Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 975 kJ / 2 145 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 306,75 g |
Tuky | 102,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 660 mg |
Sodík | 6,84 g |
Sůl | 15,75 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso z vepřové kýty převážeme nití tak, aby nám vznikl úhledný váleček.
Krok 2: V trošce oleje (asi 2 polévkové lžíce) rozmícháme polovinu sáčku koření „Vepřová pečeně“ a velmi důkladně potřeme vepřové maso. Necháme cca 2 hodiny odležet v chladu.
Krok 3: Následně maso velmi zprudka opečeme ze všech stran na pánvi a přendáme po zatažení masa do hrnce.
Krok 4: Na zbytku oleje s kořením po opečení masa ještě orestujeme jednu celou na hrubo nakrájenou cibuli a tu poté přidáme k masu do hrnce. Lehce podlijeme vodou a to tak do poloviny masa a dusíme, dokud není měkké (u masa ze selátka stačí cca 45 minut).
Krok 5: Maso poté vyjmeme, odstraníme nit a nakrájíme na silnější plátky.
Krok 6: Společně s dušením si v druhém hrnci uvaříme špalek uzené krkovice a to cca stejnou dobu.
Krok 7: Uzené maso po uvaření taktéž nakrájíme na silnější plátky.
Krok 8: Takto připravené kombinované maso podáváme od každého po jednom plátku se sterilovaným červeným zelím a houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 22. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moravský talíř
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oOXY
Moje poznámka
Moravský talíř
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oOXY
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 24 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
pečení v sáčku recept,
pečení v sáčku,
sáčky na pečení recepty,
moravské cukroví,
uzené selátko,
sáčky na pečení,
sacky na peceni-recepty,
recept na naloženi maso k uzení,
uzená vepřová kýta,
uzený talíř,
recepty se sáčkem na pečení,
moravský talíř,zelí,
talíř na cukroví,
příprava obědu na talíř,
cukroví z moravy recepty,
uzená vepřová kýta recepty,
vepřové maso a moravské uzené,
veprove maso pecene v sacku,
recepty peceni v sacku na peceni,
recept sáčky na pečení
Suroviny:
kýta vepřová,
krkovice uzená,
koření vepřová pečeně,
olej,
cibule,
pepř,
sůl
Komentáře (6)