Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí pupek na česneku

Hodnocení receptu je 4,6 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba tepelné úpravy: 120 min

120 min (120 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 277 kJ /
2 934 kcal
Bílkoviny227,36 g
Tuky198,90 g
Vláknina28,00 g
Cholesterol 640 mg
Sodík 3,94 g
Sůl8,00 g
Sacharidy54,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plát hovězího pupku odblaníme a rozprostřený z vnitřní strany bohatě potřeme směsí ze soli a rozetřeného česneku z obou velkých palic. Tři díly česnekovo-solné směsi použijeme na vnitřní potření a jeden díl na vnější potření. Plát masa také hojně opepříme. Krok 2: Namazaný plát hovězího pupku smotáme do tvaru rolády a převážeme režnou nití. Krok 3: Maso na povrchu také potřeme směsí soli, česneku a pepře a dáme odležet na 24 hodin do lednice. Krok 4: Po odležení před pečením maso zprudka opečeme v pánvi na oleji, aby se tzv. zatáhlo. Krok 5: Opečené maso přendáme do římského hrnce nebo pekáče s poklicí. Krok 6: Do výpeku vložíme na větší kostky nakrájenou slaninu a nakrájenou cibulí na čtvrtky. Lehce necháme opéct a přidáme k masu do hrnce nebo pekáče. Krok 7: Maso podlijeme vodou tak, aby bylo zcela ponořeno. Krok 8: Pečeme v troubě na střední teplotu cca 2-2,5 hodiny. Po hodině pečení maso zkontrolujeme, a obrátíme. Krok 9: Po upečení odstraníme z masa režnou nit, nakrájíme na plátky a necháme v teple tzv. dojít. Krok 10: Výpek se špekem a cibulí rozmixujeme ponorným mixérem do hladka a lehce zahustíme troškou hladké mouky rozmíchané ve vodě a zlehka 10 – 15 minut provaříme. Výbornou přílohou je houskový knedlík.

Zveřejněno 9. 1. 2011

Poznámka autora Colombo65

I letos je pan řezník moc hodný :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí pupek na česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Bn7k

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí pupek na česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Bn7k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Ondra:
... vyjmuto z textu receptu :
- Opečené maso přendáme do římského hrnce nebo pekáče s poklicí.
- Maso podlijeme vodou tak, aby bylo zcela ponořeno.
Maso se dusí a peče, nevím co více dodat :)

Ahoj, prosím o drobnou radu, z receptu jsem nepochopil, jestli mám maso péct v troubě přiklopené, nebo odklopené. Bojím se, že když ho zaliju v pekáči vodou, tak aby bylo celé ponořené a přiklopím ho, tak ho uvařím na místo upečení. Děkuji zkušenějším kuchařům za radu.
A také autorovi za super recept.

jindřich 30. 10. 2013 10:30
místo pragandy přidej do soli podle množštví půl až jednu lžičku cukru:-)

a zase ten Colombovo pupík:-8:-D krásné, pane mistr:yes::yes::-)

Tak zrovna jsem se pustila do vaření a jsem v očekávání.:-p

Otto,nádherná rolka.:yes:Perfektní nápad s pupkem,já ho doposud jen vařila na omáčky(rajská,křenová...) a polévky,vyjímečně guláš.Bezva tip a foto jakbysmet.:yes::yes:

Hovězí pupek mám moc ráda a tohle je krásný recept:-O:-O:-O:yes:

Meszarosovabolya 9. 1. 2011 18:01
Perfektné ako vždy, jedlo i foto:-p:-p:-p

vypadá to krásně :-K

moc pekne vypadajúci recept a určite na chuti nemá chybu:yes::yes::-p:-p

Odhaleno : používám občas k naložení směs soli a špetky Pragandy (rychlosoli).Je to zbytek z nakládání masa na uzení, tak to používám. Dal jsem jí tam velmi málo proto ta nedobarvenost;-);-);-)

No teda:-8:yes:

chocolate 9. 1. 2011 15:17
Papriko, podle mě Colombo použil rychlosůl (sanytr).

Recept vypadá výborně :yes::yes:, jen mně trochu matou ty fotky. To maso je uprostřed takhle růžové? Vypadá to jako syrové, ale moc tomu nerozumím, protože ten přechod barev masa uprostřed jednoho svalu velmi nepřirozený.

:yes::yes::-O:-p

:-p:yes:

:-p:-p:-p pupek sice mám (svůj), ale ten asi použít nemůžu :-8:-D pokud ale na něj někde narazím, určitě se k tomuto receptu vrátím :yes:

Ja som o tom dokonca ešte ani nepočula,u nás ho nemajú:-( ale fotky krásne:yes::yes:a cesnak dávam skoro všade,takže:-p

Otto,ty jsi se do toho pupku zamiloval:-8,ale nedivím se,umíš ho báječně upravit.;-):yes:+1
Janku mívají ho u dobrého řezníka;-),alespoň u nás tady ano.;-)

Opět perfektní:-p, ale kde ho koupit nevím;-(

Jak jsem viděla název, hned jsem uhodla, čí by to tak byl recept;-) Otto, pro mně si už na dálku čitelnej;-) Moc pěknej recep a k fotce je zcela zbytečné se vyjadřovat, jen dodám, že bych taky mnohdy potřebovala takového řezníka:-D dávám 1.boda:yes:

Tématické fráze:
hovězí pupek, hovězí pupek recepty, pečený hovězí pupek, hovězí pupek recept, hovezi pupek pečený, recept na hovezi pupek, gulas z hoveziho pupku, hovězí na česneku, hovězí na česneku pohlreich, recept hovězí pupek, hovězí pečeně na česneku, hovězí guláš z pupku, recepty hovězí pupek, recepty na hovězí pupek, hovězí pupek guláš, pečený pupek, recepty z hovězího pupku, jak naložit hovězí pupek, jak na pečený hovězí pupek, guláš z pupku

Suroviny:
pupek hovězí, česnek, špek uzený, cibule, rychlosůl, pepř, mouka hladká

Přidat fotografie receptu