Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzený jazyk v rosolu

Dobře uvařený jazyk, s lehce uzenou chutí, je opravdovou delikatesou. Nevíte co s ním? Nakrájejte jej, zalijte rosolem a nechte zatuhnout. Zachutná i těm, co se jazyku obyčejně vyhýbají.

Hodnocení receptu je 4,2 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Yvona

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min bez doby chlazení

20 min (20 min příprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Uvařené uzené jazyky zbavíme tvrdé slupky a najemno nakrájíme. Krok 2: Želatinu připravíme dle návodu na obalu. Krok 3: Maso rozložíme do formy (tvořítka) a postupně zaléváme želatinou. Krok 4: Když je forma plná, vložíme ji od lednice. Krok 5: Jednotlivé plátky odkrajujeme ostrým nožem.

Zveřejněno 13. 12. 2010

Poznámka autorky Yvona

Dobrá rada : Nedostanete-li uzený vepřový jazyk, obdobně dobře vám poslouží i hovězí, který bývá k dostání častěji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzený jazyk v rosolu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/60Yz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzený jazyk v rosolu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/60Yz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Moje milovaná dobrota, tak jsem si ji "uželatinoval" s panem Oetkerem a jeho plátkovou želatinou.;-);-);-)

Hmmm,toto si kupuji v Globu,máme rádi.Rosol či aspik lze připravit jednoduše.Uvařit vepřové packy s bobkovým listem,pepřem a novým kořením ,osolit a kdo chce okyselit nakonec.Kdo má problém s klouby,měl by vařené pacičky i vývarem konzumovat co nejčastěji,je to zdravé.:yes: A také lze ten vývar použít na polévky a omáčky po naředění,ale to nedáváme bobkáč a nové koření a nekyselíme(podle toho kam použijeme)..:-p:-p
Mimochodem i pejskům chutná.:-))

BILKOVAI:já jsem dala želatinu co je na tlačenku na 1/2 l vody...ochutila jsem jí trošku octem, pepřem a trošku osolila, dala jsem 4 dcl vody, ale asi by mohly být jen 3 dcl aby to bylo tuhší...myslím, že ten domácí rosol bude chuťově lepší, protože tam je to koření všechno vyvařené.

Evi Hubova, čím jsi to zalévala? Rosolem nebo želatinou? Recept je zajímavý a určitě moc dobrý. Ukládám a bodík dávám:yes: Jo a na ten rosol bych dala odkaz, aby to člověk nemusel hledat:-8

:-p:-p foto a:yes:1

Už jsem vám napsala recept na domácí rosol jinak se může zalívat čirou želatinou,která je běžně ke koupi v obchodě.

Kde mám vzít ten rosol? Koupit? Uvařit? Holky, přibývá nám tady receptů bez fota. To samo o sobě by nevadilo, ale v tom případě recept pořádně rozepiště, abychom z toho nebyli jeleni. Z fotky se něco dovíme, ikdyž není recept úplně srozumitelný.;-)

Tématické fráze:
uzený jazyk v aspiku, uzený jazyk, rosol, uzený hovězí jazyk v aspiku, hovězí jazyk v aspiku, uzený vepřový jazyk, jazyk v aspiku, veprovy jazyk, veprovy jazyk v aspiku, co je rosol, uzený vepřový jazyk v aspiku, recept na uzený jazyk v aspiku, uzený hovězí jazyk, uzený hovězí jazyk recepty, jazyk v aspiku recept, vepřový jazyk v rosolu, uzeny jazyk recept, uzený hovězí jazyk recept, uzený jazyk v aspiku recept, domaci rosol

Suroviny:
jazyk vepřový, plátky želé

Přidat fotografie receptu