Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Parní hrnec - Kuřecí maso s pórkem a bram. kaší (můj vlastní recept)

Čím více lidí se zajímá o zdravý životní styl, tím více jich objevuje kouzlo vaření v páře. Toto velice zdravé a dietní jídlo z parního hrnce si zachovává svojí přirozenou chuť. Je to vydatné a chutné jídlo pro každého, koho čeká náročný den.

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Swinga Swinga

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 947 kJ /
704 kcal
Bílkoviny99,44 g
Tuky12,48 g
Vláknina6,56 g
Cholesterol 246 mg
Sodík 3,99 g
Sůl9,56 g
Sacharidy45,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso nakrájíme na plátky a osolíme. (Předem jsem si schovala omastek z pečeného kuřete, tím jsem maso potřela, dodá tomu chuť.) Nakonec kuře posypeme grilovacím kořením. Maso narovnáme do napařovací nádoby. Krok 2: Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka a větší část přidáme k masu. Zbytek pórku necháme na ozdobu. Krok 3: Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka, osolíme a také dáme do napařovací mísy. Na síto v hrnci, kde se dává koření, dáme jeden stroužek česneku a trochu kmínu. Dospod hrnce dáme mísu s brambory, nahoru mísu s kuřecím masem. Kuřecí maso s pórkem v hrnci vaříme 40 minut. (Po 20 minutách jsem kuře otočila, znovu posypala grilovacím kořením.) Krok 4: Když je uvařeno, dáme brambory do mísy a připravíme kaši, jak máme rádi. Krok 5: Kuřecí maso s pórkem a kaší zdobíme čerstvým pórkem.

Zveřejněno 13. 12. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Parní hrnec - Kuřecí maso s pórkem a bram. kaší (můj vlastní recept)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VNJO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Parní hrnec - Kuřecí maso s pórkem a bram. kaší (můj vlastní recept)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VNJO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

zajimave skusim a je to i dietni to ja muzu:-D

Recepty na parní hrnec beru;-)

Tématické fráze:
kuřecí maso s porkem, napařovací hrnec recepty, kuřecí maso v parním hrnci, kuřecí maso s pórkem recept, parní hrnec recepty, kuřecí maso s kaší, kuře v parním hrnci, maso s porkem, recepty z napařovacího hrnce, napařovací hrnec, recepty napařovací hrnec, recepty na napařovací hrnec, recepty pro napařovací hrnec, recepty do napařovacího hrnce, recepty parní hrnec, recepty kuřecí maso s pórkem, kuřecí maso z parního hrnce, napařovací hrnec - recepty, recepty pro napařovací hrnce, napařovací hrnec + recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, pórek, česnek, koření grilovací, sůl, kmín celý, tuk, brambory, máslo, mléko

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu