Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarkové housky

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 910 kJ /
3 803 kcal
Bílkoviny130,08 g
Tuky92,65 g
Vláknina31,10 g
Cholesterol 87 mg
Sodík 8,50 g
Sůl21,16 g
Sacharidy596,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do nádoby domácí pekárny vložíme vše ve známém pořadí, zapneme program Těsto. Těsto musíme z pekárny vyjmout ještě před ukončením programu, ve fázi kynutí, jinak by z formy uteklo. Nebo po zadělání těsto vyndáme a necháme kynout v míse. Krok 2: Po vykynutí rozdělíme na díly a umotáme housky, které dáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme znovu kynout. Krok 3: Vykynuté housky potřeme rozšlehaným vejcem, nebo vlažným mlékem, můžeme taky vlažnou vodou s trochou Solamylu a posypeme např. hrubou solí, kmínem, mákem, sezamem apod. Krok 4: Vložíme do předehřáté trouby, zhruba po 10 minutách teplotu snížíme a dopečeme.

TIP: Jak vytvarovat dýně z kynutého těsta

Zveřejněno 20. 4. 2008

Poznámka autorky Merylas

Škvarků nebo pomazánky můžeme přidat i více, ale o trošku pak musíme ubrat mléka.

Pokud chceme povrch posypat hrubozrnnou solí, tak ubereme trochu soli, která patří do těsta.

Kdo nevlastní domácí pekárnu, tak těsto zadělá obvyklým způsobem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarkové housky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/moA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarkové housky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/moA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (26)

Není toho mléka nějak moc? na 800g mouky 520 ml mléka?

dělala jsem dnes bez pekárny, přesto těsto krásně vykynulo. Motat se mi housky nechtěly, tak máme bulky. Do těsta jsem přidala osmaženou cibuli a houstičky jsou výborné jen tak samotné. :yes:

malaneta: Jsem ráda, že recept nezklamal a díky za přidané foto. :yes:.:-K

to je lepší než ženy ňa... :-*

michsamant :-D Já myslím, že bys mohla zkusit, třeba z menší dávky a vyzkoušet, jak se podaří i jiné pečivo, než jen chlebík. :-*

chcela som vcera urobit taketo pekne pletenicky ako su na obrazku, ale tak som sa bala, ze nalakam kvasnice v ceste a splasne mi to,ze bol zasa chlieb :-D tie co su zauzlovane vyzeraju ako keby mi ukazovali "figu" :-p :yes:

Ukládáááám, zase jeden nepovšimnutý!!:yes::yes::yes::yes:

Děkuji za hodnocení receptu, ale budu ráda, když přibudou nějaké fotečky ;-) :-)

Už jsem to napravila - jednička už tam je!

tak hella dako ti znamka usla:-D
pretoze tato jednotku tu, je odo mna
:yes:

Krásné! Každý chválí, nikdo neznámkuje!!! Tak tedy začínám a dávám 1. Mimochodem, nechtěla by sis otevřít pekařství u nás v ulicí? ;-)

ale jj Merylas, já to také říkám že jsi šikulka s fantazií, už i to těsto na závin, šneky, bábovky... :yes: :-p

vybusna, se červenám, přeháníš to s chválou. A děkuji :-))

paneboze merylas, ty si mozes otvorit pekaren...tak nadherne pecivo ako ty robis......tak to je uzas

Z těsta na škvarkové housky jsem dnes pekla 2 veky. Použila jsem do těsta škvarkovou pomazánku, veky po vykynutí se musí na povrchu naříznout, aby při pečení nepraskly. Potírala jsem jen vlažnou vodou.

:-D

vybusna, dopíšu ještě k receptu, že těsto vyberu ještě před ukončením programu, jinak by uteklo. Nebo nechej zadělat těsto v pekárně a dej kynout do mísy a nemusíš hlídat :-)) Omlouvám se.

tak prave dnes som chcela vyskusat a vsimla som si, ze Tvoja pekaren je vacsia ako moja :o( skusim teda komponenty vydelit dvoma a uvidime aky bude vysledok

Merylas, to ješkoda, protože je super. Přidám receptíky, co když ti zachutná ? : - )))

tejaja,úplně nejvíce v kuchyni využiju sójový granulát,který se dá dost dobře přidávat do různých druhů jídel.Jinak sójové boby jako takové moc nemusím :-))

Merylas, máš ráda taky sóju jako strukovinu ?

Já jsem sójové výrobky zařadila do jídelníčku, tak je různě přidávám, kde se dá. Tady jsem ji přidala i proto, aby housky byly trochu tmavší. Je jí jen velmi malé množství a není nutná.

merylas a robila si to urcite aj tak aj tak....aky je medzi nimi rozdiel?

Sójová mouka se může vynechat a udělat housky jen z hladké pšeničné.

Sójovou mouku koupíš v potavinách nebo ve zdravé výživě, ale tady není nutná.

netusim kde zozeniem sojovu muku....je v tomto recepte dolezita? mozem ju nahradit nejakou inou?

Tématické fráze:
housky se škvarkama, škvarkové placky z domací pekárny, hrnickove skvarkove placky, škvarky z domácí pekárny, housky z domácí pekárny, škvarkove bulky, škvarkové řezy, domací housky se škvarkama, škvarkové placky domaci pekarna, skvarkove testo, škvarkové placky v domácí pekárně, škvarkové pečivo, škvarky v domácí pekárně, recept na housky, domácí pekárna škvarkové placky, veka z domácí pekárny, skvarkove housticky, domaci skvarkove placky, škvarkové placky z pekárny, škvarkové placky hrníčkové

Suroviny:
mléko, sůl, škvarky, mouka hladká pšeničná, mouka sojová, cukr, droždí čerstvé

Přidat fotografie receptu