Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí čtvrtky s fenyklem a chorizem

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 973 kJ /
1 188 kcal
Bílkoviny62,04 g
Tuky78,70 g
Vláknina21,60 g
Cholesterol 160 mg
Sodík 2,68 g
Sůl6,54 g
Sacharidy47,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme, osušíme, posolíme a popepříme. Krok 2: Do pekáče dáme fenykl nakrájený na měsíčky, kolečka choriza a cibuli na 3 cm kousky, navrch poklademe kuřecí maso, pokapeme olejem a pečeme přikryté 40min. na 200 °C. Krok 3: Poté odkryjeme, teplotu zvýšíme na 220 °C a dopečeme dozlatova. Průběžne přeléváme výpekem.

Zveřejněno 7. 1. 2011

Poznámka autorky isindy

inspirace na apetito.cz, upravená

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí čtvrtky s fenyklem a chorizem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XMA5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí čtvrtky s fenyklem a chorizem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XMA5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

casino: Copak, copak dieta :-?:-D
.p

Obrázky:-K
No, asi už hlady špatně vidím...
Na titulní fotečce čumáček, tlamička, přivřené očíííčko...
Na druhém snímku zadní nožíííčka asi...
Tak to bych si dal... :-8;-):-):-D

Fenykel je výborná zelenina, skúste šaláty s fenyklom - nezabudnuteľné :yes:
Bibinka, ja nejem nielen varený zeler, ale ani varenú mrkvu, petržlen, kaleráb. Surové áno, varené nie. Od narodenia, naplo ma a bolo to von :-// Zeleniny jem veľmi veľa, tepelne upravovanú tiež, ale nie zmienené druhy. Takže každý môže niečo iné:-D
Za fenykel máš Ivanka bodík :yes::yes::yes::-D + 9

Fenykel a artičoky som jedla zatial iba zavárané,ale je to výborná zelenina:-paspoň mne chutilo.Recept sa mi páči,asi skočím do Kauflandu a vyskúšam zase niečo netradičné:-8
Pozerám na tú fotku už pár minút a až teraz mi došlo,že tie kolečká navrchu je to chorizo,vyzerá to úplne ako červená repa:-D:-D

Bibi, nemám :-D:-D:-D:-D
já ten celer prostě nedám, odmalička :-8

Zase jeden experiment Isahu, ale vypadá jedle. Přiznám se, že syrový fenykl jsem taky ještě nikdy nevyzkoušela, ale co mě zaráží, že některé nemáte rádi celer:-Otaková výborná kořenová zelenina a maso na něm je mňamózní, i když je pravda, že do nějakého celerového salátu a podobně bych nešla. Holt to má každý jinak s těma buňkama chuťovýma:-) Isahu máš 7.bod:yes:

cesneku, tak celer, jo?:-D:-D:-D:-D

Sodovko, vyzkoušej - ale asi bych už raději to koření nepoužila :-D:-D:-D
já jsem až donedávna fenykl také neznala a nejedla (tedy kromě oblíbeného "prdíkového" čaje pro děti:-8:-D), ale neznámé mě láká a ráda experimentuji...tak jsem to zlomila a určitě u nás bude častěji...jen asi ne syrový, to je na mě už přeci jen moc aromatické ;-)

I já bych se fenyklu bála. Před 27 lety jsem dělala ze sušeného fenyklu synovi čaj. Od té doby mám fenykl pořád v uzavřené lahvičce mezi kořením.:-)) Že bych vyzkoušela tento zajímavý recept? :yes:

no tak ,celer ze zeleniny mam nejraději teda,cpu ho všude ,celer Jani R.:-D

Danuško, tak svíčková je jediná omluva, to ano...ale nesmí ho být moc a musí být úplně rozmixovaný :-8:-D

Ivanko, ve vsem ti verim a ukladam. Me take celer nesmi domu...:-D:-D:-D, vyjma svickove.:-K:-K

Vyzkouším,nikdy mě menapadlo,co s ním:-8

senky, vůbec ne...spíš tam cítíš ten salám...já se fenyklu taky bála, nemám moc ráda aromatickou zeleninu (třeba celer mi nesmí domů), a toto je fakt výborné :yes:

Vypasá to úžasně:yes:,jenom, není to moc aromatické?Nemám taky žádné zkušenosti:-/

rebi, já taky, nedávno jsem ale měla vnuknutí :-8:-D a 2 hlízy koupila - první jsem už zpracovala s nudlemi, ty byly taky výborné - jako "čína" http://www.toprecepty.cz/recept/16975-thajske-feny... a teď tu druhou - a fakt je to výborné, vůbec se toho neboj ;-)

:yes:

Ježíííš, to byla doba!!:-D No, ale jako vždy je to k se....í:-p:yes:

no pááni:-O:-Ojá jsem kolem fenyklu zatím jen chodila a nikdy neměla odvahu ho vyzkoušet:-8že bych to někdy prubla;-):-?
tohle vypadá dooost dobře:yes::yes::-K:-p

Tématické fráze:
kuřecí čtvrtky, recepty s fenyklem, recepty kuřecí maso čtvrtky, maso na fenyklu, kuřecí čtvrtky recept, kuřecí čtvrtky recepty, fenykl recepty kureci maso, kachní čtvrtky s feniklem, fenykl s kuřecím masem, kuřecí maso s fenyklem, kuře sušený fenykl, maso s chorizem recept, zaváranie zeleniny, kureci maso recept s chorizem, kureci salat s fenyklem, kureci salt s fenyklem, fenykl recepty, recept fenykl kuřecí maso, co s fenyklem, hlíza fenykl

Suroviny:
kuře čtvrtky, fenykl, chorizo, cibulka jarní, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu