Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Schwarzwaldský závitek

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba tepelné úpravy: 45 min

45 min (45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové kotlety si naklepeme a mírně osolíme, jelikož koření je vytvořeno z rozmělněných slaných sýrů. Krok 2: V malém množství oleje rozmícháme směs koření „Quatro formaggi“ a touto potřeme naklepané kotlety z obou stran. Krok 3: Na každou kotletu položíme přepůlený plátek sýru a na něj položíme plátek šunky. Krok 4: Takto vytvořené dílo smotáme pevně a dobře zatáhneme v dlani. Nebojíme se, jelikož náplň není tekutá a nevyteče nám. Závitky můžeme spíchnout párátky, ale není to nutné, drží pěkně. Krok 5: Do hrnce si dáme trochu oleje a opečeme na něm na jemno nakrájenou cibuli. Krok 6: Jakmile je cibule opečena do sklovata, vložíme závitky a poctivě je orestujeme ze všech stran. Podlijeme půl litrem vývaru (není-li, použijeme kostku Masoxu) a dusíme pod pokličkou, dokud maso není měkké tedy cca 30 minut. Krok 7: Závitky vyjmeme (případně použitá párátka ihned odstraníme) a vzniklou šťávu zahustíme lžičkou hladké mouky rozmíchané v trošce studené vody a necháme lehce provařit 10 minut.
Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 9. 12. 2010

Poznámka autora Colombo65

Testuji koření Samuel, které je možno zatím zakoupit v Brně v rámci "Vánočních trhů". Zatím na jedničku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Schwarzwaldský závitek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8992

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Schwarzwaldský závitek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8992

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Otto, polykám naprázdno, už abych mohla vyrazit na obídek...Ovšem jestli dostanu takovou dobrůtku...o tom pochybuji. Posílám plus. :-p:yes:

To jsou teda skvosty, to snad není ani možný. Smekám.:yes:

Otto:-D:-Dnechceš mě adoptovat;-):-?:-D:-D:-D:-D
jinak:-K:yes::yes::yes:

:yes::yes::yes::-*

Otíku, že bych tě byla včera tou sekanou malinko inspirovala:-D Takové dobroty my můžeme a dost, tak máš 7.bodíka, jako kolo od vozu a fotky mňamózní;-):yes:

:yes::yes::-p

to Jana Remková - jen jestli máte možnost a chut objednávat přes internet, tak to koření (plus další druhy) mají tady www.koreni-samuel.cz/smesi-koreni-samuel/quatro-formaggi.html ;-)

Ta tvá koření:-(, kde to má člověk sehnat? Jinak opravdu výstavní foto a nádherné jídlo:-p

To vypadá krásně a velice jedle.Budu muset vyzkoušet.:-p

Složení neuvádí na svých stránkách ani výrobce, takže nemohu Vám pomoci.:-K

Colombo, vypada to nadherne, ale bylo by dobre, kdybys u kazdeho receptu mohl napsat slozeni pouziteho koreni, muzeme si ho namichat i doma. Ne vsichni mame moznost si ho koupit....;-( +3, vypada to vazne krasne....

Vypadá to moc jedle:-p:yes:+2

Tématické fráze:
recepty z vepřového, recepty z vepřového masa, recepty z kotlety, závitky z vepřového masa, závitky se schwarzwaldskou šunkou, kořenářství samuel quatro, závitky z kotlety, koreni od samuela, vepřový závitek houskový knedlík, schvarczvaldský závitek, plněný závitek z kotlety, zavitek, závitky ze schwarzwaldské šunky, schwarzwaldské závitky, závitky z vepřové kotlety, závitek z kotlety, závitky z masa, zavitky veprove, vepřové maso závitky, schwarczwaldský závitek

Suroviny:
kotleta vepřová bez kosti, šunka schwarzwaldská, sýr ementál, koření quatro formaggi, cibule, sůl, mouka hladká

Přidat fotografie receptu