Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sterilované zelí se slaninou

Zelí je často nedoceněná surovina. Je plné vitamínů a je prospěšné pro náš zažívací systém. A taky je chutné, klasicky k pečenému masu nebo jako šťavnatá náplň slaného pečiva. Vyzkoušejte do zelí přidat slaninu a dát mu zase jinou chuť.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucerova45 kucerova45

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 849 kJ /
1 637 kcal
Bílkoviny27,51 g
Tuky105,44 g
Vláknina39,35 g
Cholesterol 84 mg
Sodík 5,93 g
Sůl14,80 g
Sacharidy127,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Krok 2: Zelí vložíme do hrnce včetně nálevu, přidáme kmín a tolik vody, aby bylo zelí zakryté. Osolíme a dáme vařit. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme tuk, přisypeme slaninu, cibuli a osmahneme. Krok 4: Zaprášíme moukou, promícháme, přidáme k téměř měkkému zelí a ještě chvilku vaříme. Krok 5: Nakonec přidáme podle chuti cukr a ocet.

TIP: Cibule a zelí jako léčitelé

Zveřejněno 29. 11. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sterilované zelí se slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VNP5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sterilované zelí se slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VNP5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Zeli miluju, takze bodik cislo 9 :yes: je jasny. :-p
Zahustuji kasickou z najemno nastrouhane brambory, hladke mouky a vody. Slaninu davam az nahoru jako stavicku. Ale myslim, ze takto je to take zajimave, chut je vyborna. :-K

Zrovna dnes dělám k obědu, jen postup opačný tj.cibulka na oleji do červena (ale málo),potom mouka-zasmažit (přidávám trošinku vody) a dám zelí a "kousek chvíle;-)" podusím, protože kysané zelí je vlastně hotový výrobek, takže ho jen přeženu teplotou.A zbytek cibulky do červena si odkládám bokem a až na hotové zelí na talíři jej aranžuji i se slaninkou.(jo, ještě chci dodat, že tak dělám naše zelí sudové, takže možná kupované se dělá jinak) a v tom případě jsem trefila kozla:-O, jak se mě občas stává:-))bodík posílám:yes:

Dělám úplně stejně!:-p:yes:

Též takto dělám zelí,někdy se slaninou,někdy bez;-)+1:yes:

Taky tak vařím zelí,jen bez nálevu a propláchnu ho:-p:yes:+4

Já zahušťuji zelí ale moukou, o slanině jsem slyšela, vyzkouším, co na to masožravci u nás ;-):-D:yes:

Zelí se slaninou,výborně!Já tedy zelí nezahušťuji,dělává se to hodně na Moravě.Vyzkouším.:yes::-p

Výborně, všichni píšou umělecké recepty a na základy se zapomíná.
Nedělám si srandu ani nerejpu, myslím to zcela vážně.:-K

Tématické fráze:
sterilizované červené zelí, zelí se slaninou, dušené sterilizované zelí, červené sterilizované zelí recept, sterilizované červené zelí recept, priprava sterilizovaneho zeli, dušené červené zelí sterilizované, cervene zeli sterilizovane, recepty dušené červené zelí sterilizované, sterilizované bílé zelí, sladkokyselé zelí, sterilizované zelí dušené recepty, sladkokyselé zelí recept, recept na sladkokyselé zelí, sterilizované zelí bílé sladkokyselé, sterilované zelí, zelí, červené sterilizované zelí, jak varit sterilizovane zeli, sterilizovane bile zeli recept

Suroviny:
zelí bílé sladkokyselé, slanina anglická, cibule, mouka hladká, cukr, ocet, tuk, sůl, kmín celý

Přidat fotografie receptu