Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grundle

Pokud máte rádi ryby, tohle je recept, který musíte vyzkoušet. Grundle je označení malých sladkovodních rybiček, které jsou po usmažení dokonale křupavé a velmi chutné. Připravte je jako svačinku se zeleninou nebo jako hlavní chod.

Hodnocení receptu je 5,0 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 10 min

15 min (5 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Zmrzlé rybičky obalíme v mouce smíchané s kořením na ryby. Krok 2: Smažíme na větším množství oleje dozlatova. Krok 3: Rybičky solíme až na talíři.

Zveřejněno 24. 12. 2010

Poznámka autorky JanaDorazinova

Podáváme se zeleninou, hranolky, popřípadě s chlebem, knackebrotem podle chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grundle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W8oE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grundle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W8oE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (53)

ja: mají je v makru ;-)

Grundle, co by sladkovodní ryby dnes?

spagetka: Grundle a ančovičky jsou úplně jiné rybky. Společné mají jen to, že jsou malé. Grundle (mřenka) je sladkovodní, ančovička (též sardel či sardelka) je mořská rybka a má podstatně jinou chuť.

Dělám je stejně, nerozmrazuji. Akorát místo rybího koření používám papriku, ale určitě ani s grilovacím kořením to nebude špatné...

:-O Hezké povídání o grundlích z Podolí je tady:
Smažené staropražské grundle
http://dadalovakucharka.cz/ryb/rybr0033.html

Richard a Ludmila 1. 3. 2014 18:51
casino:
Nerozmrazovali jsme je úmyslně, ale než jsme dojeli, tak byly rozmražené :)

Richard a Ludmila : Obávám se, že nevím. Já je nerozmrazovala, ale nevím, jestli to může být tím:-S

Richard a Ludmila (neregistrovaný/á)
A proč jste rozmrazovali?

Richard a Ludmila 28. 2. 2014 19:23
Zdravíme, dnes jsme dělali grundle kupované v rybárně. Byly mražené.
Nechali jsme je rozmrazit, pak jsme je dali do hladké mouky a koření a dali rychle smažit/pražit. Nechali jsme je do zlatova pak jsme dali sůl a dali do připravené směsi - pažitka, bazalka, česnek a olivový olej.
Vypadalo to krásně, ale nedalo se to jíst :O Bylo to strašně hořké. Nevíte čím by to mohlo být ?
Děkujeme ;-)

Kamarádka grundle dělává v klasickém hrnci s olejem, ale prý to strašně při smažení prská, friťák se mi zdá jako lepší varianta, ať nemám celou kuchyni "grundlovou". :-D Jinak děkuji za odpověď.;-)

zuz.ana: Já od jisté doby friťák nepoužívám. Ale určitě bych se toho nebála;-)

Ahojky, chci se zeptat, jestli rybičky děláte ve friťáku? Nenačichne ten olej rybinou? Dík moc za odpovědi ;-)

lubos:v Bulharsku ich maju na jedalnom listku ako "tza-tza"

Jirka Jedlička: carevica je v Bulharsku kukurica, nie ryba:-O

Jirka Jedlička 30. 1. 2014 20:59
ivana:

Souhlasím s Ivanou, v Bulharsku je umí udělat skvěle, zejména v Primorsku v jednom menším rybím občerstvení, kde měli kromě grundlí (careviček) i další smažené ryby.

Tématické fráze:
smažené grundle, grundle v troube, co jsou grundle, mražené grundle, priprava grundlí, grundle příprava, priprava grundle, grundle mražené, ančovičky recept, grungle, grundle na grilu, mrazene ancovicky, co jsou to grundle, smažené ančovičky, rybičky grundle, grundle cena, grilované grundle, ančovičky kde koupím, uprava grundlí, pecene grundle

Suroviny:
grundle, mouka hladká, koření na ryby, olej

Přidat fotografie receptu