Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí kachna na divoko trošku jinak

Hodnocení receptu je 4,1 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

prof.lub

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 477 kJ /
353 kcal
Bílkoviny0,31 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy87,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jelikož mám mizernou troubu, tak mám na kachnu fígl a to takový: Rozporcuju ji na 4 díly a dám na 2 hodky vařit se všemi ingrediencemi krom kmínu a medu. Krok 2: Pak ji přeložím do pekáče a řádně zakmínuju. Krok 3: Z vývaru, medu a malé lžičky soli si připravím směsku na potírání během pečení při 200°C. Krok 4: Samozřejmě podlévám zbylým vývarem, dokud se kachnička neudělá do zlatova. Musí se krásně rozsýpat na jazyku. Proto dle stáří kachny přidám no, 15-20 minut. Jo, sosík lehce zapráším polohrubou moukou, nedělají se hrudky. Solamyl nepoužívám. No a pak jak kdo chce, buď bramborový nebo houskový knedlík. Samozřejmě červené zelí. My ho máme rádi spíš více sladší, ale to už záleží na vás. Dobrou chuť.

Zveřejněno 18. 12. 2010

Poznámka autora prof.lub

dá se i s pečeným bramborem, ale knedl je knedl.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí kachna na divoko trošku jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/92Oz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí kachna na divoko trošku jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/92Oz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

je moc dobra...uz ji podle vas delala a moc na to chutnalo:-p

já tam ještě dávám jalovec..... je to ještě lepší :O)))

no,toho vývaru,asi tak,aby vznikla taková řídká kašička,spíš trošičku víc.:-)

kolik toho vývaru co se přidává k medu a soli, prosím? :)

obměna klasiky je vždy velmi žádoucí - zkusím :yes::-D polohrubou moukou zahuštuji i omáčky - o trochu déle provařuji, ale omáčky jsou báječné :-p

co dodat,fotka supr:yes:

Evi, super foto!!:-p prof.lub bude mít určitě radost;-)

Kachnu jsem vařila 45 minut,byla moc dobrá:-p:foto a :yes:+1

bohužel,zblajzla se rychlejc než se nabily baterky ve fotáku. :-)

prof, dej to raději do receptu, tadz to zapadne ;-)

že to ale vypadá náramně :-O:-p;-) a fotečka by nebyla????;-)

ježíš marjá,já zapoměl na cibuli. 1 cibule rozkrojená na čtvrtky,ta patří do vývaru a 4cibule nakrájené na hrubo do pekáče pod kachýnku. :-)))))))))))))))

Tématické fráze:
kachna na divoko, recepty kachna na divoko, kachna trochu jinak, kachna na divoko recept, jak upravit kachnu, divoká kachna recept, recepty kachna, recept kachna na divoko, kachna nadivoko, divoka kachna na divoko, kachna recepty, recept na kachnu, kachna na česneku a medu, kachna recept, kachna foto, kachna na divoko recepty, domac kacena recept, jak upéct kachnu, domácí foto, kuře ala kachna

Suroviny:
kachna, bobkový list, koření nové koření, pepř, česnek granulovaný, sůl, med, kmín celý, vývar

Přidat fotografie receptu