Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutý závin s jablky - dia

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Merylas Merylas

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 920 kJ /
2 132 kcal
Bílkoviny57,48 g
Tuky61,04 g
Vláknina17,60 g
Cholesterol 264 mg
Sodík 248 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy329,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do nádoby pekárny vložíme vše ve známém pořadí a zvolíme program Těsto. Pokud pekárnu nemáme, uděláme kynuté těsto klasickým způsobem. Krok 2: Vykynuté, spíše tužší těsto rozdělíme na 2 díly a vyválíme odbélníky silné asi 2 cm. Krok 3: Potřeme rozpuštěnou vlahou Herou, posypeme troškou strouhanky a rozprostřeme strouhaná jablka. Krok 4: Poprášíme sladidlem a skořicí, přidáme trošku ve vodě namočených rozinek a nasekané, nebo nahrubo mleté ořechy. Krok 5: Zase posypeme trochou opražené strouhanky a stočíme do závinu. Krok 6: Dáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě chvíli kynout. Krok 7: Povrch potřeme rozpuštěnou Herou, vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme. Doporučená teptota je 160 - 170°C. Krok 8: Po vychladnutí povrch poprášíme trochou sušeného mléka se sladidlem.

Zveřejněno 22. 4. 2008

Poznámka autorky Merylas

Inspiraci jsem čerpala v časopise Žena a kuchyně.

Kdo není diabetik, může samozřejmě použít místo sladidla cukr.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý závin s jablky - dia

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lG7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý závin s jablky - dia

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lG7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Heli, jsem ráda, že Tě recept nezklamal:-K

těsto mě velice mile překvapilo... trošku jsem se bála té hrubé mouky, ale riskla jsem to (asi měly vliv obrázky ;-) )... zadělávala ho za mě domácí pekárna, a tak krásně vykynulo a i se s ním dobře pracovalo... jenom jsem ho tedy nedělala se sladidlem, ale s bílým cukrem, kterého jsem dala asi dvě lžíce a bylo to akorát... s jablíčky je úplně dokonalý, ale i s tvarohem nemá chybu! Doporučuji vyzkoušet! :yes:

Tématické fráze:
kynuty jablkovy strudl, kynutý štrudl, jablečný závin kynutý od babičky, štrudl z kynutého těsta, dia závin, dia jablečný závin, dia strudl, kynuty jablecny strudl, kynutý jablečný koláč, dia kynuté těsto, jablečny štrudl z kynuteho těsta, babiččiny recepty kynutý jablečný závin, tvarohový závin kynutý od babičky, jablečný závin z kynutého těsta, kynutý štrúdl z pekárny, jablkovy zavin kkynuty, jablkovy závin, jablkový závin z kynutého těsta, jablečný závin z domácí pekárny, dia recepty

Suroviny:
mléko, vejce, tuk hera, kůra citronová, brambory, mouka hrubá, sůl, cukr, sladidlo clara, droždí čerstvé, jablko, skořice, sladidlo, ořechy, rozinky, strouhanka, tuk hera

Přidat fotografie receptu