Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koložvárske zelí

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

amalia amalia

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 666 kJ /
2 549 kcal
Bílkoviny198,17 g
Tuky80,70 g
Vláknina25,35 g
Cholesterol 664 mg
Sodík 4,98 g
Sůl12,28 g
Sacharidy246,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ryžu uvaríme vo vode "na zub", kapustu trochu premyjeme a posekáme. Z mäsa odrežeme mastné časti a mäso pokrájame. Opečieme ho dobiela na orestovanej cibuli, poprášime paprikou, osolíme, okoreníme čerstvo namletým čiernym korením. Podlejeme troškou vody, zakryjeme pokrievkou a podusíme domäkka. V miske zmiešame sladkú a kyslú smotanu. Krok 2: Na spodok misy z jenského skla dáme vrstvu kapusty, na ňu vrstvu mäsa, potom ryžu. Postup zopakujeme (navrchu má byť ryža), zmes zalejeme šťavou z duseného mäsa a smotanou. Navrch poukladáme plátky slaniny, misu zatvoríme a dáme zapiecť na 15-20 minút do rúry predhriatej na 180 stupňov. Posledných 5 minút kapustu pečieme odkrytú.

Zveřejněno 9. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koložvárske zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OZ2Y

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koložvárske zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OZ2Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

:-)ja miesto ryže dávam surové zemiaky a ešte aj klobásu udenú a ostatné podobne. A je to výborné.
www.toprecepty.cz

Dneska jsme měli podruhé;-);-)je to opravdu bašta, ta smetana ze sakysankou tomu dodává takovou jemnou chuť:yes::yes::yes::yes:

Dobre si urobila, Irenka, recept nie je písmo sväté;-):-D

amalia:Amálie bylo opravdu výborné:-p:-p:-p:-pMusím se ti ale přiznat že jsem neměla maso vyndané z mrazáku, takže jsem dělala jen s dvěma druhy klobás a nemělo to chybu;-)

Ďakujem, Irenka, som rada, že ti chutilo;-)

Dneska jsem udělala a mělo velký úspěch:yes::yes::yes:Bodík dávám zaslouženě:yes:

kolozsvara delame hodně často ale pridavame do toho čabajku misto slaniny a vařený vajíčka ještě je to velká dobrota ale i s tou slaninou to muze byt pochoutka davam bodik:yes::yes::yes::-D

;-)janatka, ďakujem za fotky, vidím, že sa ti kapusta vydarila:-))si šikulka;-)Ja neberiem kuchárske recepty ako lekárske predpisy a myslím, že fantázia im neuškodí, naopak: pomôže. :-D

Je to skvělé moc mi to chutnalo,dělala jsem k večeři.Měla jsem tam méně šťávy a méně papriky,tak je to světlejší.Doma už byla jen kysaná smetana na polití a to si myslím,že bylo málo.Takový způsob má vlastně tejaja!!:-pPříště určitě dám ještě smetanu na vaření.:-)Jinak doporučuji.:yes:

Amália, jsem Sloveka a takhle jsme Koložvárskou kapustu vařili u nás doma. :-)) Stejně jak tejaja na východním Slovensku. Na středním Slovensku uzená klobáska a zelí :yes:

Aj ja som smotanu pridala do taniera, Sodovka;-)Slaninka je iba navrchu kvôli vôni, nie je mastná:-)) Tejaja je výborná kuchárka a jej koložvárska je veľmi jedlá;-)

Koložvárskou kapustu dělám velice často.:-p Místo slaniny dávám dobrou - uzenou klobásku (musí vonět uzením). Nekončím rýži, ale zelím. Dělám přesně jak tejaja a Koložvarská kapusta všem chutná http://www.toprecepty.cz/recept/2070-kolozvarske-z.... Na talířku zdobím ještě kopečkem zakysané smetany. :-p :yes:

Kološvárské zelíčko milujeme a tahle varianta vypadá lákavě.:yes::-p

:yes:

vidím,že ještě neumím vařit...:-))tak tohle fakt neznám...:-K

Tématické fráze:
kolozvarska kapusta, koložvárská pochoutka, koložvárska kapusta recept, koložvarské zelí, kolozvarska slanina, kološvárské zelí recept, kološvárské plněné zelí, zelí recepty, recept-kolozvarska kapusta, slovenské zelí, zeli po slovensku, kolozvarske zeli recept, recept na kološvarské zelí, kolozvarska basta, kolovarska kapusta, koložvárská kapusta recept, recepty ze zelí, recept na koložvárskou kapustu, zelí na slovensku, kolosvarska pochoutka

Suroviny:
zelí kysané, plec vepřová, rýže dlouhozrnná, smetana zakysaná, smetana na vaření, cibule, slanina oravská, paprika sušená sladká, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu