Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Foukané ořechové cukroví

Cukroví z ořechového těsta, které se vám rozplyne na jazyku. Věřte, že nezůstanete u jednoho sousta. Foukané rohlíčky patří k nestárnoucí klasice. Už naše babičky je chtěly mít na podnosech a talířcích vánočního stolu.

Hodnocení receptu je 4,9 (53×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mamkapavla mamkapavla

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odležení v chladničce

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odležení v chladničce)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 986 kJ /
2 865 kcal
Bílkoviny32,30 g
Tuky158,50 g
Vláknina10,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,80 g
Sůl0,36 g
Sacharidy321,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny rychle smícháme a dáme na půl hodiny do lednice, aby těsto trochu odpočinulo. Krok 2: Hmotou plníme do poloviny formičky (rohlíčky), nabudou. Krok 3: Dáme péct při 180 °C do růžova asi 15-20 minut. Krok 4: Po upečení přendáme formičky na vál, kde je chviličku necháme zchladnout. Poté cukroví z formiček vyklepeme.

TIP: Vlašské ořechy - zpracování, zdraví, konzumace

Zveřejněno 28. 11. 2010

Poznámka autorky mamkapavla

Můžeme obalit v cukru, ale já to nedělám, je to pak dost sladké.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Foukané ořechové cukroví

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jn2W

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Foukané ořechové cukroví

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jn2W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (65)

milusaDz: Lžíce sody???? To je strašně moc !!! Dala jsem trošku na kávovou lžičku...opravdu jen trošku...Recept je jinak úžasný...já jsem ještě přidala lžíci škrobu. Cukroví je dokonalé, chutné a nádherně vyduté. Fakt mám z receptu radost. Daniela:-)

casino: já jej dělal po druhý a super,neměl jsem s tím žádný problém a to jsem chlap,čili paní bude mít asi problém s rukama;-)

nastvanazena:
Koukám, že i přes ten nick to pro ni musel být extra zážitek, když nelenila a naschvál se zaregistrovala:-)
No, možná je to mlsným jazýčkem...
...ááá nééébo olšovýma rukama, že :-K

Zkusila jsem a nikdy víc. To cukroví je strašný!!!

je tento recept vhodný i do silikonové formy na rohlíčky?

Podobné cukroví jsem dostala od jedné paní,ale bylo kokosové
50dkg mouč.cukru(stačí40)
25dkg hery
25dkg kokosu
20dkghladké mouky(dávám30)
1rovnou lžíci sody
důkladně propracované těsto dávat jen tence do formiček,dost se nafoukne.pečeme na 180°C.Po upečení formičky nechte několik minut na vále odstát,pak jdou lépe vyklepnout.Jen lehce pocukrujte.Je dost sladké,ale moc dobré.Mizí raketovou rychlostí.
V uzavřené krabici nechte odležet 14 dní.

Myslím,že cukru je tam nějak více,paní píše,že celková váha cukroví je 490 gramů,ale součet surovin je 580 gramů. Tak si myslím,že cukru má být o dost méně.

SODA stačí půl lžičky!! Jinak je hrozně cítit

Dnes jsem vyzkoušel a je to vynikající! Sody skutečně jen polovic 15 g pytlíčku, péct při 180 °C osm minut/ standardní plechové formičky ořech/, hlavně dobře vypracovat těsto / lépe rozpuštěný tuk do dobře promíchaných sypkých komponent/ , pak to nemá chybu!

Zdravím. Tak jsem to foukané ořechové upekla přesně podle návodu. Povedly se, jsou nafoukané a křehoučké, ale jsou nejedlé.
Dala jsem tam 1 čajovou lžičku sody a je to moc. Necítím chuťově ořechy, jen ta soda je v nich strašně cítit. Pokud tam musí být, tak jen snad 1/4 lžičky. Ochutnala jsem je od jedné známé, ale ona tam žádnou sodu nedávala, chuťově dobré, ale čerstvě upečené jsou tvrdší. Zkusím je ještě jednou a uberu té sody.

Povedly se uplne skvele, diky za recept, zarazuji do repertoaru

Zrovna dnes jsem pekla:-Dmám ale trochu jiný / svůj recept/ a bez sody. Rohlíčky jsou v pohodě:-p:yes: a pekla jsem na 150-160 st.C

borovicka3: so sódou treba opatrne, raz mi doslova tieto rohlíčky kypeli z formičiek...
A hneď za čerstva je možné cítiť "pach" sódy...

borovicka3:
Zkuste totok;-)
Nemá tam co smrdět:-O
No, leda tak žluklé ořechy:-/
https://www.toprecepty.cz/recept/41147-orechove-du...

Už nikdy vice,klesly dolů ve formičkách a smrdí to rybinou a vše jsem měla čerstvě koupené.Mám špatné zkušenosti se sodou zkusím možná s peč.praškem.;-(

Tématické fráze:
ořechové cukroví, foukané rohlíčky, foukané ořechové rohlíčky, vánoční cukroví recepty, ořechové cukrový, nafouklé cukroví, foukané ořechy, nafouklé ořechové rohlíčky, ořechové cukroví recepty, orechove rohlicky cukrovi, foukane vanocni cukrovi, cukroví recepty, recept na foukané rohlíčky, ořechové cukroví do formiček, ořechové cukroví recept, foukané rohlíčky recept, vánoční cukroví foukané, vánoční cukroví se sádlem, cukroví z ořechového těsta, ořechové foukané

Suroviny:
cukr moučkový, ořechy vlašské, tuk hera, mouka hladká, soda jedlá

Přidat fotografie receptu