Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Arašídové cukroví

Buráky nemusí být jen silvestrovským pohoštěním. Jemné sušenky slepené pikantní marmeládou dokáží udělat plno parády i na vánoční tabuli. Nakonec se můžete vyřádit i při zdobení.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Martasek

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 839 kJ /
2 591 kcal
Bílkoviny48,93 g
Tuky168,83 g
Vláknina12,50 g
Cholesterol 532 mg
Sodík 860 mg
Sůl1,91 g
Sacharidy212,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejeme na 175 °C.
Plech vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Arašídy jemně umeleme a z uvedených surovin zpracujeme těsto, které necháme v ledničce odpočinout. Krok 3: Poté vyválíme plát malinko silnější, než jako na linecké. Vykrajujeme kolečka. Klademe na pečicí papír a upečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C dorůžova. Krok 4: Po dvou slepujeme rybízovou marmeládou, nebo Nutellou. Vrch potřeme nebo postříkáme čokoládou a zdobíme podle uvážení - půlkou mandle, půlkou arašídového oříšku, barevným posypem, čokoládovou rýží.

TIP: Jak slepovat cukroví - rady a tipy

Zveřejněno 13. 12. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Arašídové cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/39Y9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Arašídové cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/39Y9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Výborné cukroví....

Marťásku, tohle je naše oblíbené, že ? Moc se ti povedlo...páááá <3

Barča: Omlouvám se, že reaguji až teď, asi pozdě... Dávám tuku trošku méně a rozvaluji v igelitu, jde to lépe. Pokud se těsto lepí, je třeba přidat trošku mouky :yes:

Dobrý den, právě jsem zadělala na toto cukroví. Ale ta konzistence teda je poněkud měkká. Když se nechá odležet v ledničče, bude připravená válení?? díky za odpověd

Mnammm ;-):-

výbornýý :-p;-):-):-*:-)):yes:

cristiano 21. 10. 2012 14:01
very good :D :P :)s

Vynikající :yes:

no,další recept na zitra...;-):yes:

To se tedy omlouvám :-);-)

Nic se nestalo, chápu to... Přeji hezký večer;-)

Přijmi prosím mou omluvu :-8

Tak ještě jednou jako u těch kávových zrn- recept i fotka je moje práce, ano je to zkopírováno z Recepty.cz, kde jsem je před několika lety vložila. Začala jsem chodit sem a tyto recepty jsem zde nenašla, tak jsem je vložila. Originál fotky už nemám, takže jak budou letošní, tak je vyměním. Jinak děkuji Bibince za milé přivítání a díky i Anetě :-K

Jenže na těch receptech.cz to jsou recepty paní Martiny:-!

on je ten recept do puntíku opsaný z recepty.cz :-(

Tématické fráze:
arašídové cukroví, arasidove vanocni cukrovi, cukroví z arašídů, cukroví z arašídového másla, vánoční cukroví z arašídů, cukroví s arašídy, vánoční cukroví s arašídy, vánoční cukroví arašídové, vánoční cukroví z arašídového másla, vánoční arasidove cukrovi, arašidové cukroví recept, vánoční cukroví recepty, cukroví recept, cukrovi s arasidama, arašídové cukroví vánoční, arasidove cukrovi recepty, cukroví arašídy, arašídová kolečka, cukroví z arašídové máslo, recept na arašídové cukroví

Suroviny:
arašídy, cukr moučkový, mouka hladká, máslo, žloutek, marmeláda, nutella, zdobení

Přidat fotografie receptu