Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Venkovská rajčata s vejci

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HankaPu HankaPu

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 372 kJ /
567 kcal
Bílkoviny39,12 g
Tuky30,97 g
Vláknina10,98 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 424 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy29,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata rozkrojíme napůl, řez posolíme a ocukrujeme. Alespoň 5 minut necháme sůl a cukr na rajčatech rozpustit. Zatím si nadrobno nasekáme cibuli a stranou nasekáme česnek a petrželku. Krok 2: Potom dáme do pánve rozpálit olivový olej a po chvilce do něj naklademe rajčata na plochu řezu. Mezi rajčata nasypeme nasekanou cibuli a pečeme v pánvi 10-15 minut. Cibuli občas lehce promícháme, ani rajčata nenecháme k pánvi připéci. Krok 3: Je také dobré rajčata během pečení propíchat, aby pustila šťávu. Asi za 10 minut rajčata otočíme, šťávu s cibulí opět lehce promícháme a necháme malinko zatuhnout - pomocí cukru a šťávy z rajčat může i trochu karamelizovat. Krok 4: Otočená rajčata ještě asi 3 minuty pečeme a pak do pánve rozklepneme všechna vejce. Dáme pozor, aby se žloutek a bílek nespojily. Když se nám to nepovede, tak to vůbec nevadí, i tak si pochutnáme. Krok 5: Na rozklepnutá vejce ihned nasypeme připravený česnek, petrželku, přidáme podle chuti provensálské koření, pepř a sůl. Krok 6: Jakmile jsou vejce osmažená, petrželka, koření i česnek hezky zavoní, sejmeme pánev z plotny. Jako přílohu podáváme pečivo.

Zveřejněno 8. 12. 2010

Poznámka autorky HankaPu

Zdroj: nástěnka v Globusu

Dělala jsem jen ze dvou větších rajčat na vyzkoušení a je to dobrá, lehká svačina, nebo večeře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Venkovská rajčata s vejci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5WRZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Venkovská rajčata s vejci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5WRZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Dnes vyzkoušeno ,rychlé a dobré.:-K<3

Dnes jsem na recept narazila, když jsem hledala, co ještě tak zkusit z rajčat. Uvařeno, snězeno je opravdu výborné!

O paní Čirině jsem už taky slyšela a myslím, že vařila pro pana Havla, tak nevím, kdo od koho se inspiroval, v Globusu mají tenhle recept i na svých stránkách Dělám tahle rajčata dost často a chutnají nám moc:-)

Myslím že v Globusu se inspirovali paní Čirinou, to je recept z její kuchařky. Nicméně recept je to skvělý. Sama ho ráda dělávám, to pocukrování dá rajčatům výbornou chuť a kůrčičku.:yes:

:-p:yes: to je krása:yes::-K

Hned bych ochutnala:-p:yes::yes:

Urcite i skvela snidane, bodik...:yes::-p

:-p:-p:yes:

:-KMoc hezké:yes::yes::yes:+

:yes:

Hani, nádhera, všetko, síce u teba nie neobvyklý jav...:yes:

Supr:yes:Dneska kupuju rajčata!

Nádhera - recept i fotky :-p:-p:yes::yes:

Hani, to je dost dobrý recept, který se mi líbí a někdy ho vyzkouším;-) Dávám ti 5.bod:yes:

michsamant 8. 12. 2010 14:32
Moc krasne fotky! :yes:

Hani :-!:-!:-! proč až teď :-!:-!:-! :-))Ale super recept. Už je uložený. Jestli potkám v obchodě slušná rajčata, určitě koupím a vyzkouším.:yes:+

Děkuji za tip ;-) Moc pěkný receptík :yes:

Pěkný recept, akorát. . . počkám zase na sezonu, teď už jsou z obchodu ty rajčata jalový, bez chuti. :yes: +2

Dobrý nápad!:-p:yes:

Tématické fráze:
rajčata s vejci, čirina recepty, rajče ˇ+vejce, rajčata na pánvi, recepty čirina, rajče s vejci, rajčata s vejci na cibulce, rajce s vejcem, pečene rajčata s vejci, recept rajčata s vejci, recept vejce rajcata, venkovská kuchařka, vejce rajcata recept, rajče, recept vejce rajce cukr cesnek, plněná rajčata s vejcem, rajčata s vejci , čirina, rajčata recepty s vejci, rajčata s vajíčkem, cukr v rajčatech

Suroviny:
rajče, vejce, česnek, cibule, olej olivový, petržel, koření provensálské, cukr, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu