Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Alsaský cibulový koláč

Slané koláče jsou ideální rychlou večeří. Nenáročné na přípravu těsta, jejich náplň můžeme libovolně podle potřeby měnit. V tomto případě zdobí povrch osmažená cibulka, která je lahodně sladká a krásně křupe.

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hana Lounova Hana Lounova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 534 kJ /
2 040 kcal
Bílkoviny57,68 g
Tuky68,27 g
Vláknina15,60 g
Cholesterol 65 mg
Sodík 4,51 g
Sůl11,25 g
Sacharidy292,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 250 °C. Krok 2: Hladkou mouku promícháme s droždím a prosejeme. Přidáme cukr, sůl, olej a dle potřeby vodu. Vypracujeme hladké těsto. Krok 3: Připravíme korpus. Vyválíme těsto na tenkou placku, o trochu větší než plech. Krok 4: Těsto upravíme na plechu a vytvoříme zesílený okraj. Krok 5: Potřeme kysanou smetanou rozmíchanou se lžičkou mouky a ochucenou sušenými provensálskými bylinkami nebo pizza kořením, solí a pepřem. Krok 6: Pokryjeme cibulí nakrájenou na tenoučké kroužky a slaninou (správně by měla být nevařená) a posypeme sýrem. Krok 7: Pečeme v předehřáté troubě při 250 °C, až je okraj světlehnědě upečený.

TIP: Oblíbené recepty na slané koláče

Zveřejněno 19. 4. 2008

Poznámka autorky Hana Lounova

Já používám troubu s režimem Crips na speciálním plechu (mikrovlna+horní grill), tam to trvá cca 13 minut.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Alsaský cibulový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ggl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Alsaský cibulový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ggl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

Eva: Quiche lorraine (lotrinský koláč) a Flammkuchen (alsaský cibulový koláč) jsou sice podobné, ale ne totožné produkty, Evo. Takže kdoví, co Ti v tom pekařství vlastně pečou.

Výborné a rychlé, moc jsme si pochutnali, díky za recept <3

Jindra:
Nejen Francie ale i pouhé Alsasko je dost velké a jako ve všech zemích i tam se Flamm peče v každé vsi nebo dokonce i stavení trochu jinak. Takže říkat, že je něco správně tak nebo onak je trochu scestné. Recept tam byl dáván v době kdy créme frachais na našem trhu nebyla k mání a tak 18% kysaná smetana byla nejsnažší možností. Je to vlastně chuťově skoro k nerozeznání od Light créme frachais, která se tam také prodává

casino: myslím, že dobrý recept na Flammkuchen by sa hodilo pridať. Ja si ho kupujem v Nemecku, zatiaľ sa mi nepodarilo ho úplne doma napodobniť.

Zobrazit starší odpověď

určitě chybí ta voda ...stane se, že z receptu něco vypadne;-)

Tento recept je na 2 věci a nebudu říkat na jaké......Copak se dá udělat těsto pouze z mouky,soli,cukru,suchého droždí a jedné lžičky oleje?Paní autorce tam jaksi něco chybí nezdá se vám.Skoušela jsem tento recept a sem opravdu naštvaná to už je druhý na těchto stránkách kde není napsáno všechno.:no:

Karolína 11. 6. 2012 17:42
Kdo tady píše, že se jedná o recept na Flammküche nebo Tarte flambé? Miluju tyhle chytrolíny, bože!!

Totální pitomost, do Flammküche neboli Tarte flambé se nedávají žádné provánsálské bylinky (nebo pizza koření, proč ne rovnou maggi :-)), na to zapoměňte stejně jako na kyselou smetanu - patří tam créme frachais, buď se prodává, nebo si jej vyrobíte ze smetany a zakysaného podmáslí, návod někde na netu najdete.

Těsto ze zadělává pivem.

Placka se vyválí co nejtenčí, žádná pizza placka, cibule se nechá na pánvičce s máslem zesklovatět, pak se do toho přidá nakrájená slanina a trochu posmaží, aby slanina dostala aroma a tím se posipe ta placka. Pak se to zaleje créme fachais a peče na 200 asi 15 minut.

Teď jsem ho chtěla udělat, ale těsto bylo pořád sypké. V receptu na těsto vážně chybí něco na spojení jako např.: voda, mléko nebo tak něco. :-)

chybí vám tam voda ;-) nebo něco čím se to má naředit
právě peču v troubě doufám že se povede :-)):yes:

Hani, vyzkoušela jsem, je moc dobrý a jednoduchý. Jen ty stupně! Možná mám jinou troubu, ale 250 stupňů je na mé moc. Snad 200 a klidně ještě trochu méně. Děkuji, pochutnali jsme si. Bodík

nic ve zlém, ale to co tady vidím na fotkách se s Alsaským koláčem nedá srovnávat :-) tam to je několik milimetrů silné těsto, tenká vrstva zakysané smetany, kolečka cibule a slanina (žádný sýr jsem tam nikdy neviděl a už vůbec ne, aby byl koláč tak hrubý jako tady, nebo aby měl okraje :-) ) ale nic ve zlém - tahle česká modifikace taky nemusí být špatná ;-)

vypadá to skvěle zítra vyzkouším:-D

ziji ve Francii jiz 10 let, a cuiche lorraien primo miluju, jelikoz nemam cas samam si tento kolac udelat, , necham si ho vzdycky udelat v pekarstvi,, v nedeli rano v 5 mùazu pro nej a ru=ychle domu, aby se syr jeste tahl, mnam, opravdu dobrota

Tématické fráze:
alsaská pizza pohlreich, kisch recept, koláč kisch, cibulový kiš, francouzký koláč, francouzský koláč kisch, prima fres.cz, recepty v němčině, koláče recepty, francouzská pizza, cibulová pizza, alsaský slaný koláč, kisch koláč recept, tarte flambé, cibulový koláč s kysanou smetanou, recept na kisch, slaný koláč kisch, francouský kolač, kisch, alsaská pizza

Suroviny:
mouka hladká, cukr, sůl, droždí suché, olej, voda, crème frâiche, mouka, koření pizza, sůl, pepř mletý, cibule, slanina anglická, sýr strouhaný, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu