Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tropické kuřátko

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Daniella O. Daniella O.

Snadný

Doba přípravy 300 min Doba přípravy: 300 min

300 min (300 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 126 kJ /
747 kcal
Bílkoviny5,87 g
Tuky21,72 g
Vláknina3,68 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,03 g
Sůl5,42 g
Sacharidy130,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pomalého hrnce naskládáme kuřecí stehýnka. Smícháme kečup, pomerančový džus, cukr, vinný ocet, petrželku, worcester, česnekovou sůl a pepř. Krok 2: Směsí přelijeme stehýnka a necháme dělat zhruba 5 hodin na stupen LOW. Krok 3: Když je maso měkké, vyjmeme jej a uchováme na teplém místě. Krok 4: Omáčku podle potřeby zahustíme solamylem a maso vrátíme zpět. Stehýnka mají výbornou ostřejší chuť, ale kdo má rád hodně ostré, může zakápnout tabascem. Výborná příloha je rýže.

Zveřejněno 7. 12. 2010

Poznámka autorky Daniella O.

Tento recept pochází z kuchařky pro pomalý hrnec. Tato stehýnka lze připravit i v troubě, ale je nutné nechat je minimálně 2 dny ulezet v marinádě, jinak mají velmi rozdílnou chuť. Při dostatečném marinování jsou výborná i na gril. Jsou velmi křehká a šťavnatá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tropické kuřátko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XMrl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tropické kuřátko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XMrl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Ve středu jsem naložila. Dnes upekla v troubě k obědu a určitě jsem nepekla naposledy

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Od středy jsem měla naloženo. Dnes jsem upekla k obědu v troubě. A všem doporučuji, opravdu výborné

Když už je to v kategorii Pomalý hrnec, tak tam jsou ty stupně dost zavádějící, protože když to bude někdo péci 5 hodin na 180°C, v troubě, no tak teda nevím:-O.... A jelikož autorka píše v komentáři, že to dělá na stupni LOW v PH a ne každý ty komentáře čte, asi by to vážně chtělo v receptu opravit, prostě místo stupňů napsat LOW. V troubě si to už přece jen každý lépe přizpůsobí, takhle je to dost zavádějící. U nás se přece stupně u pomaláčku neuváděj, jen LOW a HIGH nebo I. a II.stupeň. To fakt musí upravit autorka.

chocolate: dekuji za pozamku:-K, opravdu bylo puvodne uvedeno 180 stupnu F. Nebo kdo nerad prepocitava pomuze, ze delam na stupen low.:-K

Daniella O.: A nebolo by lepšie, keby si to v recepte opravila ? Aby to bolo správne v °C?;-)

V receptu se uvadi 5 hodin na 180C !?!?:-((8-(!

Simona Skolakova: Simco, ale v postupu je opravdu 5 hodin na 180°C, coz je blbost. Jestli Daniella nemyslela misto stupnu Celsia Fahrenheita, coz je necelych 85°C. To by pak odpovidalo.

Zobrazit starší odpověď

Dobrý den, tak jsem zrovna dala do pomalého hrnce vařit svou první dávku, jsem na to hrozně zvědavá. Marináda je skutečně skvělá, tak doufám, že až se mi večer vrátí manžel z práce, tak se nebude stačit divit, co máme k večeři :-K

Danielko, potěšení je i na mé straně, bylo to velmi dobré:-p:-p
Jsem ráda, že se ti fotografie líbí. :-K Tys udělala radost mně skvělým receptem a já na oplátku tobě obrázky...:-):-K
No - není to tu skvělé...;-)?

Elizko, tobe moc a moc dekuji za pridane fotografie.:-K:-K:-K Ty nejsi jenom skvela kucharka, ale i uzasna fotografka, lepsi fotky pod receptem jsem si nemohla prat...:yes::yes::-K

Ivanko, dekuji za vyzkouseni a bodik, snad to priste sedne i manzelovi...;-). Ten cerveny vinny ocet je pikantni, ale mene kysely nez normalni bily. Osobne mivam i dost sladky pomerancovy dzus. Neni prislazovany, jenom z hodne sladouckych pomerancu. :-K:-K:-K

ukládám a vyzkoušíme;-),bez pomalýho, ale to neva:-p+:yes::yes:

Danielko, posílám ti poděkování za recept, obrázky a bodík. :-K Sice jsem "nepomalila";-), protože hrnec nemám, ale snad to nevadí. Chuťově je to výborné, jen jsem dala toho octa méně a použila šťávu z čerstvých pomerančů. Díky.:-)

Danuško, je to výborné, jen manžel říkal, že to bylo dost kyselé, tak do příště dokoupím červený vinný ocet a dám ho míň. Já mám památeční příbory po babičce a tam jsou docela velké lžíce.:-/ Ale mě i synovi to moc chutnalo:-*. Recept jsem si dala do oblíbených a dávám bodík:yes::yes:

:-p;-) super recept:yes::-K

Vše je v PH a už to začíná krásně vonět, ještě se chci zeptat, nemám červený vinný ocet, tak jsem smíchala 1lžíci bílého vinného s 1lžící aceto balsamico a česnek čerstvý, tak snad to nebude vadit.:-)

Vsem dekuji za pekne komentare a hodnoceni:-K:-K:-K. Jeste jsem chtela dodat, kdo ma rad hodne stavicky, klidne muze dat vic kecupu a dzusu:-).

Dani,senza recept na gril.Já PH nemám,ale trouba by se našla.:-)) Dělala jsem už kuře na džusu a bylo to výtečné,tohle bude taky.:-p:yes::yes:

Tak toto se mi moc líbí, PH sice nemám, ale troubu jo. Elektrickou teda ;-):-D, :-p:-p:yes::yes:
(jé, teď mě napadlo, sousedka ho má, tak jí poskytnu recept a nechám se pozvat na oběd ;-):-p)

Danuško, zase skvělý recept do PH, zítra uvařím a dám vědět jak nám chutnalo:-):-K. Dík

Danka, veľmi pekné. Môj PH bude makať.:-):yes:

Recept se mi líbí,PH sice nemám,ale i tak +bodík posílám:yes:může to být zajímavá a dobrá chuť:-p

Jani, neni to kysele, je tam cukr a je to spise takove pikantni po vinnem octu a ostrejsi po pepri. Je to ale moc dobre a v lete na grilu je to rychle hotove.:-D. Paji, dekuji za bodika a ja to take casto pecu klasicky, jenom je treba mit nalozeno dopredu :-D. To vis, ted kolem vanoc potrebuji mit volnou troubu, tak pomaly hrnec vari, az se z nej kouri...:-)):-)):-K:-K

Daniellko, tohle se mi líbí! :-O Nemám tedy pomalý hrnec, ale naložím a upeču klasicky. :-K:yes: +3

rebi, nebude to RH faktor?:-D:-)):-D:-)):-D:-)) Bože, já a jednotky jauly, megajauly, kila a deka, my jsme fakt přátelé!:-D:-)):-D:-D

Danko, a já zase vůbec nevím, narozdíl od rebeky, co to je 180stF,:-D:-D, ale jinak se mi recept moc líbí. ten pomerančový džus, hmm, je to pak kyselkavé?;-)

isu,rozdíl mezi F a C vím,ale furt se mě matou ty teploty na PH:-D:-D

Bibinko, dekuji za prvni bodik a vazne je to dobre. Nedovolila bych si kazit takhle skvele stranky....:-K:-K:-K

Daniellko, to už rovnou hodnotím bodíkem, protože to musí být dobré a kuře na pomerančích dělám, tak to může být podobná chuť;-) Dávám 1.bod:yes:

rebi,
Teplota ve stupních Celsia: 82,22°C
Teplota ve stupních Fahrenheita: 180°F

http://www.stupne.cz/prevod-stupnu-fahrenheitova-t...

Danko,díky:-Kjsem v pokušení o víkendu zkusit:-p:yes:

Rebeko, je to ten nizsi, ale nekdy prvni hodinku delam na high a potom, zmirnim, je to hotove trochu driv..:-):-K

daniello,mám dotaz..těch 180stF,to je ten nižší nebo vyšší teplotní stupeň:-?mám v tom chaos;-):-D

Fotografie dodam pozdeji...:-)

Tématické fráze:
pomalý hrnec recepty, tropické kuřátko v pomalém hrnci, recepty pro pomalý hrnec, recepty pomalý hrnec, výborné recepty z pomalého hrnce, kuřecí stehýnka v pomalém hrnci, tropické recepty, zajímavý salát recept, pomaly hrnec hodnoceni, kuratko.cz, hrnce online, tropciké kuřátko, maso zeman milevsko, výborné kuřatko, jak upravit jarní kuřátko, baby kuratko v pomalém hrnci, kuřátko z pomalého hrnce, jarní kuřátko v pomalém hrnci, stupěn low, kuratko worcester

Suroviny:
stehno kuřecí, kečup sladký, džus pomerančový, cukr hnědý, ocet vinný červený, olej olivový, petrželka, omáčka worcesterová, sůl česneková, pepř, solamyl

Přidat fotografie receptu