Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí hřbet podle mne

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

clupmi clupmi

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 675 kJ /
878 kcal
Bílkoviny6,43 g
Tuky42,51 g
Vláknina9,72 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 981 mg
Sůl2,40 g
Sacharidy35,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa omyjeme, osušíme, posolíme a lehce obalíme v mouce. Na pánvi rozpálíme olej a plátky na něm z obou stran rychle orestujeme. Krok 2: Maso pak vyndáme a na výpeku rozškvaříme slaninu, zpěníme na půlkroužky nakrájené cibule a rozmačkaný česnek. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, petržel, na kostičky nakrájený celer a vše orestujeme. Krok 3: Pak vrátíme zpět maso a podlijeme vínem a dusíme pod poklicí do měkka. Kontrolujeme a podle potřeby doléváme další víno. Nakonec přidáme petrželovou nať a dochutíme podle potřeby solí a pepřem.

Zveřejněno 13. 12. 2010

Poznámka autora clupmi

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí hřbet podle mne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ym6g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí hřbet podle mne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ym6g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Že vám nevadí konzumovat mláďátka, sotva narozené ... :no:

gabina: Babička dělala na Velikonoce tradičně zapečené kůzlátko.

Krásné foto s talířem - už jen tu fotku nastavit jako hlavní foto receptu a je to 100%:yes:Stačí kliknout na logo fotoaparátu a dole vybereš hlavní fotku receptu;-)

:-p:yes::yes::yes:

Tento lahodný pokrm z výborného masa by si zasloužil i foto na talíři ;-);-);-) Počet fotek u receptu je každého věc, já si je všechny prohlédl, ale ta finální s talířem tam na škodu věci není;-)

A bodík posílám, protože miluju jehněčí!! Mňam!:-K:yes:

Dobrý den, možná je těch fotek příliš, ale mám jednu zkušenost se kterou se ráda podělím s vámi...Kdysi dávno jsem zaučovala svojí budoucí švagrovou v kuchyni. Učila jsem ji špenát a představte si, že jsem myslela, že na tom není nic složitého....:-D Ale bylo..Milá švagrová dala do kastrůlku špenát v igelitovém pytlíku ve kterém se mražený koupil, podlila ho a čekala až se pěkně podusí a rozpustí...Další prča byla, když vařila mému příteli, svému bratrovi polévku z pytlíku, když jsem já dobrá kuchařinka nebyla doma...Takže do pytlíkovky si pěkně odměřila 4 půllitry a mému milému tvrdila, když se jí ptal kolik dala do polévky vody, že normálně jak se dává, jeden litr - 4 půllitry...A nakonec můžu potvrdit, že je z ní výborná kuchařka!! Takže chápu, že někdo to potřebuje se vším všudy než mu to dojde, haha. Omlouvám se za slohovou práci...:-8

Děvčata a další příchozí. Nechci polemizovat, ale ať je u receptu obrázků jakékoliv množství, nebo žádný, je to věc autora. A pokud tvůrci stránek nijak množství fotek neomezili, tak je to jedno, je to vlastně jakousi galerií obrázků, i když s menším rozlišení, než jsou třeba moje originály. A kdo nechce, ať si galerii neprohlíží, je to každého věc. Existují i recepty bez obrázků a také jde podle nich uvařit. To, že mají stránky v názvu TOP jistě tvůrci nemysleli tak, že se sem dává jen to nejlepší z nejlepšího, nějaká pomyslná špička nebo elita. Recept může číst úplný kandrdas a tomu jsou obrázky výnbornou názornou nápovědou. A otvírání vína rozhodně technologickým procesem je! Je to jeden z nezbytných kroků, který nelze vynechat. Jestliže chci dát do pokrmu víno, tak jej musím napřed otevřít. Určitě bych sem nedával obrázek jak stříhám nůžkama krabicové víno. Jde tedy jen o rozlišovací úroveň, míru podrobnosti a stupeň poznání na této míře podrobnosti. A pánev? Nechci dělat reklamu, ale pro někoho to může být novinka, kterou nezná a kterou nikdy neviděl. Je to vynikající kuchyňská pomůcka, která nám slouží perfektně dvacet let. A pak, jsem možná fotomaniak :-D, tak se Vám omlouvám. :-K

Recept vypadá dobře, ale souhlasím s Maris, že těch fotek je tu přespříliš a dobrá polovina z nich kuchařkám nic neříká:-S

recept je báječný - vyzkouším :-D:yes:

Jehněčí máme moc rádi, recept je super,:yes: ale myslím, že přidat 21 fotek - maso v obalu, maso bez obalu, vývrtka, elektrická pánev... je úpně zbytečné a nepřehledné, s postupem to nemá už nic společného:-S

Hezký recept i fotka:-p+první bodík:yes::yes:

Tématické fráze:
jehněčí nejlepší recept, jehněčí recepty, jehněčí hřbet na česneku, jehňečí recept, podle mně, recepty z jehněčího, jehněčí maso recepty, jehněčí hřbet na vine, recepty jehněčí, pečený jehněčí hřbet s kostí, recept jehněčí, recept na jehněčí hřbet na víně, recept na jehneči, priprava jehneciho hrbetu, čočka na kyselo podle polreicha, nejlepší jehněčí, jehněčí na víně podle polreicha, co uvarit z jehneciho, jehneči maso-hřbet, recepty z jehněčího hřbetu

Suroviny:
kotleta jehněčí, slanina, mrkev, petržel, bulva celerová, česnek, nať petrželová, víno červené, olej, pepř, mouka hladká

Přidat fotografie receptu