Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčka z kyselého zelí

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jajine jajine

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 186 kJ /
284 kcal
Bílkoviny19,66 g
Tuky15,52 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 205 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy16,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelí osolíme, přidáme kmín a vaříme ve vodě asi 1 hodinu. Krok 2: Pak zahustíme záklechtkou, přilejeme smetanu a vklepneme vejce, která jen lehce prošlehneme, aby zůstaly větší kusy. Krok 3: Povaříme ještě asi 10 minut. Podáváme s bramborovým škubánkem.

Zveřejněno 14. 12. 2010

Poznámka autora jajine

Je to starý recept po mé babičce, který se vaříval na Chodsku zejména na podzim, kdy již bylo vykvašené zelí, doma naložené a obsahovalo hodně kyselé šťávy. Proto původní název je vlastně - omáčka ze šťávy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka z kyselého zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D0w5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka z kyselého zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D0w5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Bibi, díky za připomenutí, tenhle receptík jsme dělali, no já ho nedělala už...:-D:-D takže i autorce :yes::yes::yes::-p:-p:-p

Jajine, úplně náhodou jsem narazila na tvojí dobrotu, kterou dělávám a vždycky musím mít ohromnej hrnec jako pro regiment, protože jí milujeme-říkáme tomu polévka, ale je hustá. Dávám ti 10.bod:yes:

Narazila jsem na tenhle velmi zajímavý recept. Tak za měsíc budu určitě nakládat zelí do soudku a až se udělá ta vynikající kyselá šťáva, určitě vyzkouším. To mě fakt zajímá:-p:yes:

Domácí zelí máme takže uděláme:yes:Dělávám i sladkokyselou omáčku do které vyklepnu vajíčka a vůbec je norozmíchám, taková ztracená vejce a máme to moc rádi:-p

Abych se přiznala, také nedávám vajíčko do omáčky, ale to jen kvůli manželovi, prý to neladí jeho oku. Ale doma jsme dávali. M

Veľmi dobré:-p:yes:mám rada takéto "obyčajné" jedlá a k tomu tie zemiaky s cibulkou a oškvarkami sú super:yes:Len som nedávala vajíčka do omáčky,s tým nemám moc skúseností:-8tak som iba uvarila natvrdo...Jajine,dávam bod:-):yes:

Marynka,ďakujem za tip:-KHľadám nejaký bezmäsitý recept a aj mne sa to páči,nikdy som o takejto omáčke nepočula,bude v piatok na obed;-)Kapusty mám ešte pol suda:-D

Tak tohle vůbec neznám a moooc se mi to líbí :-p:yes::yes:S těmi šťouchanými brambory se škvarkama to bude super:yes:

My ji máme velice rádi. Podávám k ní šťouchané brambory se škvarky a cibulkou dočervena usmaženou.:yes:

Tématické fráze:
zelí recepty, kyselé zelí, zeli, omáčka ze zelí, omáčka ze šťávy z kyselého zelí, kyselé zelí recept, omacka se zelim, recepty z kyselého zelí, zeli omacka, omáčka ze šťávy ze zelí, recepty ze zelí, recepty zelí, šťáva z kyselého zelí, vaření kyselého zelí, kysele zeli recepty, omačka se zelí, omáčky ze zelí, zelí kysele, omacka zeli, vaření zelí

Suroviny:
voda, zelí kysané, vejce, smetana, sůl, kmín celý, mouka hladká, voda

Přidat fotografie receptu