Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemné kokosové cukroví

Voňavý kokos si našel své místo u vánočního stolu. Mezi nejtradičnější kousky patří kokosky, vyzkoušet ale můžete i méně okoukané variace. Například jemné kokosové cukroví, které je doplněné čokoládou.

Hodnocení receptu je 4,8 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mamkapavla mamkapavla

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 10 min

55 min (45 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 375 kJ /
2 958 kcal
Bílkoviny53,61 g
Tuky165,12 g
Vláknina23,75 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 416 mg
Sůl1,33 g
Sacharidy302,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Na vál prosejeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáme strouhaný kokos, cukr, změklý a na kousky pokrájený tuk, vejce. Vypracujeme vláčné těsto. Krok 3: Cukroví můžeme vytvořit přes mlýnek s nástavci, nebo vyválíme plát, silný zhruba 4 mm a z plátu vykrajujeme různé tvary, které přeneseme na plech. Krok 4: Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme do růžova asi 10 minut. Vychladlé cukroví zdobíme polevou nebo postříkáme čokoládou.

TIP: Jak připravit další dobroty z kokosu

Zveřejněno 30. 11. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemné kokosové cukroví

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rYRw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemné kokosové cukroví

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rYRw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (53)

Vyborne cukrovi. Pekla jsem na 180 po dobu 7minut

Mohu dát místo hery máslo? :-K

Hledala jsem recept na další pochutino z kokosu a tohle byla skvělá volba. S těstem se dobře pracuje a výsledek je báječný. Určitě zopakuji i na příští Vánoce :)

VosmekovaKristyna:

Rozstkalenka: 180°C

Prosím o info na kolik stupňů pečeme?

Dobrý den jak se toto cukroví peče dlouho ? a taky na kolik stupnů ? :-)

Kateřina 5. 12. 2017 10:00
Na kolik stupňů a jak dlouho to péct? :)

mamkapavla:Děkuji :)

Gábina:můžete i nemusíte

Vypadá skvěle...hned jdu dělat těsto, jen malá otázka, slepuje se marmeládou nebo ne?:-S

Za chvíli se na tenhle receptík chystám. :-)

kokosové cukroví bude a zůstane měkké, když se do těsta přidá citronová šťáva.Tak větší kávová lžička

Vyzkouseno, jen jsem vykrajovala a je mňam:-) za me bod:-)

chtěla sem se zeptat zda to kokosové cukroví neztvrdne,jelikož ho dělám podle receptu tak po pár dnech není měkké....může mi někdo poradit?děkuji;-)

Tématické fráze:
kokosové cukroví, kokosové strojkové cukroví, kokosové vánoční cukroví, kokosové cukroví vykrajované, strojkové kokosové cukroví, cukroví z kokosu, kokosové cukroví recepty, vanocni cukrovi kokosove strojkove, strojkové cukroví kokosové, kokosové cukroví strojkové, vanocni cukrovi z kokosu, dobré kokosové cukroví, kokosové vykrajované cukroví, cukroví kokosky, cukrovi s kokosem, kokosové pečivo, vánoční kokosové cukroví, kokosové strojkové, vykrajované kokosové cukroví, vanocni cukrovi kokosove

Suroviny:
mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, kokos strouhaný, cukr moučkový, tuk hera, vejce

Přidat fotografie receptu