Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moravský talíř

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba tepelné úpravy: 45 min

45 min (45 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 975 kJ /
2 145 kcal
Bílkoviny306,75 g
Tuky102,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 660 mg
Sodík 6,84 g
Sůl15,75 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso z vepřové kýty převážeme nití tak, aby nám vznikl úhledný váleček. Krok 2: V trošce oleje (asi 2 polévkové lžíce) rozmícháme polovinu sáčku koření „Vepřová pečeně“ a velmi důkladně potřeme vepřové maso. Necháme cca 2 hodiny odležet v chladu. Krok 3: Následně maso velmi zprudka opečeme ze všech stran na pánvi a přendáme po zatažení masa do hrnce. Krok 4: Na zbytku oleje s kořením po opečení masa ještě orestujeme jednu celou na hrubo nakrájenou cibuli a tu poté přidáme k masu do hrnce. Lehce podlijeme vodou a to tak do poloviny masa a dusíme, dokud není měkké (u masa ze selátka stačí cca 45 minut). Krok 5: Maso poté vyjmeme, odstraníme nit a nakrájíme na silnější plátky. Krok 6: Společně s dušením si v druhém hrnci uvaříme špalek uzené krkovice a to cca stejnou dobu. Krok 7: Uzené maso po uvaření taktéž nakrájíme na silnější plátky. Krok 8: Takto připravené kombinované maso podáváme od každého po jednom plátku se sterilovaným červeným zelím a houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 22. 12. 2010

Poznámka autora Colombo65

Žádné velké vaření ale, už jsem z toho cukroví tady bláznil, tak posílám dnešní oběd tedy pro změnu trochu masa :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moravský talíř

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oOXY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moravský talíř

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oOXY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Colombo, není nad pořádný kus flákoty :-p;-):yes: taky už mi z cukroví hrabalo :-8:-D ukládám a mezi svátky ráda udělám, červené zelí jsme neměli - ani nepamatuji :-8

Boooze:-p:-*fakt krása:yes:

Nádhera,Colombo:yes::yes:vepřové maso s kořením "vepřová pečeně"skvělé,taky používám :-pUzené nesmíme kvůli dně :-((:-((:-((ale na Nový rok si tento recept(pochopitelně bez uzeného) uděláme.:yes::yes:+:yes:

Pekne kusky :-p:-p

Super:-p:-p:yes:

Nádhera:-p:-*:yes:

Tématické fráze:
pečení v sáčku recept, pečení v sáčku, sáčky na pečení recepty, moravské cukroví, uzené selátko, sáčky na pečení, sacky na peceni-recepty, recept na naloženi maso k uzení, uzená vepřová kýta, uzený talíř, recepty se sáčkem na pečení, moravský talíř,zelí, talíř na cukroví, příprava obědu na talíř, cukroví z moravy recepty, uzená vepřová kýta recepty, vepřové maso a moravské uzené, veprove maso pecene v sacku, recepty peceni v sacku na peceni, recept sáčky na pečení

Suroviny:
kýta vepřová, krkovice uzená, koření vepřová pečeně, olej, cibule, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu