Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bifteky z králičího masa

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kukolino.sarka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 070 kJ /
973 kcal
Bílkoviny2,91 g
Tuky101,77 g
Vláknina4,35 g
Cholesterol 173 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy10,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso ze hřbetů opatrně sejmeme, okrájíme na silnější plátky a naklepeme. Osolíme, opepříme, proložíme plátky cibule a zakapeme olejem. Necháme v chladu uležet. Krok 2: Pak cibuli odstraníme, maso opečeme v rozpáleném sádle. Opečené bifteky vložíme do nahřáté misky a uchováme v teple. Do šťávy přidáme čerstvé máslo a mouku. Krok 3: Podlijeme a povaříme. Šťávou poté přeléváme porce masa na talíř. Podáváme s řýží, nebo s brambory.

Zveřejněno 6. 12. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bifteky z králičího masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/098G

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bifteky z králičího masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/098G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

biftečky jsou opravdu skvělé:-D:yes: dělám z těchto válečků i řízečky (váleček nakrojím od středu k oběma stranám a mírně naklepu, aby vznikl plátek)
Bibinko - vidím, že si toho králičího masíčka opravdu užíváš:-D:-p

Šárko, biftečky jsou velmi dobrý a pro nás dva z půlky hřbetu bohatě stačily. Králíka jsem neměla 2 roky a díky jedné z Topaček si ho užívám;-)Dávám ti ráda 4.bod:yes:

:-p Moc dobře vypadající recept:yes::yes:+ Hřbet z králíka mám moc ráda, jak pečený, tak vykostěný a udělaný jako minutka;-)

to Jana: moc tam toho není, to je pravda, musí se to umět dobře odkostit... ;-)
to indulina28: kráva je taky pěkné zvíře, totéž třeba slepice, a co teprve kačenaˇa všechny ostatní zvířátka??? buď prostě maso jíš, nebo buď vegetariánka... ;-)

:-// kraliky nejim je to moc krasny zvire..

Sice si myslím, že na tom hřbetě moc masa není, ale možná to bude mou nešikovností cokoliv odkostit. Protože vítám každou novou úpravu králíka, dávám plus.:yes:

Tématické fráze:
minutky z králičího masa, králičí hřbet minutka, biftek z králíka, bifteky, kralici sadlo, biftek, králičí biftečky, minutka z kraliciho masa, králičí minutky, úprava bifteku, bifteky z králíka, králičí steak, králičí minutka, jak odkostit kralika, recept na králíčí biftečky, steak z králíka, čina z kraličiho masa, kralici prodej, králičí hřbet recept, minutky z hřbetu králíka

Suroviny:
hřbet králičí, sádlo, máslo, olej, cibule, mouka, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu