Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Předvánoční koláč plný vůně

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

katkas1

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 482 kJ /
5 851 kcal
Bílkoviny85,71 g
Tuky185,22 g
Vláknina39,00 g
Cholesterol 646 mg
Sodík 598 mg
Sůl1,98 g
Sacharidy940,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny smícháme, postupně a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Na těsto dáme nakrájená jablka se skořicí a posypeme připravenou posýpkou. Pečeme v předehřáté troubě podle mé trouby 20 min na 200°C, ale každá trouba je jiná, já mám plynovou. Nádherná vůně a úžasná chut pro toho, kdo má rád jablka se skořící.

Zveřejněno 30. 11. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Předvánoční koláč plný vůně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/19r3

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Předvánoční koláč plný vůně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/19r3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Dělám z hladké mouky, 1a 3/4 hrnku,půl hrnku moučkového cukru,půl másla, 1 hrnek mléka, jinak všechny suroviny stejně. Není v tom rozdíl, jen mám raději recepty bez vážení. V horkovzdušné troubě 175°C 20 minut. Jinak potvrzuji,opravdu neni suchý, naopak, vláčný a výborný. Posílám bodík a přidávám fotky :-K :yes:

dnes jsem ho upekla a je výborný, myslím, že moc dlouho nevydrží:-D

:-p:yes:

Jasně to může být u kynutého těsta ale tohle je třené klidně tam můžete přidat ovoce kolik chcete opravdu doporučuju zkusit je fakt dobrý a křehký:yes::yes::yes:

jana remkova: jen mi přišlo, že je hodně těsta a málo jablek. u nás to musí být přesně naopak. málo těsta a hoooodně moc ovoce nebo náplně.

Jinak vás zdravím z Jihu Moravy.:-*:-8

ne je s jablkama ale já je neloupu pokud mají pěknou slupku a sušší není,pokud tam dáš dost ovoce nemá chybu.můžeš tam dát jakékoliv.

finneta, já myslím, že Katka použila ta jablka se slupkou, proto to vypadá, jak švestky. Sušší?:-O Proč by měl být suchý?

není náhodou ta buchta na obrázku se švestkami? jinak mi přijde, že je asi sušší,ne?

Katko a že ses nepřidala už dávno!! A opět nezaregistrovaná!:-D Já se vůbec nedhlašuji;-)

pěkný recept a asi rychlovka to mám ráda;-):yes:+1katkas,vítej na topkách.;-)

MOOC vám děkuju za přivítání přiznám se že tuto závislost mám asi rok.:-)

katkas1 i já tě vítám u nás na topreceptech a uděluji ti bodík, máš stejný, krásný talíř, jaký mám já;-):yes:

Katkas1, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového a dalšího člena a ať se ti u nás líbí. Zároveň tě upozorňuji na "Topkovou závislost", které podlehlo mnoho z nás;-)

Tématické fráze:
trena buchta s jablky, posýpka na koláče, recept vánoční koláč, předvánoční buchta, kolac plny jablek, jablecna buchta s posypkou, třená buchta s jablky, top mouc, jablečný koláč s posypka, láďa hruška koláč pomazánkové máslo, jablka, třený jablkový koláč, jabkovy lity kolac, třená buchta s posypkou, buchta s jablky a posypkou, jablečný koláč na plech, předvánoční dobroty recept, třená buchta s jablkami, buchta s jablky a posypka, jablková buchta láďa hruška, třený koláč bez vážení

Suroviny:
cukr moučkový, mouka polohrubá, tuk hera, vejce, mléko, prášek do pečiva, sůl, jablko, skořice, máslo, mouka polohrubá, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu