Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová játra v bláně

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marynka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 950 kJ /
705 kcal
Bílkoviny116,40 g
Tuky16,20 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,85 g
Sodík 582 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy23,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřová játra nakrájíme na plátky, opepříme a každý plátek z obou stran potřeme česnekem. Zhruba jeden stroužek na jeden plátek. Krok 2: Rozprostřeme vepřovou blánu, každý plátek zabalíme a zajistíme párátky. Krok 3: Opékáme na pánvi ne moc zprudka asi 3-4 min po každé straně, aby byla játra propečená. Sádla použijeme málo, blána se vyškvaří. Hotová játra osolíme. Krok 4: Podáváme s chlebem nebo bramborami, ale vždy se syrovou zeleninou a hlavně tatarskou omáčkou, která jídlo velmi dobře doplní a zjemní.

Zveřejněno 13. 12. 2010

Poznámka autorky Marynka

U nás je to velmi preferované jídlo hlavně po zabíjačce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra v bláně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Bn8W

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra v bláně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Bn8W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Merylas: U nás v Ov ji mají běžně..:-) Výborná záležitost.

satelit: Když se vám dělá špatně, tak ji nemusíte přece používat. Nevidím ve vašem komentáři nic přínosného pro recept. Pro mnohé to je pochoutka a nejen pro starší generaci. Kdo byl zvyklý na domácí zabijačky, tak obzvlášť s nostalgií vzpomíná na tu vůni a chuť. Balila se do toho sekaná, většinou uprostřed s panenkou.

vosje: Ptejte se po bránici. ;-) Většinou ji pod tímto názvem prodávají. Spíš ji mají v menších řeznictvích, u nás ve městě ji běžně mají ve třech různých a nemám problém ji koupit. Ale je to Slezsko. Koukala jsem, jestli mají i pobočky v Brně, tak nemají. :-K

hospodyne: Bydlím v Brně, což je Jihomoravský kraj, ale blánu jsem v krámě v dnešní době nikde neviděla. Ani mraženou. Prosím vás, ve kterém obchodě ji běžně mívají? A pod jakým názvem (třeba jsem nepoznala, že to je ta blána). Mražená mi nevadí, hlavně, kdybych ji konečně sehnala. Děkuji.

:-K satelit: ta blána se úpravou vyškvaří a pokud kousek ne, dá se lehce stáhnout a dát stranou.:-)

:-K Marie Svarcova: jestli máte možnost, v Globusu je možné ji bez problémů koupit. Jinak u řezníka, který bere maso z menších jatek, ne kombinátu. Nebo který má vlastní porážku. Musí se objednat, tady v Čechách na pultě běžně není. Na jižní Moravě je mražená běžně k dostání.
Pan Polreich kdysi radil ji nechat rozmrazit v lehce octové vodě. Čerstvou jen octovou vodou opláchnout, ona hezky zpevní.:-)

Už, když čtu ten název receptu, dělá se mi špatně. Z té blány, br.

:-)<3:yes: asi bych si pochutnala ale kde dnes vzít blánu. Ptala jsem se v několika masnách a zabíjačky už 25 let neděláme - škoda.:-K

hospodyne: "... hovězí játra, která jsou výrazně jemnější než vepřová. " :-O
Neuvěřím, dokud neokoštuju...;-)

:-K včera jsme v této úpravě grilovali hovězí játra, která jsou výrazně jemnější než vepřová. K tomu spousta čerstvé zeleniny, různé dipy a čerstvý kvasový chléb. Děti měly brambory. Naprostá ambrozie!!!:-)

Jdu nekde koupit jatra, nez si oslintam tablet.<3

Sekanou také. Ale játra v této úpravě jsou křehounká a šťavnatá. Může být k nim i bramborová kaše a kdo má dobrý žlučník i hranolky. Náš řezník si je o zabíjačce vždy přeje k večeři.

Novinka - do blány motám sekanou. Játra nemusí být vůbec špatná a obzvláště s tím "maskovaným" česnekem.;-);-);-)

Tématické fráze:
vepřová blána, játra recepty, játra pečená v bláně, pečená játra v blaně, pečené játra v blaně, veprova játra pečená v blane, blána na játrech, vepřova jatra recepty, maso a játra ve vepřové bláně, játra vepřová na pepři, maso pečené v bláně, jatra pecene v blane, vepřové vnitřní sadlo, játra vepřová, recepty z jater, játra, recepty jater, opakane jatrra v blaně, vepřové plátky se zeleninou v bláně, veprove maso pecene v blane

Suroviny:
játra vepřová, blána tuková vepřová, pepř, česnek, sůl, sádlo

Přidat fotografie receptu