Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štika na houbách a zázvoru

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanahcotton hanahcotton

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 523 kJ /
364 kcal
Bílkoviny3,01 g
Tuky32,38 g
Vláknina5,05 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 893 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy13,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Štiku nasolíme. Krok 2: Olivový olej smícháme se zázvorem, kmínem a paprikou a směsí potřeme rybí porce. Krok 3: Takto připravené ryby dáme do lednice chvilku odležet. Krok 4: Na troše oleje dusíme houby a podléváme je malinko vodou. Přidáme sojovou omáčku. Krok 5: Asi po půl hodině dušení hub přidáme porce ryb - nejprve opékáme stranu, kde je kůže. Krok 6: Postupně takto opékáme 15minut na houbách rybu a průběžně ji otáčíme, aby byla pěkně opečená z obou stran. Ke konci opékání přidáme nahrubo nakrájený česnek.
Podáváme s bramborovými pečenými hromádkami: Krok 7: Z uvařených brambor našleháme bramborovou kaši do které přidáme mléko, máslo a rozmarýn. Kaši plníme do zdobícího sáčku a na olejem vymazaný plech stříkáme hromádky, které pečeme do zlatavé barvy ve vyhřátí troubě.

Zveřejněno 5. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štika na houbách a zázvoru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Az1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štika na houbách a zázvoru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Az1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

:-OTeda kuchařinky:-))vy mi dnes dáváte s těma rybkama;-)Haničko,přikloním se k jedné z těch tvých možností-č.3 zastavím se u tebe:-*a než dojedu tak posílám +19:yes::-D

Hani,to je teda super recept:-pto musela být dobrota;-):-K+1:yes:

Maris taky jsem koukala jako blázen, kolik stojí v obchodě štika...to je děs a taky bych ji za tu cenu nekoupila :no:

Krásné,dobré,závidím tu štiku!Hřiby mám v mražáku.:yes::-p plus17

Hani, krásný recept. Štiku jsme neměli hrozně dlouho, ale pro nás připadá v úvahu bod č. 2 a 3.:-)) U řeky bychom ulovili asi jen rýmu a v obchodě nejsem ochotná dávat za 1 kg 350,- Kč. Tak buď přepadení nebo návštěva;-):-)). Bodík ale poslat můžu:yes:

:-p;-)+:yes:

:-p:-p:yes:+13

Hani, bezva rybka, dnes jsme je dělaly obě;-) a ty houby mám zamražený, tak to můžu realizovat. Dávám ti 12 bodík:yes:

Hani ani nemluv.:-( Já tady nesmím sednout, jinak hned listuji v nějakých receptech. Každý kolem mne už má ze mne srandu:-S, ale v dobrém slova smyslu;-):-D

Jani i vaření má své kouzlo a občas nějaký ten receptík vymyslím, když už jsem přeslazená a mám dost pečení dortů a cukroví :-D:-D:-D

Hani, to je krása od pohledu a ty brambory...:-* to vaření je ale zásah do jiných pracovních aktivit, co?:-D

Tak pro ty, kdo chtějí vyzkoušet štiku, tak doporučiji
1)ulovit si ji
2)přepadnout nějakého rybáře
3)přijít k nám na návštěvu
4)koupit štiku v obchodě
:-D:-D:-D:-D:-D

Hani, bohužel musím vyzkoušet s jinou rybou.;-) Nebo přepadnout nějakého šikovného rybáře;-) Vypadá to krásně a musí to být výborné:yes:

No jo,jinou rybu,ale když já bych chtěla ochutnat štiku :-p:-D:-D:-D

Jikotko + Pajasko
určitě můžete recept vyzkoušet i s jinou rybou a jinými houbami:yes::yes::yes:

Rebi jelikož jsme nechtěli dráždit ostatní rybáře, kteří u vody seděli i několik hodin a bez úlovku:no:, tak jsme ji zbalili a odnesli domů.... to, zda tam neměla někoho z rodiny jsme raději nezkoumali :-D:-D:-D

Hani,svévolně se mi otevřela pusa a rozjel Pavlovův reflex.to je mňamka,akorát neni štika.:-(Určo to jde i s jinou rybou.:yes::yes::-p:-p:-p

Mám zamražené václavky :yes:,ale štiku mít ani nebudu :-// a tak by mi to chutnalo :-!:-!:-!:-D:-D:-D nápad je to dobrý :yes::yes::-p,tak ti posílám bodík...

jsem si to tak nějak myslela;-)a sestřičku tam neměla:-O:-?;-):-D:-D

Rebi ta štika je vlastnoručně ulovená...;-)

jejdanánky:-O:-8to vypadá moooc dobře:-8;-)bavlnka si vyhrála s brambůrkama;-):-D:yes:a kde já seženu štiku..he:-?:-?:-D:-D
jinak:yes::yes:;-):-K

Hanka, super!:yes:

Hani:-) štika, houby, pečené hromádky :-)):-p Samé dobroty:-* Paráda:yes:

:-p:yes: vypadá to moc dobře;-):-K

Isu už jsem měla absťák a potřebovala jsem vymyslet nějakou dobrůtku :-8

Hani, teda ty se v té kuchyni umíš taky krásně rozdovádět :-O:-D:yes:

Mňááám :-p:yes:

Hani, supééér obojí mám v mrazáku :-p:-p:yes::yes:

k.radulko určitě...myslím, že můžeš použít jakékoli houby a jakoukoli rybu ;-)

mám zasterilované hříbky a modráky :-Omyslíš že by to šlo?

Tématické fráze:
štika recepty, štika cena, štika na zazvoru, štika recept, kolik stojí štika, štika na liškách, recept štika, kolik má štika kostí, zázvor recepty, recepty ze štiky, cena štiky, štika s houbami, štika na česneku, rybí kuchařka štika, štika kolik stojí, recept na dobrou štiku, recept na dobrou štiku, jak dlouho pečeme štiku, kde seženu zázvor, zázvor recepty na rymu

Suroviny:
štika, olej olivový, zázvor, kmín drcený, paprika čerstvá červená, česnek, sůl, houby, omáčka sojová, brambory, mléko, máslo, rozmarýn, olej

Přidat fotografie receptu