Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moje silvestrovská kapustnica (zelňačka)

Tato klasická slovenská sváteční polévka je plná výborných surovin. Zelí, několik druhů masa, klobásky, houby, feferonky - to vše vydá při dlouhém vaření své chutě polévce, která vás zaručeně zasytí.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

amalia amalia

Snadný

Doba přípravy 220 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 200 min

220 min (20 min příprava + 200 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 014 kJ /
4 305 kcal
Bílkoviny372,80 g
Tuky223,43 g
Vláknina102,71 g
Cholesterol 980 mg
Sodík 4,06 g
Sůl8,45 g
Sacharidy151,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do veľkého hrnca dáme trochu premytú a pokrájanú kapustu, nepokrájané mäso a klobásy, feferónky a zalejeme 1,5-2 litrami vody. Krok 2: Varíme na slabom plameni najmenej 3 hodiny. Občas premiešame, aby sa mäso a klobásy rozpadli na menšie kusy. Krok 3: Keď je mäso mäkké, vyberieme z hrnca kosti z bôčika a 15-20 minút pred koncom pridáme namočené huby. Krok 4: Nakoniec primiešame prelisovaný cesnak. Nezahusťujeme! Na tanieri pridáme ku kapustnici kôpku smotany. Podávame s celozrnným chlebom.

TIP: Jak uvařit kapustnici

Zveřejněno 1. 1. 2011

Poznámka autorky amalia

Kapustnica je tým lepšia, čím viac sa zohrieva. Fotku hrnca som pridala až po nájazde mojej rodiny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moje silvestrovská kapustnica (zelňačka)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5WM8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moje silvestrovská kapustnica (zelňačka)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5WM8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

jagok: Třeba podle rodinné! :-O

To je nějaký hybrid štědrovečerní kapustnice, která se dělá ze čtyř druhů masa a jedním z nich je zásadně uzené koleno. Vaří se nadvakrát, mezitím musí 24 hodin stát. V receptu postrádám sušené švestky. Zajímalo by mne, podle jaké tradice se tam dává sedm druhů masa...:-O

Vařila jsem to den předm a po ohříátí byla ještě lepší než předtím.

magdalenka: :-D:-D:-D:-D

Veronika.Hrozna: tá fotka je 9 rokov stará...:-8 zajtra sa asi nebude zohrievať táto kapustnica...

Ta fotka po "nájezdu" vypadá, jako po hodování hladové vesnice z Ghany! Nebudeš mít zítra co ohřát! :yes:

Tonja:
No je, ale patří to k tradici, že :-K

Není 7 (slovy: sedm) druhů masa zbytečně moc?

jitka puri: dobre si urobila, ďakujrm za nápad:-))

jitka puri 24. 6. 2012 09:34
Vyzkousela jsem to s jehnecim. Super recept.
:-p

Ta musela po půlnoci bodnout,jen bych sobě vynechala houby,ty nemusím,ale moji chlapi spasou všechno:-D:-D

+ bodík. tak to můžu :-*:yes::yes::yes:

Amalie, to je teda nářez zelňačka, ale všechno to maso bych dohromady nedala, třeba telecí jsem neviděla hóóódně dlouho:-( Ovšem tobě dávám 2.boda:yes:

Ta teda je!!:-p:yes:

Tématické fráze:
zelňačka, zelňačka recept, kapustnica, recept zelňačka, maďarská zelňačka, madarská kapustnica, recepty zelnacka, zelňačka recepty, kapustnica recept, kapustnica krkonošská, silvestrovská zelnice, gombasecká klobása recept, madarska zelnice, maďarská kapustnice, recepty na zelnacku, varime zelnacku, sylvestrovská zelnice, zelnacka madarska, gombasecka zelnačka, sivestrovska zelnacka

Suroviny:
zelí, voda, kýta vepřová, bůček, kližka hovězí, plecko telecí, krkovice uzená, klobása, klobása, houby sušené, feferonka, česnek, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu