Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fondue chinoise

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

severine cook

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie485 kJ /
116 kcal
Bílkoviny5,45 g
Tuky8,00 g
Vláknina0,18 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,35 g
Sůl3,64 g
Sacharidy5,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nachystáme na servírovací tác, ryzí uvaříme, zeleninu ohřejeme. Do kotlíku dáme 3-4 kostky bujónu na 1.5 litrů vody, přivedeme k varu na sporáku. Krok 2: Curry omáčka:
majonézu smícháme se lžičkou curry,zakapnem citronem, špetku bílého pepře. Krok 3: Česneková omáčka:
majonézu smícháme s lisovaným česnekem, mírně osolíme, pepř a necháme aspoň hodinu uležet v ledničce. Krok 4: Coctail omáčka:
majonézu smícháme s kečupem, zakapnem citronem, špetku bílého pepře. Krok 5: Křenová omáčka: majonézu smícháme s nastrouhaným křenem, kapku citronu, necháme hodinu uležet v ledničce. Krok 6: Pepřová omáčka:
majonézu smícháme s celým nakládaným pepřem. Krok 7: Bylinková omáčka: majonézu smícháme se sušenýma (nebo pokud máme i čerstvě) bylinkama, kapka citronu, špetka pepře. Krok 8: Majonézu můžeme nahradit plnotučným tvarohem a Creme fraiche. Další omáčky dle fantazie a chutě :-). Krok 9: Maso se napichuje na dlouhé vidličky speciálně určené na masové fondue. Pozor, nejsou to stejně vidličky jako na syrové fondue. Masové mají ještě na vnitřní straně zoubek, aby maso nesjelo do kotlíku. Krok 10: Maso se nechá podle velikosti asi tak 3-5 minut povařit v kotlíku, na talíř si každý nachystá rýži, zeleninu, omáčky a potom se pomalu baští a povídá.. maso se na vidličce dá proložit žampionama, je to potom takové šťavnatější. A nebo se dají taky žampiony naházet do bujónu a pak jednotlivé vylovit.

Zveřejněno 24. 12. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fondue chinoise

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZWrQ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fondue chinoise

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZWrQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

spagetka: Pomalý hrnec na to zřejmě kouká a nemůže se vynadívat!!! :-D:-D:-D

indulina28: Protože se tyto recepty dělají hlavně při setkání příbuzných, či přátel a vyplatí se udělat víc druhů, aby si opravdu každý vybral dle své chuti. I při grilování negrilujeme jeden druh masa, ale víc a i k tomu ugrilujeme zeleninku.;-);-):-p:-p:yes::yes:
Jen by mne zajímalo, je kategorie Pomalý hrnec, tady pro to vhodná? nebylo by lepší Ostatní?

Pro vsechny, kdo zminovali, ze se da fondue delat v tuku - ano, samozrejme da, ale maso se kraji na kostky 2,5 x 2,5 cm a jmenuje se to fondue bourguignon. Jinak ostatni zustava stejne.

Vypadá to super,už jsme je také dělali,ale v oleji.;-)tahle varianta je opravdu originální.;-);-):yes:+1
Indulino,to se u fondue dělá,čím víc omáček tím lepší.:-p;-):yes:

fondue milujeme:yes:, je to báječný způsob, jak posedět s rodinou či přáteli, popovídat si a přitom se příjemně nakrmit ;-) jsme schopní fondovat třeba 2 hodiny :-8:-D

naco tolik omacek?

Super posezení;-):yes:

to jsi fotila ze židle ?
jinak mňamka ;-)

:yes:lákavé,pěkně vyfocené:-K

Nedavno som vyhrala komplet fondue sadu a tak nejako neviem co s nou:-8. Tieto tipy su pre mna velmi vitane.

U nás neznámé, o to se mi recept víc líbí:yes:

Bezva k posezení ve skvělé společnosti.Znám,že se to dá dělat i v horkém tuku,ale toto je zdravější.A dobrota to bude určitě.:-p:yes:

Tématické fráze:
fondue recepty, recepty na fondue, fondue, masové fondue recepty, pomalý hrnec recepty, recept na fondue, fondue recept, recepty fondue, fondue recepty na maso, masové fondue, maso na fondue, sýrové fondue originální recept, masové fondue recept, recepty pomalý hrnec, fondue na maso, jak fondovat, recepty pro pomalý hrnec, recept fondue, recept na masové fondue, pomalý hrnec

Suroviny:
maso hovězí, prsa kuřecí, maso pštrosí, maso krůtí, rýže, směs zeleninová mražená, bujón, majonéza, kečup sladký, koření kari, sušená bazalka, koření oregáno, petrželka sušená, pepř zelený sterilovaný, sůl, pepř bílý, citron, žampióny, křen

Přidat fotografie receptu