Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí maso s ananasem

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

michsamant michsamant

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie815 kJ /
195 kcal
Bílkoviny0,83 g
Tuky0,44 g
Vláknina1,36 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy46,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso ocistime, nakrajame na kocky, osolime, ochutime tymianom a ciernym korenim, premiesame a nechame chvilku odlezat. Krok 2: Plechovku ananasu otvorime, vyberieme kolieska ananasu a pokrajame na mensie kusky. Stavu z plechovky si prelejeme do misky. Krok 3: K stave primiesame kukuricny skrob, med, cesnakovu pastu (alebo cesnak)a horcicu. Vsetko dobre premiesame. Krok 4: Vo woku rozohrejeme olej a opecieme na silnom ohni na nom kuracie maso, zo vsetkych stran. Zakryjeme a dusime 15-20 minut, bez podlievania. Obcas premiesame. Krok 5: Potom maso vyberieme do misky a do stavy, ktora vo woku zostala vlejeme ananasovu stavu. Privedieme do varu, ohen zmiernime a varime 2 minutky. Miesame. Krok 6: Nakoniec vlozime nakrajany ananas, prehrejeme 1 minutku, premiesame a odstavime z ohna. Podavame s dusenou ryzou. Krok 7: Tip: Ak chcete "zabit dve muchy jednou ranou", do masa pridajte nakoniec len par kuskov ananasu, vyborna chut stale zostava v stave a ostatny ananas mozete pouzit do kolaca.

Zveřejněno 7. 1. 2011

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí maso s ananasem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M9gO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí maso s ananasem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M9gO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Tento recept mě oslovil protože miluju ananas a s kombinací kuřecích stehýnek je to opravdu bomba!
Určitě doporučuji zkusit
Gustavo Woltmann

michsamant - tato směs musí být velmi dobrá - já tedy ještě přidávám žampiony a jako většina děvčat tady i kari, ale nikdy jsem ještě nedala tymián. Takže určitě vyzkouším :yes::-D

Michsamant:-)dělávám podobně;-)ale složením surovin a nenáročnou přípravou mě zaujal tento dobře vypadající:-p ale bez fota smutný recept:-/kterému právem uděluji další bod:yes::yes:
Zítra nebudu mít čas vařit,udělala jsem již dnes a při předělávání do krabičky nešlo odolat:-8a musela jsem si vzít:-*Už jen při restování masa byla vůně tymiánu hodně lákavá:-pDržela jsem se uvedených surovin,jen v závěru jsem přidala 1 PL sojové omáčky,šťáva byla hodně sladká,příště bych medu dala je 1/2PL,nebo bych vynechala úplně-ale to je na chuti každého,jak mu co pasuje:-)Z každého stehna vyšlo 8 větších kousků masa,pro 3 normální jedlíky v pohodě stačí:-))Dovolím si přidat fotky,ať tady taková dobrota nezanikne a pokud mohu,zítra po obědě dodám i komplet s rýží:-)

michsamant 8. 1. 2011 06:50
Dakujem vam za komentare :-K

Dělám podobně. Většinou dělám z kuřecích prsíček, které nakrájím na menší kousky. Je to taková minutka - raz, dva hotová. :yes: Maso jenom chvíli orestuji na osmáhnuté cibulce, kterou zapráším mletou paprikou a kari kořením. Právě kari koření se ke kuřecímu nebo krůtímu masu velice hodí.:yes: Dává tomuto pokrmu s ananasem znamenitou chuť.;-) Česnek nedávám. Maso podliji ananasovou šťávou a podle potřeby (stačí jenom chvilku) maso v ananasové šťávě podusím. Nakonec přidám nakrájený ananasový kompot. Někdy do hotové šťávy přimíchám TROCHU smetany, nebo stačí i mléko. :-p Podle potřeby můžeme na závěr zahustit hotovou jíškou (stačí trochu). Posílám +7. :-p :yes:

:-p:-*:yes::yes:

Michsamant, tvůj recept se mi hodně líbí, maso s výrazně chutným ovocem máme rádi a tento recept to splňuje. Dávám ti 6.bod:yes:

Teda michsamant:-Otímto jídlem udělám velikou radost manželovi:-))Děkuji za recept ukládám a brzy vyzkouším;-)+bodík:-K

michsamant 7. 1. 2011 18:20
@spagetka, Jagerry som par slovami popisala aj tu (predpokladam, ze vsetci nebudu vediet anglicky a cesky preklad tam nie je) http://ssalonis.blogspot.com/2010/09/co-je-to-jagg... Ma celkom zaujimave zdravotne ucinky na dychacie cesty.

Dakujem za komentare :-K

miško - dělám jako spagetka hodně podobně, konkretně - nedávám česnek, ale trošku kari, u nás to má rád hlavně syn. Zkusím podle Tebe:yes::-p+

S tou ananasovou šťávou je to hodně zajímavé.:-)

Dělám hodně podobně, výborná kombinace :-p:-p:yes::yes:
Ještě doplním Miso odkazem na jagger, jak se o něm zmiňuješ, že bys ho příště použila - http://en.wikipedia.org/wiki/Jaggery

Tématické fráze:
kuřecí maso s ananasem, recept na kureci maso s ananasem, recepty na kureci maso s ananasem, maso s ananasem, kuřecí směs s ananasem, recepty kuřecí maso s ananasem, kuřecí s ananasem, recept kuřecí maso s ananasem, kuřecí maso na ananasu, kuřecí maso na ananasu, recepty z kuřecího masa s ananasem, recepty s ananasem, kuřecí stehna s ananasem, maso na ananasu, pokrmy s ananasem, kuřecí maso s ananasem recept, recepty z kureciho masa, kuřeci maso, recepty kuřecí maso, kuřecí maso z ananasem

Suroviny:
stehno kuřecí, sůl, koření černé mleté, tymián sušený, kompot ananasový, škrob kukuřičný, hořčice dijonská, med, pasta česneková, olej

Přidat fotografie receptu