Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka (hrníčková, olejová)

Receptů na bábovku je nespočet a každá rodina má jistě ten svůj. Možná hned několik. My pro vás máme klasiku v podobě olejové hrníčkové bábovky. Recept ocení každý, kdo nerad špiní velké množství nádobí, protože na přípravu budete potřebovat jen velkou mísu a hrnek na odměřování surovin.

Hodnocení receptu je 4,9 (136×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivana41

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 850 kJ /
5 223 kcal
Bílkoviny88,36 g
Tuky212,62 g
Vláknina18,75 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 431 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy729,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Formu na bábovku důkladně vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Vyšleháme vejce s oběma cukry do pěny. Přidáme ostatní suroviny a vše umícháme šlehačem. Troubu rozehřejeme na 160 °C. Krok 3: Do připravené formy nalijeme přibližně polovinu těsta, do zbytku přidáme kakao, důkladně promícháme a přilijeme do formy. Krok 4: Pečeme asi 40-50 minut. Ke konci kontrolujeme špejlí, zda už je bábovka propečená.

TIP: Jak péct bábovky - oblíbené recepty

Zveřejněno 9. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka (hrníčková, olejová)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wk81

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka (hrníčková, olejová)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wk81

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (133)

Vynikající!

Ivanescence: Já taky - peču cca na 170-180 st. oba ohřevy. Jinak k receptu - je pěkný, ale přidávám citronovou kůru a špetku soli, která nemá chybět snad nikde.

Janet.P: předpokládám, že to je teplota pro pečení na horkovzduch. ☺️ Já babovky peču na vyšší teplotu a na horní/dolní ohřev.

Bábovka moc dobrá, ale 160 stupňů je fakt málo..po 50 minutách a zkoušce špejlí je bábovka uprostřed ne vlhká, ale úplně tekutá...takže jsem zvýšila teplotu na 180 a nechala ještě 15 minut a je moc krásná a šla krásně a lehce vyklopit 🙂👍

Jak tu můžete všichni pět chválu? Je tam ohromné množství oleje, to jsem navíc přidala ještě hrníček mouky oproti receptu, stejně je to příliš olejové, bábovka je uvnitř měkká i po dlouhé době, trouba začoudila půlku bytu. Rozhodně NEDOPORUČUJI!:no::no::no::no::no::no:

Edit: už vím čím to je, když dáte dvě bábovky a pak zpět množství na 1 bábovku tak se množství změní z 3/4 hrnku oleje na 3 hrnky! oleje!!!!!!

Alternativně těsto naliju do vymazaného a hr. moukou vysypaného pekáčku. Po 15 - 20 ti minutách mám placku, ze které rozkrájím řezy buď jen tak, nebo ješte rozkrojené a spojené marmeládou. Na vrch mohou být ještě ozdobené krémem nebo šlehačkou, podle příležitosti.

Vynikající bábovka! Je vláčná a rychle hotová. Chutnala celé rodině.<3

Rychlá, vláčná, prostě dobrá bábovka ????

:-):yes::-K

Bábovka je famozní. Jen jsem přidala trochu rum a citr .kůru

Bábovka je krásně vláčná a nedrobí se :-)

Jednoducha babovka.kdyz jsme sami chlapi na chalupe tak je za hodku hotova a za hodku a pul snezena????????

Jednoduchý recept na výbornou bábovku. Doporučuji. :-)

Výborná klasická bábovka, která se chuťově velmi podobá té od mojí babičky :) Naprosto jednoduchý recept se super výsledkem :yes: Těsto jsem měla tak akorát, husté, ale stále tekuté. Možná dávejte pozor na velikost hrnku, já jsem použila hrníčkové odměrky :-8

Bábovka značně jednoduchá a přitom svou skvělou jemnou chutí naprosto srovnatelná s těmi náročnějšími. Jinou v podstatě nepeču, všem moc chutná ;-). Člověk by neřekl, že takto jednoduchý recept dopadne tak skvěle :-K:yes:

Vajíčka sem oddělila, sníh vmíchala na konec. Vše dle receptu a těsto husté, se sněhem, tak akorát. Kakao jsem dala 2 lžíce a přidala trochu mléka, pro lepší konzistenci.
Obvykle nepeču ,,hrníčkové” recepty, raději sladké moučníky vážím, protože mám jistotu, ale tahle bábovka se povedla i ,,od oka”. :yes:

Výborná klasika ... :yes: ... Byla hned pryč. :-8

Byla výborná. Přidala jsem trochu sifonu, také se mi zdálo těsto hustší, ještě jsem přidala trochu citronové kůry z čerstvého citronu. Dám příště méně cukru. Určitě si recept uložím a vrátím se k němu. Děkuji za něj.:yes:

Zrovna ji peču v troubě, tak jsem zvědav jak se povedla<3

Bábovka je výborná, vůbec jsem neměla těsto tuhé, krásne šlo nalít , dovnitř jsem dala pokrájená jablka na kostičky , rozinky a pak zalila tmavým těstem,mňamka:-K

Uz se pece v troube! Testo zatim vypadalo tuhe, tak uvifime!:-D

Testo je dost hutne, tak jsem zvedava, co z toho vznikne. Uz se pece v troube :-)

Výborná bábovka. Nejprve jsem vyšlehala vajíčka s cukrem, přidala jsem olej a zbytek surovin. Cukru bohatě stačí slabý půl hrnek. Nalila jsem 3/4 těsta do formy a do zbytku přidala mleté vlašské ořechy. Fantazii se u tohoto typu bábovky nekladou. Přidávám další bodík a ukládám recept :-K;-):yes::yes::yes:

Tak se peče v troubě! Doufám že se mi povede stejně jako ten malý mafin co jsem před chvilkou vytáhla z trouby (zbylo mi těsto) takže teď musím sedět a hlídat aby se mi nepřepekla :-D. Co se týče stupňů a doby tak jak už někdo psal, je to opravdu zbytečné se o tom dohadovat - někdo má hlubší, ale menší formu a někdo nižší, ale širší formu. Taky tu má každý úplně jinou troubu a někdo má i více programů (pečení zezhora i zespoda, horkovzdušné pečení, oboje naráz…) a já program prohodím třeba třikrát. Takže to nejlepší co můžete dělat je sledovat přes dvířka a když přestane růst tak každých 5-10 minut udělat "pokus" se špejlí jestli už je hotová.:-p přeji hodně štěstí v pečení a autorce moc děkuji za skvělý recept:yes:

Jarda:Já na vláčnější bábovku přidávám 2 jablka nahrubo nastrouhaná. Formu vysypávám strouhaným kokosem a bábovka dostane i příjemnou vůni.

Přidal jsem do ní nastrouhanou bramboru, nemám rád suchou bábovku,(jak říkám zasedá) a tou bramborou je vláčnější a dobře se polyká, je mokřejší, ale jinak výborný recept a dávám:yes::yes::-D

Vynikající bábovka, která je velmi rychlá a jednoduchá a při to výtečná. Divala jsem se, že nebylo třeba šlehat bílky a pak je do těsta přidávat. Myslela jsem si, že tím bábovka nebude nadýchaná. Ale byla moc dobrá. Díky za recept!!!:-):yes:

Tak buchta se peče a vypadá zatím dobře. Není náročná na ingredience a narozdíl od jiných receprů stačí jen dvě vejce...jinde bývá až 6 vajec, to mi přijde zbytečné. Sice se dlooooouho peče,ale určitě bude stát za to :-p

Dnes jsem udělala vaší bábovku dělala jsem ji půl ořech a půl vanilka povedla se i když jsem z počátku jsme byli skeptický zdálo se nám těsto příliš tuhé ale výsledek skvělí :-Ktop recepty

Jednoduchý receptík - takové mám nejradši, jen jsem si ho trochu vylepšila -mouku jsem použila špaldovou a bio celozrnou pšeničnou,třtinovým cukrem, dále jedním nastrouhaným jablíčkem (to je pak ještě vláčnější) a ořechama- ty miluji ve všem. s tou troubou menší trable - původně v uvedenou dobu byla ještě syrová ale pak už zase přičmoudlá když jsem ji nechala déle, mě to vlastně nevadí - radši tmavší, než nedopečená :-)

Dělala jsem vše podle návodu a musím říct,že raději zůstanu u mě varianty. Je suchá a gumová :no:.

Kateřina (14let) 30. 10. 2015 16:45
Skvělý recept! Bábovka je výborná a rychlá ! :)
Dnes jsem ji upekla a nemůžu si ji vynachválit! :)

:-8

Dnes jsem ji upekla v pekarně a nema chybu:yes:

Je moc dobrá a už je v oblíbených:-)

UDAKON:

tak, že když špejli vytahneš, není na ní syrový těsto...:-)

UDAKON: peč ji při 175 st. 50 minut, za tu dobu bude určitě upečená a když do ní píchneš suchou špejlí, tak upečená bude, když se na špejli nic nepřichytí;-)

Ahoj tuhle bábovku už jsme dělali nekolikrát s tátou ale teď si ji chci udělat sám doma a tak mě jen zajímá .. jak poznám že už je hotová když do ní pichnu spejlí :D :-? :-? :-?

Už je v troubě,jsem zvědavá jaká bude :-8:-p

A tak jsem tuto bábovku vyzkoušel moc dobrá doopravdy dobrá.Ale když peče moje žena tu svou tak tu má o třídu výš no ale pochvalu jsem dostal a dal jsem do ní hrozinky namočené v RUMU moc dobrý.

bohuslav volny 6. 11. 2014 16:30
velmi dobra,parada

Vratislav 4. 9. 2014 09:59
Tuto bábovku pečeme již dlouho, akorát místo 1 hrnku mléka dáváme 1/2 hrnku mléka a 1/2 hrnku vaječného koňaku.

david a kaca 27. 8. 2014 09:08
dnes jdem pect po prve tak doufam ze se povede:-D

eva: u nás se říká: Kdyby si prst v pr...i zalomili...:-D:-D:-D

mimi.mimi: no jo, jsou lidi, co nikdy nic pořádně neudělaj,ač se snaží sebevíc:-D

tato bábovka je vynikající... jednoduchá rychla a k pečení.. tak snad každý zná svou troubu aby vědět jak v ní péct já jí mám hotovou na 180 za 35 min :-8

mimi.mimi 20. 6. 2014 14:23
tak tu uz vic neudelam,priserny hnus:no::-//

Bábovka je supeeeeeeeeeer,přidala jsem tam cik cak po dvou piškotech vždy spojené s marmeládou a nutelou a nahoru jsem pak dala polevu...nemá to chybu:-K;-):-)

Bábovku jsem dneska vyzkoušel a je moc dobrá. Uděluji velké plus. :yes::-!

Je vyborna

Receptík už vyskoušel před nedávnem můj manžel :) a byl za tuto bábovku moc pochvalený.A protože je tato bábovka vláčná a při jejím konzumování se vám nepráší od pusy,tak i já už jí mám v troubě.Dá se do ní přidat to co máte rádi a nic tím nezkazíte (rozinky,trochu rumu,amareto,vanilka,citronová kůra,kandované ovoce,čokoládové čočky a podobně,záleží opravdu jen na vaší fantazii):-p:yes::-))
A k tomu pečení bych pro ostatní dodala,každému trouba peče trochu jinak,je dobré mít po ruce špejly a po uplynutí doporučené doby do bábovky píchněte,pokud ještě nebude,tak dobu pečení prodlužte o pět minut nebo více,prostě podle potřeby.
Díky za recept Ivana41:-):yes:

Bábovka je výborná, dělám ji už dlouho. :yes::yes::yes::yes: Jen místo mléka dávám podmáslí a prášku do pečiva jedlou sodu. Nevím, proč se tady všichni pozastavujete nad stupni a délkou pečení. Každý má jinou troubu. To snad nemůžete někteří myslet vážně.:-(( Znám svoji troubu a hlídám si to sama, vpichem špejle. Lidičky, buďte trochu soudní :-)

mě se bábovka vždy povede a je vynikajicí jinou nedělám nevím jak to děláte vy ale podle receptu je super i když přitlačit víc na troubu jinak nemá chybu :yes::yes::yes:

BABOVKA JE OTRESNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Petra: To je přesně, co tady píšu já taky. Vyhodit jí budete moct i potom, protože pravá bábovka se prostě takto nedělá.

Petra: Buď tady všichni lžete, nebo nechápu Váš komentář typu - super, dobrá, nejlepší. Bábovka za 40 min na 160 C - tak to bude bábovka, kterou svět ještě neviděl.

Ahoj je mi 12 chci udělat tuhle bábovku:-8:-8 a lentilkami myslíte že se mi to povede se stejným postupem a surovinami,? jen bych tam přidala ty lentilky .. No nevím ..:-/ Chtěla jsem mamce udělat radost :D oKAY .. Tak já se půstím do tý lentilkový ;-):-p:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)):-!:-!:yes::-//:-p

Děkuji za recept, bábovka je moc moc dobrá a taky supr rychlá, sotva vychladla a je skoro pryč :-D

Pekla jsem 45 min na 160°C a můžu ji vyhodit... :-/ takže pokus č.2 až vykoupu a nakrmím dítko...asi to taky budu muset píct dýl a minimálně na 180°C :-// Snad už se napodruhý povede ;-)

Ivuška :) 23. 1. 2014 17:08
dnesk jsem pekla po druhé má úspěch ale ne dlouhou zivotnost protoze jak se do ni vsichni pustí je za chvilinku pryč :-D

Ivuška :) 7. 1. 2014 14:23
Supeer po pul hodce sem do ni pichla spejli a bylo na ni fura testa tak sem ji dala asi na 190 stupnu a za ctvrt hodky byla i tak sem to zezacatku dala na vic 160 mi prislo malo u nasi el. trouby davame vsecko na vic. takze dohromady bych rekla tak 45 min na asi 180 stupnu a vypada a voni vyborn super recept jdu ji dat svoji dvoulety neteri ktera sedela u trouby a cekala na ni :D:yes:

Iveta:Asi jste ji nedělala podle receptu tam se nedává žádný sních:-?:no:

Michal: Michale, píšeš bez diakritiky, asi myslíš, že jsi za velkého pašáka, ne ?;-):-)):-))

:-) peču husu knedlik zeli a spenat.. no masakr... ta sem zvolil jako dezert babovku. a sem za VELKEHO PASAKA:-). no a zas muzu jit na pivko:yes::yes:

ahoj všicni,sice jsem dělala jako buchtu na plech,ale je výýýýýýýýbornááá a to nejsem bůhví jaká odbornice přez pečení,takže dávám bodík :yes::yes::yes::-K

Není vysušená a děláme také.Pekla dcera o víkendu,přidávám fotečku.:-K;-)

Malej chtěl bábovku, tak jsem našel tenhle recept. Je to jednoduché a levné. Už je v troubě, tak jsme zvědaví. Těsto bylo super:-p:yes:

No pečese tak uvidím,dělala jsem to podle receptu tak doufámm že bude chutná!

Výborná dobrej a rychlej recept :-):yes:

Dala sem ještě mezi světlé a tmavé těsto pistaciový pudink a přítel si mi ji moc chválil,je hezky vláčná;-)

UZ JE V TROUBE, TAK JSEM ZVEDAVA... DOUFAM ZE SI MILACEK POCHUTNA :-))

Babovku jsem zkusila a byla vyborna:-p vsichni si ji chvalili...skusila jsem i misto mlika dat jahodovy kompot a byla taki dobra...

Uz je v troube :-) chtela jsem nejakou rychlou, aby byla, nez snime obed, tak jsem zvedava :-))

akorát peču :-) dala jsem do ní trochu rumu a rozinky....těsto jsem dala nejdřív světlé, pak obarvené kakaem a pak zas světlé :-)

Josef Macháček 4. 8. 2013 09:28
Tak jako chlap rad pecu,tak ted jsem zacal pect tuhle babovku a dal jsem doni hrozinky,rad pecu pro svoji Zazinku pritelkyni,ma rada odemne babovky a to co uvarim ji take chutna odemne.:-8:yes:

V jednoduchosti je síla ;-) :yes:

mám ji v troubě :) rychlá příprava, už se těším, až ji ochutnáme:yes:

výborná ....dala jsem tam trosku pudingu v prášku a mléka půl na půl s vodou a pekla 55 min a super dobrá . Ale nechala jsme jí před pečením 15 min odpočinout.:yes::yes::yes::yes:

bábovka je tuhá, není nadýchaná, ani po zamíchání sněhu ani po kypricím prášku. Přidala jsem tam jahody a tak aspoň nějaká vláknina. Ke kafi dobré.:no:

Eliška: Mám ten stejný problém. Bábovku peču dost často, téměř každý týden. Bábovku peču už 50 min. na 160 a střed ani trochu upečený. Dala jsem alobal a doufám, že se to nějak dopeče :-// :-//

Super recept, hotovo raz dva! Přidala jsem kapku rumu, vonííí to!
Ňam ňam
:yes:

Velmi ryclá a hlavně velmi vynikající.Dala jsem tam ještě trochu vaječného likéru,a ještě suprující.Snad bude chutnat i mí rodině.:-K::yes:

Super rychlá :yes::yes: a moc dobrá :-p:-p ... takovou přípravu mám ráda a ještě měření na hrnky ,taky super ...dávám bodík :yes:- moc jsme si pochutnali a já přidala do tmavé části kousky čokolády ;-) ...pekla jsem také tedy 60 min ,ale vypadala moc krásně :-K:-K:-K -díky za super recept

Právě se peče,krásně voní a je RYCHLÁ:-)):yes:

Právě ji peču a krásně voní :-) Mockrát děkuji za receptík:-)):yes:

Veronika S. 3. 3. 2013 09:03
Luxusní buchta, já do přidala ještě trochu kokosu a neměla chybu :-)

Jen mám dotaz, mám zvlášť šlehat sníh z bílků? ;-)

Velmi dobrá a rychlá dávám 1

:-K Zdravíčko, všem pekařkám a pekařům. Moc dobrá volba!!!!Děkujeme...:yes:

Jednoduchá, skvělá, rychlá a spolehlivá klasika. Díky a posílám bodíka ;-) :-K

UŽ SE PEČE :-K

a uplně sem zapoměla autorce dávam bodík a díky moc :-K

Eliška: neni chybka v receptu ale v tom že ste zřejmně dukladně nepromíchala suroviny opravdu nejlepší je šlehač a take je problem kdyřž se dá víc oleje .o) taky se mě to stalo ovšem od te doby prostě nechám babovku vyběhnout a pak už hned zakrývam alobalem;-) nepovedla se ted povede se příště

no lidi asi jsem první,kdo totálně zkazil bábovku,pekla jsem jí snad hodinu a půl a všude spálená a uvnitř nedopečená :-(;-( byla to teda moje první bábovka tak nevim,každopádně nebudu to házet na recept,kdybych jí pekla rovnou v horkovzdušné a zakryla ji alobalem,tak by asi byla skvělá,někteří lidi jsou prostě gramly za všech okolností

Zkoušela jsem z tohoto těsta dělat velikonočního beránka a moc se povedl. Budu ale používat i na bábovku, je opravdu skvělé.:yes:

Opravdu super recept:-) Bábovka je rychlá a výborná;-)

míšánek 14. 2. 2012 20:41
Už se peče.:-)Díky za recept :-))

:yes: jinou bábovku nedělám :yes: jednou jen světlou, jednou mramorovanou, jednou kokosovou... dle chutí a nálady :-))

Fanynka Sobotová 13. 1. 2012 13:52
je to neuvěřitelně rychlé..:-O a také snadné... právě sem ji dala do troby, a čekám jak bude chutnat... Voní zatím výborně... :yes:

Petr Král 6. 1. 2012 19:01
Tak upečena a už se moc těšíme až ji ochutnáme s rodinou...
Pekl jsem podle tohoto receptu poprve, vypadá báječně.
Děkujeme

Kristýna 29. 10. 2011 17:45
Výborná bábovka, krásně vláčná a chutná. :yes:

kateřina 13. 10. 2011 11:12
Taky přidávám kladný příspěvek,babovka výborná,akorat jsem ji dělala taky asi 60minut možná i víc. Ale jinak super!!:-*

Ještě se nám peče v troubě, ale i ta rychlá příprava stojí z pochvalu, už se těším, jak ji ochutnáme :-))

Sobolinda 28. 8. 2011 14:58
Fakt fofr a ještě ke všemu výborná... jdem dát kávičku a zbytek bábovky, dokud ještě nějaká je...:yes:

:-)je dobroučká apovedla se chutnal celé rodině:-)

Babovka byla vyborna!doporucuji:-)

Tématické fráze:
hrníčková bábovka, olejová bábovka, olejová bábovka nejlepší, babovka hrnickova, babovka, babovka s olejem, bábovka hrničková recept, olejová bábovka recept, bábovka olejová, recept na bábovku, recept na olejovou bábovku, výborná tvarohová bábovka hrníčková, tvarohová babovka s olejem, dobrá olejová bábovka recept, olejová buchta hrníčková, bábovka recept, hrníčková bábovka recept, nejlepší olejová bábovka, hrnkova babovka, rychla babovka hrnickova

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, prášek do pečiva, cukr vanilkový, vejce, olej, mléko, kakao, sádlo, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu