Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Foukané ořechové cukroví

Cukroví z ořechového těsta, které se vám rozplyne na jazyku. Věřte, že nezůstanete u jednoho sousta. Foukané rohlíčky patří k nestárnoucí klasice. Už naše babičky je chtěly mít na podnosech a talířcích vánočního stolu.

Hodnocení receptu je 4,9 (53×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mamkapavla mamkapavla

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odležení v chladničce

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odležení v chladničce)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 986 kJ /
2 865 kcal
Bílkoviny32,30 g
Tuky158,50 g
Vláknina10,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,80 g
Sůl0,36 g
Sacharidy321,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny rychle smícháme a dáme na půl hodiny do lednice, aby těsto trochu odpočinulo. Krok 2: Hmotou plníme do poloviny formičky (rohlíčky), nabudou. Krok 3: Dáme péct při 180 °C do růžova asi 15-20 minut. Krok 4: Po upečení přendáme formičky na vál, kde je chviličku necháme zchladnout. Poté cukroví z formiček vyklepeme.

TIP: Vlašské ořechy - zpracování, zdraví, konzumace

Zveřejněno 28. 11. 2010

Poznámka autorky mamkapavla

Můžeme obalit v cukru, ale já to nedělám, je to pak dost sladké.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Foukané ořechové cukroví

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jn2W

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Foukané ořechové cukroví

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jn2W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (65)

milusaDz: Lžíce sody???? To je strašně moc !!! Dala jsem trošku na kávovou lžičku...opravdu jen trošku...Recept je jinak úžasný...já jsem ještě přidala lžíci škrobu. Cukroví je dokonalé, chutné a nádherně vyduté. Fakt mám z receptu radost. Daniela:-)

casino: já jej dělal po druhý a super,neměl jsem s tím žádný problém a to jsem chlap,čili paní bude mít asi problém s rukama;-)

nastvanazena:
Koukám, že i přes ten nick to pro ni musel být extra zážitek, když nelenila a naschvál se zaregistrovala:-)
No, možná je to mlsným jazýčkem...
...ááá nééébo olšovýma rukama, že :-K

Zkusila jsem a nikdy víc. To cukroví je strašný!!!

je tento recept vhodný i do silikonové formy na rohlíčky?

Podobné cukroví jsem dostala od jedné paní,ale bylo kokosové
50dkg mouč.cukru(stačí40)
25dkg hery
25dkg kokosu
20dkghladké mouky(dávám30)
1rovnou lžíci sody
důkladně propracované těsto dávat jen tence do formiček,dost se nafoukne.pečeme na 180°C.Po upečení formičky nechte několik minut na vále odstát,pak jdou lépe vyklepnout.Jen lehce pocukrujte.Je dost sladké,ale moc dobré.Mizí raketovou rychlostí.
V uzavřené krabici nechte odležet 14 dní.

Myslím,že cukru je tam nějak více,paní píše,že celková váha cukroví je 490 gramů,ale součet surovin je 580 gramů. Tak si myslím,že cukru má být o dost méně.

SODA stačí půl lžičky!! Jinak je hrozně cítit

Dnes jsem vyzkoušel a je to vynikající! Sody skutečně jen polovic 15 g pytlíčku, péct při 180 °C osm minut/ standardní plechové formičky ořech/, hlavně dobře vypracovat těsto / lépe rozpuštěný tuk do dobře promíchaných sypkých komponent/ , pak to nemá chybu!

Zdravím. Tak jsem to foukané ořechové upekla přesně podle návodu. Povedly se, jsou nafoukané a křehoučké, ale jsou nejedlé.
Dala jsem tam 1 čajovou lžičku sody a je to moc. Necítím chuťově ořechy, jen ta soda je v nich strašně cítit. Pokud tam musí být, tak jen snad 1/4 lžičky. Ochutnala jsem je od jedné známé, ale ona tam žádnou sodu nedávala, chuťově dobré, ale čerstvě upečené jsou tvrdší. Zkusím je ještě jednou a uberu té sody.

