Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí na sťávě

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

indulina28 indulina28

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 519 kJ /
363 kcal
Bílkoviny18,44 g
Tuky15,29 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 207 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy37,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Osmahneme si cibulku jemne dohneda, pridame hovezi nakrajene na platky, osolime, opeprime, podlijeme trochou vody, dusime do mekka. Krok 2: Az je maso mekke, pridame nakrajeny salam a povarime jeste kratce. Nezahustujeme, nechame stavicku. Krok 3: Brambory poradne ocistime a umyjeme, kdo chce, muze oloupat, ja jsem nechala ve slupce. Krok 4: Nakrajet na kolecka, dat do pekacku, posolime, popeprime, zakapnem trochou oleje a zalijem zalivkou, kterou sme si udelali ze slehacky, 2 lzice medu, trochu soli, 2 vejce, ja jsem na chut jeste dala nakrajenou pazitku. Poradne promichat, zalit brambory a dat pect. Krok 5: Mezitim jsem si nakrajela nekolik mrkvi a podusila na masle s l lzickou medu. Krok 6: Kdyz je mrkev mekka, dame trochu slehacky, povarime asi 5 minut a odstavime.

Zveřejněno 30. 11. 2010

Poznámka autorky indulina28

Je to muj vlastni recept tak doufam ze bude chutnat i vam :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na sťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YMv0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na sťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YMv0

Marie

Komentáře (7)

Jo Špagi,vždyť Pražská šunka v medu je vyhlášená pochoutka.Dokonce se do ní zapíchá hřebíček.Možná i Vilém Vrabec ji má v kuchařce,ale ruku do ohně za to nedám.Já osobně ,jak já říkám - maso na sladko miluji.(kuře na medu,vepřové s mrkví,s ananasem atd....)
Dušenou mrkev máme moc rádi a recept vypadá moc dobře,já bych se toho nebála.Kombinace tohoto může být dobrá.Můj muž dělává dušené hovězí maso s mrkví na způsob guláše a je to senzace,něco jak dělávají Irové,vše v jednom.:-p:yes:

Už to mám, je to ale od konkurenčbního webu, když tak to klidně smažte, jen jako důkaz, že to fakt existuje! http://www.apetitonline.cz/recepty/5589-uzena-sunk...

Já myslím, že trochu té sladkosti sebere ta uzená šunka, mám pocit, že jsem jedla kdesi něco jakou uzenou šunku v medovém přelivu, a že to bylo strašně dobrý....rozhodně výborná kombinace ;-):-p:yes:

Indulíno, hezky si to vymyslela a vypadá to pěkně, dávám ti 3.boda:yes:

Světlanko, s tou sladkostí to bude v pohodě, vždyť do dušené mrkve se taky dává cukr(aspoň já jo), tak se neboj:-D

:-p:yes::yes:

recept se mi líbí;-)a Světluš nasládlé to bude,ale to si myslím,tak má býti.;-)+1:yes:

...receptík vypadá opravdu zajímavě, jen bych měla trošinku strach, jestli celé jídlo není moc nasládlé...ale máš krásnou fotku, a vypadá opravdu "jedle"...:yes:

Tématické fráze:
hovězí maso recepty, hovezi na stave, maso na stave, hovezí vrabec, pražská šunka recept, hovězí, hovězí maso, hovězí vrabci, hovezi na stave recept, recept hovezi na stave, hovězí maso na šťávě, hovězí maso recepty apetitonline, medový přeliv, vepřové maso na vlastní stave se zeleninou, recepty maso na stave, recepty na přední hovězí apetitonline, top recepty hovězí na štavě, hovezi vrabec recept, dušené hovězí s mrkví apetitonline, může být hovězí maso nasládlé

Suroviny:
plátek hovězí, cibule, sůl, pepř, mrkev, brambory, šlehačka, vejce, med, šunka uzená

Přidat fotografie receptu