Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambůrky od Viktorky

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mirusha Mirusha

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka (cca 0,5cm), slaninu si nakrájíme na plátky (cca 2mm) - naplátkovaná už z obchodu není moc vhodná - je moc tenká a pak se připaluje. Krok 2: Trošku oleje (opravdu jen trochu - anglická pustí tuk taky) rozehřejeme na pánvi, mírně oprančíme slaninu do růžova, přidáme nakrájené brambory, bobkový list, sůl a na mírném ohni pod pokličkou podusíme, dokud brambory nezměknou.Občas brambůrky prohodíme, aby se nepřipekly. Krok 3: Ke konci můžeme pokličku sundat, aby se vypařila tekutina a brambory trochu zezlátly. Krok 4: Na závěr posypeme na drobno nakrájeným koprem, prohodíme a můžeme podávat. Výborné jsou s kysanou smetanou (může být i hustý bílý jogurt), kterou osolíme a přidáme trošku prolisovaného česneku.

Zveřejněno 8. 12. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambůrky od Viktorky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oOjN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambůrky od Viktorky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oOjN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Miruschko, já děkuju za skvělý recept, vysoce ho hodnotím. Já mám moc ráda pokrmy, u kterých si jejich přípravu můžu užít a vychutnat natolik, že vnímám tu vůni, zlehka ochutnám, servíruju a už se ani nemusím najíst, protože už to samotné vaření uspokojilo moje chutě. No a to je tento tvůj recept. Já jsem plátky brambor nejdřív dohněda opekla a teprve potom
dusila za nepatrného podlití vývarem (ten se hned odpařil) a nakonec nechala dojít pod pokličkou. Skvělé. :-p:-)

Děkuju za moc krásný fotečky;-) Jsem moc ráda, že brambůrky chutnaly, s rozmarýnem byly určitě taky moc dobré:-):yes:

Výborné brambůrky...:-p, proč mají jen jeden bod:-? Hned dávám další a posílám fotky. Jen jsem, Mirushko, použila rozmarýn místo kopru. Sice jsem kopr měla a použila ho jako dekoraci, ale potřebovala jsem brambory jako přílohu k rozmarýnovému kuřátku, tak aby ty výrazné bylinkové chutě nešly proti sobě...:-) S koprem prubnu příště, dík za bezva recept.

Tahle uprava vypada moc zajimave, manzel je bramborovy ;-) hned vecer to naem budu testovat :-) Diky za vyborny napad.

Tématické fráze:
bramburky, brambůrky recept, recept na bramburky, anglické brambůrky, levné brambůrky, sýrové brambůrky, bramburky do oleje, brambůrky na ohni, viktorek, recept na výborné domácí brambůrky, recepty na brambůrky, bramburky levne, brambůrky 2mm, anglicke brambůrky #utm_source=obrazky.cz, brambůrky končí, bramburky bez oleje, vyborne.bramburky, sýrové brambůrky recept, recept na brambůrky bez oleje, slaninové aroma na brambůrky

Suroviny:
brambory, slanina anglická, bobkový list, kopr, sůl, olej

Přidat fotografie receptu