Povedly se uplne skvele, diky za recept, zarazuji do repertoaru

Zrovna dnes jsem pekla:-Dmám ale trochu jiný / svůj recept/ a bez sody. Rohlíčky jsou v pohodě:-p:yes: a pekla jsem na 150-160 st.C

borovicka3: so sódou treba opatrne, raz mi doslova tieto rohlíčky kypeli z formičiek...
A hneď za čerstva je možné cítiť "pach" sódy...

borovicka3:
Zkuste totok;-)
Nemá tam co smrdět:-O
No, leda tak žluklé ořechy:-/
https://www.toprecepty.cz/recept/41147-orechove-du...

Už nikdy vice,klesly dolů ve formičkách a smrdí to rybinou a vše jsem měla čerstvě koupené.Mám špatné zkušenosti se sodou zkusím možná s peč.praškem.;-(

Petrusche 13. 12. 2015 22:12
Vyzkoušela jsem a totální katastrofa! Měla jsem nové formičky a nacpala těsto rovněž do silikonu - v obou případech selhalo. Vymazané byly. Těsto prostě nevyšlo dobře. Dám si od ořechů zase na čas pokoj. (Uznávám, že recept většina lidí vychvaluje, tak v něm chyba nebude.)

Delala jsem poprve cukrovi do formicek...vyklapeni v pohode, jen sem musela vychytat cas peceni, ale jinak super, hlavne ze sly v pohode vyklapet.....:yes:

Také je peču, ale mám jiný poměr surovin: 40dkg moučk. cukru, 20dkg Hery nebo másla, 20dkg mletých oříšků, 10dkg hl. mouky a lžička jedlé sody. Nevymazané formičky plníme do 1/2 a pečeme v mírné troubě. Jsou moc dobré, ale mají jednu nevýhodu - strašně rychle mizí z tácu :-D .

Tak dnes upečeno, trochu jsem se jich bála, že nepůjdou vyklopit, ale šly krásně. Dala jsem na radu v komentu a nahradila asi 20g Hery sádlem. Hotové jsem je zlehka pocukrovala. Jsou moc dobré, navíc je to rychlé a jednoduché. Díky za recept :yes:

Sláva náhodným receptům - tohle letos zkusím. Doporučuji trochu hery
(u nás spíše másla) nahradit sádlem, na chuti se nepozná a není zaručeně problém s vyklápěním:-)):yes:

top receptyDíky za recept, cukroví se povedlo. Je krásně nafouklé, i když zatím ještě tvrdší. Formičky jsem nevymazávala, ale každý kousek těsta jsem obalila v mouce. Je moooc chutné.:-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes:

Pekla jsem minulý týden. V plynové troubě je alchymie odchytat 180°, ale zjistila jsem, že na nižší teplotu se sice vyfouknout, ale horní půlka je tenká a rozdrobí se. Při vyšší teplotě zas prozměnu spadnou a jsou gumové - no ale nakonec jsem i já slavila úspěch. Příští rok se rozhodně já a plynová trouba dáme do spolupráce. Dávám +1:yes:

Myslím si, že dostali nějaký teplotní šok:-//
Nikdy se mi toto nestalo.

Mamkopavlo,dneska jsem je pekla,vyklopila jsem je nádherně,ale na jednom plechu splasly a druhý je výborný,nevím čím to je...dávám fotku...

Linda, ja som vyklápala v pohode a bez vymazávania. Možno záleží aj na tuku, aj na tom, či sú formičky už "vypečené", prípadne ako veľmi sú naplnené. Niektoré cesto (asi že boli formičky veľmi naplnené) sa mi tiež zle vyklápa...

Mě se to nestalo, neměla jsem je vymazaný a vyklepávala jsem je krásně;-)

Doporučuju vymazat formičky,kdo to dělá tedy poprve,já jsem to dělala na poprve a nevymazala jsem jak tu píšou a dopadlo to tak že část skončila u slepic druhá ve vosích hnízdech,drobky jak z rohlíku,chutově dobrý,ale jináč katastrofa;-(:-((

Prihováram sa za upresnenie množstva sódy, upresnenie hore v recepte (aj balenia môžu byť rôzne!)...ja som to vlani so sódou prehnala a vykypeli mi (doslova) z formičiek...

Dnes jsem pekla toto foukané a povedlo se, ale díky podobnému receptu od Cathleen, který je množstvím surovin téměř stejný. Zasekla jsem se u 1/2 jedlá soda - projela jsem komentáře a pochopila jsem, že to má být 1/2 sáčku. Zdálo se mi to ale moc na tak malé množství surovin, tak jsem dala jen 1/2 čajové lžičky - viz podobné recepty a myslím, že to bohatě stačilo. I tak se vyfoukanci vyfoukli ažaž:-D.
Mamkopavlo, chtělo by to, abys ten údaj upřesnila, jestli sáček, nebo lžička - je to dost důležitý údaj;-)
Recept je jinak bezva, postříkala jsem čokopolevou a už se těším, až se trochu uleží.:-K:yes:

Dekuji Cardanko:-)).

:-8:yes:+19

Paoletta:-K vítej na topreceptech;-), ano je to ona jedlá soda:yes:, já mám od dr.oetkera a ta má 15g...poloviční dávka tedy 7.
S papírovými košíčky snad poradí děvčata:-K, sama jsem toto nepekla:-)

Jsem v Italii, tady jedlou sodu v pytlicku nesezenu. Mame tady jedlou sodu ve sklenicce, kdyz ji dam do vody, tak zacne penit, je to ono? Kolik toho tam mam dat? Kolik g? Muzu to pak upect v papirovych kosickach?

http://www.toprecepty.cz/recept/16390-foukane-orec...Jsem v Italii a tady jedlou sodu v pytlicku nesezenu, prodava se jedla soda ve sklenicce, kdyz ji dam do vody tak zacne penit, je to ono? A kolik tam toho mam dat? Kolik g?

Péťo: to by mělo být v pohodě, nemusíš mít přesně stejné formičky, jde to do všech formiček

alenkakarasova 6. 12. 2010 12:24
:yes:

tý jo, to může být taky dobrý. Už mám 10 druhů a myslela jsem, že skončím, ale asi ne. Mám strach, že se mi nepovedou, uvidíme. Máš :yes: nemám tyhle formičky, zkusím to asi do malých ořechů

formičky se nevymazávají

já jsem nic nevymazávala, pak jsem po schladnutí jen klepla lžičkou a šlo to krásně ven;-)

Vypadají krásně, letos prubnu :-p. Jen mám dotaz - formičky se vymazávají nebo ne?

tak dneska dostalo cukrovíčko od tebe zatěžkávací degustační test u mé drahé polovičky, která co se týče cukroví, tak má opravdu mlsný jazýček a víš jak to dopadlo???
no přece na jedna hvězda;-):yes::yes::yes:

srettka: máš to nádherné :-K

tak jsem průbla...první jsem tradičně připíkla a vyfouklo se,ale pak jsem upravila teplotu na 150°C a tady je výsledek.je to moooc chutné, křehké a jemné.není třeba balit do cukru...fakt super;-):yes::yes:
p.s.dovolila jsem si přidat fota, ale nemám to takový pěkný:-8

cukroví moc dobré ale s tou sodou se to nesmí přehnat,mám asi velké balení a naštěstí jsem nedala půl pytlíku ale čtvrt ,i tak to bylo moc ,lepší by bylo asi napsat třeba čajová lžíčka nebo tak něco ,ale jinak fakt super,nemusí se vymazávat jsou vyklopit jen je potřeba chvilku počkat .:yes:

děkuji

Krásné cukroví.:yes::yes:

Tématické fráze:
ořechové cukroví, foukané rohlíčky, foukané ořechové rohlíčky, vánoční cukroví recepty, ořechové cukrový, nafouklé cukroví, foukané ořechy, nafouklé ořechové rohlíčky, ořechové cukroví recepty, orechove rohlicky cukrovi, foukane vanocni cukrovi, cukroví recepty, recept na foukané rohlíčky, ořechové cukroví do formiček, ořechové cukroví recept, foukané rohlíčky recept, vánoční cukroví foukané, vánoční cukroví se sádlem, cukroví z ořechového těsta, ořechové foukané

Suroviny:
cukr moučkový, ořechy vlašské, tuk hera, mouka hladká, soda jedlá

Přidat fotografie receptu