Uzený jazyk v rosolu
Dobře uvařený jazyk, s lehce uzenou chutí, je opravdovou delikatesou. Nevíte co s ním? Nakrájejte jej, zalijte rosolem a nechte zatuhnout. Zachutná i těm, co se jazyku obyčejně vyhýbají.
Postup přípravy
Krok 1: Uvařené uzené jazyky zbavíme tvrdé slupky a najemno nakrájíme.
Krok 2: Želatinu připravíme dle návodu na obalu.
Krok 3: Maso rozložíme do formy (tvořítka) a postupně zaléváme želatinou.
Krok 4: Když je forma plná, vložíme ji od lednice.
Krok 5: Jednotlivé plátky odkrajujeme ostrým nožem.
Zveřejněno 13. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzený jazyk v rosolu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/60Yz
Moje poznámka
Uzený jazyk v rosolu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/60Yz
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 16 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 17 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 34 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 4 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 11 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
uzený jazyk v aspiku,
uzený jazyk,
rosol,
uzený hovězí jazyk v aspiku,
hovězí jazyk v aspiku,
uzený vepřový jazyk,
jazyk v aspiku,
veprovy jazyk,
veprovy jazyk v aspiku,
co je rosol,
uzený vepřový jazyk v aspiku,
recept na uzený jazyk v aspiku,
uzený hovězí jazyk,
uzený hovězí jazyk recepty,
jazyk v aspiku recept,
vepřový jazyk v rosolu,
uzeny jazyk recept,
uzený hovězí jazyk recept,
uzený jazyk v aspiku recept,
domaci rosol
Suroviny:
jazyk vepřový,
plátky želé
Komentáře (8)