Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Išlská kolečka

Išelské cukroví je u nás tradiční zejména na Vánoce a také jako součást slavnostních tabulí. Cukroví v sobě spojuje křehké ořechové těsto upečené v kolečka, která naplníme marmeládou, krémem a poté dozdobíme čokoládou a mandlí.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

majka

Středně náročný

Doba přípravy 190 min Doba přípravy: 180 min Doba tepelné úpravy: 10 min včetně doby odležení

190 min (180 min příprava + 10 min tepelná úprava, včetně doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 719 kJ /
2 084 kcal
Bílkoviny30,55 g
Tuky114,20 g
Vláknina8,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 170 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy229,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených přísad vypracujeme těsto, které dáme na 2 hodiny odležet do lednice. Krok 2: Následně rozválíme těsto na plát o síle 3 mm, ze kterého vykrájíme kolečka. Naskládáme je na plech vystlaný pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 10 minut. Po upečení necháme vychladnout. Krok 3: Po vychladnutí natřeme jedno kolečko marmeládou a druhé vybraným krémem a slepíme je k sobě. Krok 4: Takto slepená kolečka přelijeme čokoládovou polevou a ozdobíme celou mandlí.

TIP: Kdy plnit išelské cukroví

Zveřejněno 23. 12. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Išlská kolečka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wk7r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Išlská kolečka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wk7r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

zatim jsem je nedelala bude je delat letos poprrve potom napisi jak se mi povedli.Slysela jsem na ne jenom samou chvalu a jeste na opileho ISIDORA tak toho chci taky zkusit at se vam vse povede a preji krasne vanocni svatky:yes::yes::yes::-K:-K:-K:-K:-D:-D:-D:-D:-):-):-)

Bahula: Plním stejně, do těsta stajných poměrů ale dávám mleté mandle a šetku skořice, krásně pak voní a jsou výborná.
Jinak, hezky upravené cukroví. :yes:

U nás menší kousky, takto to máme raději, vynikající, rozplývají se na jazyku!!!!:-K

Jana Remkova: Slepuji tak všechno cukroví, protože je pikantnější. Práci si usnadňuji tak, že si na stůl po dvou do řády naskládám kolečka. Cukrářským sáčkem s hvězdičkou udělám kolečko krémem a druhým sáčkem(igelitovým)s hladkou špičkou dám doprostřed kolečka trochu marmelády a hned druhým přiklopím. Pásová výroba:-K

:-p:-p:-p:yes::yes::yes: Velmi zajímavé lepení. Jedno kolečko marmeládou, jedno krémem. To musí být moc dobré :-p

Upekla jsem přesně podle receptu. :-) Naplnila marmeládou a krémem: hooodně hustý vanilkový pudink do kterého jsem zašlehala trochu másla. Ozdobila jsem podle obrázku a dala do výslužek. ;-) Všichni jen chválí. Díky moc za recept. :-K + bodík. ;-)

Petro - išlská kolečka máme moc rádi - jsou výborná:-D:yes: máš krásné cukroví :-K

Tématické fráze:
náplň do išelských dortíčků, krém do išelských dortíčků, nápln do išlských dorticku, nápln do išelských dortíku, krém do išlských dortíčků, ilšké dortíky, išlske dortícky, náplň do išelských koleček, krém do išelských dortíku, krém do išlských dortíků, ilske dorticky, náplň do išilských dortíčků, krém do išelských koleček, krem do iselskych, náplň do išlských, ilšké cukroví, náplň do išlských dortíků, krém do išelských rohlíčků, náplně do išelských dortíčku, nápln do išelských

Suroviny:
mouka hladká, tuk, cukr, ořechy mleté, kakao, marmeláda pikantní, krém, poleva čokoládová, mandle

Přidat fotografie receptu