Suroviny
Porce: podle velikosti štiky
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 287 kJ / 69 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,96 g |
| Tuky | 0,34 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 11 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Porce štiky opláchneme vodou, lehce osušíme, pokapeme citronem a osolíme.
Krok 2: Ze strany kde není kůže lehce posypeme červenou mletou paprikou s uzenou příchutí. Pokud ji nemáme (bývá k dostání na trzích) použijeme klasickou papriku.
Krok 3: Stranu s kůží potřeme utřeným česnekem, a porci dvakrát obalíme v Hrašce.
Krok 4: Rozehřejeme máslo s olivovým olejem a štiku osmažíme z obou stran.
Krok 5: Hotovou rybu vyndáme na ubrousky a na zbylém olej zprudka orestujeme cibuli s plátky česneku. Podáváme s bramborem, nebo pečivem.
Zveřejněno 30. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Orlická štika podle svaté Anny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5W9x
Moje poznámka
Orlická štika podle svaté Anny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5W9x
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 4 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 10 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 5 minutami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 6 minutami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 7 minutami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 37 minutami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 1 hodinou
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 1 hodinou
Medovníkové koule
Dechtochema před 1 hodinou
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 1 hodinou
Škvarkové pagáče
Dechtochema před 1 hodinou
Debrecínský guláš II
Fitulka před 1 hodinou
Tématické fráze:
štika recepty,
stika recept,
uzená štika,
příprava štiky,
recept na štiku,
štika podkovy,
podkovy ze štiky,
uzení štiky,
recept stika,
štika podkovy recept,
jak udit stiku,
recepty ze štiky,
stika na masle,
recepty štika,
štika na podkovy,
recept na uzenou štiku,
štika příprava,
příprava štiky na uzení,
štiku na podkovy,
stika-recepty
Suroviny:
štika,
máslo,
sůl bylinková,
paprika sušená uzená,
hraška,
česnek,
cibule,
olej olivový
Komentáře (9)
http://www.ceria.cz/cs/produkty/hraska
Jinak