Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Carpaccio z červené řepy

Kombinace řepy s pikantním dresinkem, sýrem a praženými oříšky je vskutku jedinečná. I když by se spíš slušelo říkat tomu salát z tence nakrájené červené řepy, důležitější je, že tohle jednoduché jídlo je až překvapivě dobré.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lusima

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min Bez doby macerování

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava, Bez doby macerování)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 550 kJ /
1 805 kcal
Bílkoviny32,07 g
Tuky132,53 g
Vláknina0,09 g
Cholesterol 75 mg
Sodík 941 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy120,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Řepu očistíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Krok 2: Ocet svaříme s cukrem, poté přidáme med, džus, snítku tymiánu, olej, sojovou omáčku, pepř a sůl. Směs důkladně promícháme a přidáme do ní nastroúhaný zázvor. Krok 3: Plátky řepy vložíme do kameninové nádoby nebo zavařovací sklenice a zalijeme připravenou marinádou. Nádobu uzavřeme a necháme macerovat alespoň přes noc, raději však 2 dny. Krok 4: Pak plátky řepy naaranžujeme na talíř, poklademe hrudkami sýra a posypeme nasucho opraženými oříšky. Krok 5: Podáváme s bílou bagetou.

TIP: Červená řepa - oblíbené recepty

Zveřejněno 2. 12. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Carpaccio z červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/921P

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Carpaccio z červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/921P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Poprvé jsem carpaccio z červené řepy jedla před lety, kdy mi ho připravila kamarádka. Nejdřív jsem nebyla úplně nadšená, ovšem pouze do té doby, dokud jsem neokusila. Protože to bylo asi před 15 lety a všechny suroviny pro nás nebyly dostupné, tak kozí sýr nahradila nivou, piniové oříšky vlašskými ořechy, ale i tak to bylo luxusní. Radím, vyzkoušejte :-K

Pavlína : Robila som aj zo surovej, aj z varenej. To, čo je na obrázku, je z varenej. Viac nám chutilo z varenej, ale varila som len krátko, asi 15 min, žiadne dlhé varenie.;-)

Musí se ta řepa napřed uvařit?

Hmm, bezvadné!!:yes:

Eliza:já jsem se právě už tento odkaz koukla,vyzkouším a děkuji za ochotu:-K

Holky, zkuste to takhle -
http://recepty.blesk.cz/clanek/recepty-celebrity-v...
Doporučuji...:-p A klidně bez zázvoru...

Eliza:tak děkuji,že jsi mi to trošku přiblížila a vyzkouším.

Eliza:No mně tam těch chutí taky připadalo moc;-)

Andrejko, odpovím ti tady...;-):-K Já jsem udělala marinádu pouze z medu, balzamikové redukce, pomerančové šťávy, olivového oleje a soli. Abych pravdu řekla, ani jsem si toho tymiánu nevšimla a zázvor jsem také nedala, i když mi nevadí. Nerada bych přetloukla báječnou chuť řepy...:-p
Dělala jsem to volně podle Pohlreicha a sem jen přidala fotku.

janatka:No ten tomu dodá takový asijský říz;-), ale když vám nechutná, tak proč se přemáhat, ne?:-)) Já osobně bych ho tam dala, ale vynechala bych ten tymián, ten mi tam k těm chutím nějak nesedí. Ale Tejaja vám jistě během dne ještě poradí;-)

1974andrea:děkuji a určitě vyzkouším a co ten zázvor:-/ můžete mi v tom pomoc???;-)

janatka:Určitě balsamico použít můžeš, chuť bude ještě lepší;-)

Co mohu použít místo vinného octa???Mám jen balzamikový.Šlo by to také a ten zázvor tam musí být u nás ho moc nemusíme.

Děkuji za parádní recept...v podobné formě jsem ho znala od Pohlreicha, takže jsem ráda, že jsem ho mohla vyzkoušet. Posílám velký bod, protože jsme si všichni pochutnali.:-p

Honzo, posyp si to čerstvým kravským alebo ovčím syrom, bude to tiež výborné ;-) Nie každý má rád kozí syr. ;-)

Tématické fráze:
karpačo s červené řepy, červená řepa recepty carpacio podle polreicha, recepty z červené řepy karpáčo, karpaco z cervene repy, karpačo s červené řepy pohlreich, carpacio z červené řepy, karpaco, recepty z cervene repy, červená řepa karpaco, karpaco z repy, červená řepa recepty carpacio, carpaco, červené řepy karpáčo, carpacio červená řepa, karpáčo z červené řepy recept, carpaccio, pečená červená řepa podle polreicha, karpáčo z červené řepy recepty, karpačo z pečené červené řepy, červená řepa karpáčo,

Suroviny:
řepa červená, olej olivový, med, cukr moučkový, ocet vinný bílý, džus pomerančový, omáčka sojová, zázvor čerstvý, sýr kozí, semínka piniová, tymián, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu