Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kávová zrna marcipánová

Výborná a jednoduchá inspirace na oblíbená nepečená kávová zrna. Snadno připravíme falešný marcipán a poradíme si i bez dřevěných formiček. Plníme je kávovou náplní a namáčíme v čokoládě. Jsou opravdu velmi chutná.

Hodnocení receptu je 4,7 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hoppe Hoppe

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min + doba tuhnutí náplně

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, + doba tuhnutí náplně)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 881 kJ /
3 796 kcal
Bílkoviny59,27 g
Tuky117,70 g
Vláknina25,50 g
Cholesterol 294 mg
Sodík 567 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy612,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na falešný marcipán smícháme v míse a vytvoříme měkčí těsto. Krok 2: Suroviny na náplň také smícháme a necháme v lednici ztuhnout. Krok 3: Z marcipánu vykrájíme formičkou oválky. Oválek vložíme do dřevěné formičky vystlané potravinářskou fólii. Krok 4: Přidáme váleček náplně, přiklopíme dalším oválkem z marcipánu a svrchu lehce přitlačíme dlaní. Krok 5: Vyklopíme a přebytky marcipánu odkrojíme. Nakonec zrna namočíme v čokoládové polevě.

TIP: Jak na čokoládovou polevu

Zveřejněno 13. 12. 2010

Poznámka autorky Hoppe

Pokud někdo nemá dřevěnou formičku, může udělat zrnka jen z náplně: až je těsto tužší udělají se malé šišky, tupým koncem příborového nože se udělá rýha a potáhne se v čokoládové polevě. Takto jsem dělávala zrna podle receptu od kamarádky, než jsem si pořídila dřevěnou formičku. Jsou moc dobrá a krásně se rozplývají na jazyku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kávová zrna marcipánová

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nzYP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kávová zrna marcipánová

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nzYP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (40)

luxusní záležitost

zrzečka: maji v Tescomě

zrzečka:formičku jsem si nechala vyřezat od šikovného řezbáře na přání, pohledejte na netu ;-)

Dobrý den,chci udělat tato zrnka,znám je z cukrárny,jsou velice dobroučké..MŮŽU VĚDĚT KDE JSTE KOUPILA TAKOVOU FORMIČKU NA ZRNKA,MAJÍ TO BĚŽNĚ,NEBO Z NETU?DĚKUJI

ja som krasne tvarovala zrna aj pomocou polievkovej lyzicky a jamku som robila priborovym nozikom a boli krasne aj tak

magdalenka:
Na BB se v mém připadku nedá zapomenout:-))
Cpali to do mě horem dolem, prý abych nebyl chudokrevnej...Navíc jsem ho musel zapíjet železitým vínem:-D
Nevím jak nyní, ale tehdy byl BB zvětší části z mletých sucharů a řekl bych, že ten škrob o kterém tu vedeme řeč byl tepelně upravený (dnes bychom řekli "modifikovaný")
Pominu-li detail, že autorka tady v náplni vynechala rum, tak už od pohledu tu náplň není potřeba zahušťovat. A nastavovat škrobem (což může být také důvod jeho použití), tak to je jako nastavovat nevařenou moukou:-//

casino: A co použít pudink "za studena"?;-)

magdalenka: :-)) Ten obal znám, ale chuť si už vůbec nepamatuju. U nás jsem tenhle pudink od revoluce neviděla.
Mmch. Výbušná na svých stránkách má parádní recept na kávová zrna, úplně jiný než všechny, které jsem kdy četla :yes: A nemá tam syrový škrob ani pudink ;-):-))

zizala: neviem, či toto vrže pod zubami...BB puding nevŕzga vôbec, ten je trochu iný, teraz ho nemám po ruke, viem, že obsahuje aj keksovú múku. Nepamätáš si ho z detstva?
ale som našla toto:
http://www.oetker.sk/sk-sk/slovenska-klasika/bb-pu...
A napr. medzi receptami tam sú aj nepečné guľky z BB pudingu, aj kávové zrná.

magdalenka: No, já bych asi měla pocit, že mi ten škrob vrže v puse :-)) Přece jen 8 lžic je docela dost.

casino: Ja (aj keď cukrárske výrobky nie sú mojou doménou) v tom nevidím problém. V detstve som milovala nepečené kávové zrná, do ktorých sa dával BB puding - prášok (v Čechách som ho teraz nevidela v predaji). Tiež musel obsahovať nejaký škrob - zemiakový alebo kukuričný. Boli naozaj skvelé tie zrná, už som dávno nerobila.
Hore v recepte je škrob v náplni, nevidím na tom nič špatného. Ale odborník nie som.

"8 lžíc solamylu"
Hmmm, tak to je pro mě novum, cpát do nepečeného cukroví práškový škrob:-O:-//
...ale vím já, co je dnes trendy, když jsem kávová zrna dělal naposledy asi před dvaceti lety:-?:-)

Tak jsme zrna s dcerkou zkusily, používaly jsme silikon.formy od Tescomy, šlo to krásně a zrna měly veliký úspěch. Moc díky za špica receptík :-K.

Bara: přidala bych trošku másla pokud praská a dala do lednice vychladit :-) před zpracováním vždy předem vytáhnu až těsto trošku změkne, pak s ním pracuji :-)

Dobry den prosim mate nekdo nejaky trik co delat s testem na kavove zrna kdyz vam nejde vyvalet? ( lepi se a praska) dekuji moc za typy.

Máte, prosím, někdo vyzkoušeno, zda jde místo kravského sušeného mléka přidat sušené sojové mléko??? Předem díky za odpovědi

Tématické fráze:
kávová zrna s marcipánem, kávové zrna cukroví, kávová zrna, náplň do kávových zrn, kávová zrna recept, kávová zrna cukroví, marcipánové cukroví, kávové zrno s marcipánem, forma na kávová zrna, cukroví kávová zrna, kávové zrno, recept na kávová zrna do formičky, kávové zrno recept, vánoční cukroví recepty, recept na kávová zrna ve formičce, formičky na kávová zrna, formička na kávová zrna, kávové zrna, cukroví z marcipánu, kavove zrna s marcipanem

Suroviny:
cukr moučkový, mléko sušené, olej, med, voda, mandlové aroma, cukr moučkový, káva mletá, kakao, máslo, solamyl, čokoláda na vaření, tuk 100%

Přidat fotografie receptu