Aspik
Aspikové lahůdky zažívaly největší popularitu zejména v předešlých letech. Do oblíbeného rosolu můžete přidat suroviny podle své fantazie, od šunky, přes vajíčka až po zeleninu. Díky své konzistenci drží všechny suroviny pěkně pohromadě.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 428 kJ / 102 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,98 g |
Tuky | 0,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,01 g |
Sůl | 15,00 g |
Sacharidy | 23,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených surovin svaříme nálev a necháme ho odstát, než nachystáme suroviny do aspiku.
Krok 2: Šunku naplníme salátem a smotáme do ruliček.
Krok 3: Vajíčka uvaříme natvrdo a nakrájíme na kolečka, okurky nakrájíme na kolečka, papriku na kousky.
Krok 4: Na dno formy dáme vajíčka, proložíme to okurkami a paprikou, na to naskládáme ruličky šunky a pak zase vajíčka, okurky a zase ruličky šunky. Vajíčka a okurky s paprikou skládáme i do boků formy.
Krok 5: Pak z nálevu vytáhneme všechny ingredience, do čistého nálevu zamícháme 2 sáčky želatiny a přihřejeme ji. Záleží podle toho, jakou želatinu použijeme, postup je napsaný na sáčku.
Krok 6: Potom ji opatrně nalijeme přes lžíci do formy a dáme do druhého dne ztuhnout.
Zveřejněno 2. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Aspik
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D0xK
Moje poznámka
Aspik
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D0xK
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 16 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 17 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 27 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
aspik,
aspik recept,
výroba aspiků,
recept na aspik,
domácí aspik,
aspiky recepty,
aspiky,
jak se dělá aspik,
recept aspik,
studená kuchyně recepty,
nálev na aspik,
želatina na aspik,
jak udelat aspik,
aspikový hřbet recept,
aspik recepty,
masový aspik,
příprava aspiku,
aspikový hřbet se salátem recept,
recepty aspik,
recepty z aspiku
Suroviny:
voda,
ocet,
sůl,
cukr,
cibule,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
želatina,
šunka,
salát pařížský,
vejce,
okurky sterilované,
paprika čerstvá červená
Komentáře (36)