Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborné šlehačkové cukroví

Jednoduchý a výborný recept na šlehačkové cukroví. Křehké a hotové během chvilky. Když je ještě teplé obalíme v cukru, můžeme hned mlsat. Nebo, pokud se nám podaří, cukroví schovat na sváteční chvíle.

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mamkapavla mamkapavla

Snadný

Doba přípravy 72 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 12 min

72 min (60 min příprava + 12 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 092 kJ /
4 324 kcal
Bílkoviny57,75 g
Tuky285,00 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 888 mg
Sodík 90 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy374,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misky nasypeme polohrubou mouku. Přidáme nastrouhaný tuk a přilijeme smetanu ke šlehání. Krok 2: Vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme fólií a necháme v chladu odležet asi 30 minut. Krok 3: Pak těsto přeložíme na pomoučený vál. Rozválíme ho na plát a vykrojíme z něj formičkou různé menší tvary. Krok 4: Rozložíme je na plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a upečeme do světle žluté barvy (asi 10-12 min). Krok 5: Ještě teplé cukroví obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Necháme vychladnout.

TIP: Nejoblíbenější vánoční cukroví

Zveřejněno 27. 11. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborné šlehačkové cukroví

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PYNn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborné šlehačkové cukroví

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PYNn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (39)

Skvělý recept. K nevíře, že tak jednoduché, a přece chutné. A s těstem se výborně pracuje.

Přeji pěkný den,
mám dotaz,mohu cukroví dát do mrazáku?Asi tak na tři týdny.Musím péci hodně cokroví a chtěla bych si nějaké připravit do předeu.
Díky.:-K

Petra: zcela určitě - i na déle:-) (čerstvé, vychladlé) - stejně, jako vánoční cukroví, které se u nás obvykle dojídá o velikonocích;-)

Cukroví je rychlé a vynikající <3 Díky za prima recept :yes::-):-)

Opravdu luxusní. Pečeme již léta. <3:yes:

Magdalena:no u nás také ne :D

Magdalena 15. 12. 2011 14:21
Fakt moc moc mnam !! Ted uz se bez nej Vanoce neobejdou...!:yes:

Letos jsem také vyzkoušela a můžu říct, že je fakt moooc dobré.:yes: Půlku jsem obalila v moučkovo-vanilkovém cukru a druhou půlku v moučkovém cukru se skořicí.

Lahodné, křehoučké, vynikající.:yes::yes::yes:......15:yes:

muzu potvrdit taky ho delam je to rychle a dobre:-D

:-D:yes: Výborný receptík, toto cukroví jsem pekla poprvé, povedlo se a je opravdu výborné takže přidávám bodík.:-* Dáša

;-)jednoduché,ale výborné:-p.zvládla to i má dcerka.jen je udělala mini,takže to bylo na čtyry plechy:-8.zítra sem dám fotku.:-K.+1 bod

Vyzkoušeno - výborný recept, výborné cukroví a výborně půjdou kila nahoru:-D
:-K:yes:12

Tak jsem teď toto cukroví upekla ale jen z 1/3 dávky bylo toho na dva plechy a krásně vyběhlo.Těsto super dávám bodík :-K

mamkopavlo,dělala jsem,jak jsem ti slíbila:-Ddělala jsem letos poprvé,toto cukrovíčko jsem neznala..naprostá bomba:-!jednoduché,rychlé,jedlé:-!:-!:yes::yes::yes:bodík už jsem dala,teď jen foto a tobě díky:-K:yes:

Tak jsem musela upéct toto cukroví znovu. :-)) Nějak nám "zmizelo" z krabice. :-D :-8 Tak jsem jej udělala rovnou z celé dávky. :-p Díky za výborný receptík. :-K

Jo..a dělala jsem ho se zlatou hanou,ja tuk nepoužívám a ještě jsem tam přidala malinko kypřicího prášku...Výborné....:-)

:-)Hezký večer..Moc bych Vám chtěla poděkovat,za tento víc než perfektní receptík,na luxusní cukrovíčko..Je úžasné!!!:yes:Dnes jsem ho dopekla a jsem totálně v šoku,protože se mi hodně povedlo,ale ač již peču 15 let,takto dobrý recept,kterej by mně tak strašně sedl,jsem ještě nenašla na žádných stránkách.Mám napečeno již 10 druhů a chtěla jsem mít na stole ještě něco vonavého,nafoukaného a bílého,aby to i na stole vypadalo krásně barevně a s tím jsem to opravdu krásně trefila.Dala bych Vám za tento recept milion bodů a to vážně nepřeháním!!!:yes:Mám dost druhů s krémem,ale tento recept je to co jsem ještě chtěla mít, tak nějak jsem si to představovala.Děkuji za výborný receptík..Úžasné:yes:

už mám dopečeno a jen jsem stresovala jeto luxusní,výborné no paráda teď dělám další várku děti se mi nato zběhli a já taky super recept děkuji a davám bodíííííík:-K

stačí přidat trochu hladké mouky.

Dobrý den,právě jsem dodělala těsto má se tak trochu lepit??? Díky za odpověď:-))

Tak to jsem ráda, ano je opravdu výborné.:-K

Tak ted jsem je zrovna dopekla a je výborné:-)

Dnes jsem pekla z poloviční dávky. Pomáhal i tříletý syn. :-) Je výborné a synkovi moc chutná. Nejspíš budu dodělávat druhou polovinu dávky. :-))

dělala jsem ho loni a bylo moc dobré,ale nějak málo se mi nafouklo,nevím,možná jsem ho měla dýl odležet...:yes:+:yes:

Někdo to dělá se Zlatou Hanou

Olinko, já to budu péct a budu dělat s Herou, tak klidně, obojí je tuk;-)

Olina16,není to můj recept ale můžeš dát místo tuku jakýkoliv tuk na pečení:-))

Nemohla by se místo omegy použít hera nebo máslo? Já ty ztužené tuky nějak nemusím.

Toto cukroví dělám už dlouho. Je skvělé a rychlé.:-K a Tento rok jsem ho i vážila, protože mě zajímalo kolik toho budu mít z jedné dávky.

Dělávám skoro každý rok. Super jednoduché cukrovíčko;-):yes:

plát dělám silný okolo 3 mm

děkuji,dámy:-8:yes:A.F.takže to zase až taková hrůza nebude,když se děti dožily ve zdraví dospělosti a i dnes jim toto chutná;-):-D:-D:-D:-?:yes:

Toto cukroví dělám každý rok - je toho opravdu hodně. ale je moc dobré. někdy dělám 1/2 takto klasicky a z druhé poloviny udělám větší kolečka z užšího těsta, dám marmeládu a překlopím a peču tak - poté obalím v cukru. Je to taky výborné. Já vyvaluju malinko silnější cca 7 mm. Ono se krásně nafoukne. :-)

Moje maminka toto cukroví dělala před 20 lety,protože je krásně vyfouknuté a mnohem jednodušší než Podvodnice/těsto, které kyne pod vodou, chuťově velmi podobné/. Já jsem se vždycky jen zhrozila co do Šlehačkové cukroví dává, rozstrouhaná Omega a šlehačka, to mi připadalo děsivé. Děti, již dávno dospělé, to ale milují.
Vyvaluji plát cca 4 mm pod mikrotenem, vespodu i nahoře, nepodsypávám moukou. :-)

jo,Pavli,a na jak vysoko vyválíme to těsto:-?

Pavli,děkuji:-K:yes:to jsem potřebovala vědět..nám bude stačit poloviční dávka;-)

udělala jsem toho z jedné dávky 1,038 kg. Měla jsem 5 plechů:-K

nikdy jsem ho nedělala,jen jsem o něm slyšela:-(vypadá ale dost:-p:-p:yes::yes:jenom mě na těch vánočních receptech trochu vadí:-8že skoro u žádného není napsán počet...:-8jinak ale:yes::-K

Tématické fráze:
šlehačkové cukroví, výborné recepty na vánoční cukroví, výborné vánoční cukroví, šlehačkové vánoční cukroví recept, recepty na výborné vánoční cukroví, šlehačkové vánoční cukroví, výborné vánoční cukroví recepty, vynikající recepty na výborné vánoční cukroví, šlehačkové cukroví recept, cukroví ze ztuženého tuku, vyfouknuté cukroví, cukroví z omegy, slehackove cukrovi exklusivni, luxusni cukrovi, vánoční šlehačkové cukroví, nafoukané cukroví, šlehačkové cukroví bez tuku, jednoduché vánoční cukroví, cukroví bez tuku, šlehačkové pečivo

Suroviny:
mouka polohrubá, máslo, smetana ke šlehání, mouka hladká, cukr moučkový, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu