Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Třené linecké

Výborné máslové cukroví provoněné vanilkovým cukrem a citronovou kůrou se skvěle hodí na Vánoce, můžeme ho ale upéct i kdykoliv během roku. Příprava je snadná a rychlá. Na závěr ho slepíme marmeládou.

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Yvona

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 plechů

5plechů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie29 621 kJ /
7 080 kcal
Bílkoviny92,68 g
Tuky431,56 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 1,53 g
Sodík 116 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy695,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem v bílou pěnu. Přidáme vejce, mouku a nastrouhanou citronovou kůru. Aby těsto nebylo moc tuhé, je lepší použít mouku s větší vlhkostí. Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 200 °C. Krok 3: Vypracované těsto stříkáme pomocí cukrářského sáčku s řezanou špičkou na plech a pečeme cca 10 minut, dokud cukroví nezezlátne. Krok 4: Po vychladnutí slepujeme marmeládou.

TIP: Jak slepovat linecké cukroví

Zveřejněno 13. 12. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třené linecké

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/znBO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třené linecké

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/znBO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

"Třené linecké"
No, Dooga si asi spletl obrázek...:-p

Yvono - správný poměr surovin na výrobu stříkaného pečiva:yes::-D já při šlehání přidávám 2 lžíce vody i když používám 00 mouku. A jestli můžu poradit, plňte sáček vždy jen tak do poloviny, lépe se stříká cukroví;-)
Škoda, že foto od Doogy není stříkané linecké, ale vykrajované(jinak je krásné):yes:

00 EXTRA-široké použití při výrobě běžného,jemného a cukrářského pečiva.
Jinak mouka má mít vlhkost 11-15%

:-?to by mně taky zajímalo..ta vlhkost mouky:-S

jaka je mouka s vetsi vlhkosti?

Tématické fráze:
třené linecké těsto, třené linecké cukroví, třené linecké těsto recepty, třené rohlíčky, linecké rohlíčky, linecké třené těsto, trene bananky, recept na linecké rohlíčky, třené linecké testo recept, linecké třené cukroví, třené cukroví, trene bananky recept, linecké těsto třene, recept na třené linecké cukroví, třené, linecké třené těsto recept, linecké, linecké rohlíčky recept, třené linecké těsto video, třené těsto na cukroví

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, vejce, cukr vanilkový, kůra citronová, marmeláda

Přidat fotografie receptu