Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová pečeně na tymiánu

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 305 kJ /
1 507 kcal
Bílkoviny242,00 g
Tuky58,00 g
Vláknina0,50 g
Cholesterol 530 mg
Sodík 1,28 g
Sůl3,00 g
Sacharidy4,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso potřeme olivovým olejem a ze všech stran zprudka orestujeme na rozpálené steakové pávni, aby se zatáhlo. Krok 2: Teprve potom osolíme, opepříme, posypeme sušeným tymiánem a zabalíme do alobalu, který jsme pokapali olivovým olejem a podkladli kolečky debrecinky. Balíček dobře utěsníme a dáme do rozpálené trouby na 200°C cca na 30 min. Krok 3: Alobal opatrně na straně otevřeme, do kastrolku slijeme šťávu a balíček opět uzavřeme. Krok 4: Maso necháme odpočinout cca 10 min., mezitím zredukujeme varem šťávu na polovinu, lze lehce zaprášit solamylem.

Zveřejněno 12. 12. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně na tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/92p8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně na tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/92p8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Elizo, je to tak :-) sice to není křehké jako šťavnatá krkovička, maso trochu sušší je, ale to je prostě kotleta vždycky :-) Taky ji používám velmi málo, raději krkovičku či plecko...ale tahle se na mě tak krásně smála na tom pultu :-8:-8:-8:-D no nech ji tam :-8:-O:-D

Tohle je taky luxusní...:-p Předpokládám, že se díky pečení v alobalu maso nevysuší, je to tak? Moc pečeni nedělám, byla vždy suchá, ale tahle se mi líbí, i s tou kratší dobou pečení. Už se těším...:-p

Vypadá to dost dobře. Já tymián ráda používám a navíc mám domácí, který je voňavější. Udělám v neděli, budou u nás děcka a přemýšlela jsem nad něčím novým a jednoduchým. Určitě bude s bramborovou kaší.

Jahodo, taky jsem se bála, že to bude málo, ale těch 200°C je docela dost a stačilo to - ta pečeně byla tak 10cm průměr max, nebyla moc vysoká :-) kaši bych si taky dala, ale nebyli lidi, kteří by došli pro brambory :-8:-8:-8 a hranolky dělám jen nasucho na plechu v troubě, aspoň trochu menší "zlo" ;-)

Masíčko vypadá teda hodně lahodně, já už k tomu vidím bramborovou kaši:-p, u nás jsem hranolky úplně odbourala.
Jen se mi zdá 30 min. péct maso vcelku dost málo, ale v alobale jsem ještě nezkoušela. Nu což, uložím a vyzkouším;-):-K
Pěkný recept:yes:

to mne láká,je to takové sváteční:-p+1:yes:;-)

:-p:-p:yes::yes:

;-):-p:yes:

Nádhera:yes::yes::yes: +

Teda ty fotky jsou nádherně šťavnaté:-p:-*Musí to být dobrota;-)+1:yes:

Tématické fráze:
veprova pecene, veprova pecene recepty, veprova pecene recept, vepřové maso na tymiánu, vepřové na tymiánu, recepty z veprove pecene, šťavnatá vepřová pečeně, vepřová pečeně s tymiánem, recept vepřová pečeně, veprova pecene v alobalu, vepřová panenka na tymiánu, vepřová pečeně s kostí recept, vepřová pečeně bez kosti recept, pečeně na tymiánu, svatecni veprova pecene, veprova pecene bez kosti recepty, recept na vepřovou pečení, babicovy dobroty recepty 12.12.2010, vepřové maso recepty, vepřové pečeně

Suroviny:
pečeně vepřová, olej olivový, sůl, pepř, párek debrecínský, tymián

Přidat fotografie receptu