Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Anglická pomazánka

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

senky senky

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 624 kJ /
2 539 kcal
Bílkoviny11,40 g
Tuky274,80 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 210 mg
Sodík 5,02 g
Sůl12,54 g
Sacharidy4,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Angickou slaninu (nejlépe černou, ale hodí se i lisovaná) nakrájím na kostičky a vložím do robota se sekacími noži. Krok 2: Přidám rostlinný tuk (dávám Perlu s vitamíny) a hořčici. Krok 3: Postupně zvyšuji obrátky sekání,až je z hmoty našlehaná téměř pěna. Pokud je anglická sušší, přidám 3-4 lžíce vřelého mléka. Na čerstvém chlebu nebo zeleninové bagetě nemá chybu.

Zveřejněno 31. 12. 2010

Poznámka autorky senky

Poměr surovin si každý musí přizpůsobit chuti, ale chuť másla a hořčice by neměla přerazit chuť anglické.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Anglická pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/koj6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Anglická pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/koj6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Vyzkoušela jsem a nemá chybu.Opravdu velice žravé papáníčko.Dělala jsem manželovi do práce a všichni chválili a že že tam jsou samí chlapi.:yes::yes::yes:http://www.toprecepty.cz/recept/17021-anglicka-pom...

:-p:-p:yes:

Jani já dělala skoro stejnou, takže ti hned dávám bodíka:yes: Je to mňamka. Recept jsem dala do podobných;-)

senky, chutnalo ;-):-p

Isu,dík za fota:-)a chutnalo?

for Senky:Děkuji za vysvětlení;-);-);-)

Děkuji za dobrý tip na dnešní večeři, posílám bod a fota :-K

Velice dobry a jednoduchy recept....;-) zkusila jsem a diky za tip

propánajána:-O to mě v životě nenapadlo:-! Určitě někdy seberu odvahu a vyzkouším :-)Ukládám a dávám bodík za dobrý nápad:yes:

A někdy neuškodí popohnat žlučník k lepší činnosti:-D:-)):-D, no neeé?Jo,Váhalova z Hustopeč není taky špatná....

K té nezdravosti.... dá se obložit jakoukoliv zeleninkou:-D

hm, že bych ještě prubla? mám tu Vahalovu slaninku, tu máme radši, takže :-p:yes::yes:

barčo, prosíííím, nieee....:-// veď tá pomazánka sa neje denne, ak sa urobí raz do roka, určite sa nikomu nič nestane. :-//

to je ale hoooodně nezdravé!

Také díky za přivítání:-))

Senky já tě vítám v naší Topkové rodině, jako dalšího a nového člena a přeji ti, aby se ti tu s náma i receptama líbilo;-):yes:
Za pomazánku dávám 5.bod., vždycky se hodí:yes:

Ještě poznámka, stačí opravdu trošička:-8

Zdravím,Colombo65.Vřelé mléko to trošičku zředí, nahřeje tuk v anglické a pomůže našlehat až do pěny.;-)

Vypadá to zajímavě ;-)
Jen dotaz - proč to vřelé mléko?:-//

:yes::yes:

Učitě vyzkouším:yes:

Tématické fráze:
pomazanka z anglicke slaniny, pomazanky, anglicka pomazanka, pomazánky recepty, pomazánka z anglické, pomazánka, tipy na pomazánky, pomazánka ze slaniny, pomazánka anglická slanina, pomazanka z anglicky slaniny, nové pomazánky, anglicke pomazanky, anglická slanina pomazánka, slanina pomazánka, anglická slanina recept, tipy na pomazánku, anglická slanina v receptech, pomazanka s anglicky slaniny, pomazánka s anglické slaniny, pomazanka s anglickou slaninou

Suroviny:
slanina anglická, tuk rostlinný, hořčice plnotučná, mléko

Přidat fotografie receptu