Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená uzená makrela s cibulí a koprovými brambory

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 886 kJ /
690 kcal
Bílkoviny18,43 g
Tuky24,57 g
Vláknina19,80 g
Cholesterol 76 mg
Sodík 134 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy91,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky (osminky) a obojí promícháme s máslem rozpuštěným s 1-2 lžičkami bylinkové soli tak, aby všechny plochy byly máslem potřené. Vložíme do pekáčku a do trouby rozehřáté na 230°C. Krok 2: V kastrůlku smícháme mléko a nasekaný kopr, zahřejeme a po deseti minutách jím zalijeme brambory a cibuli. Pečeme dalších 15 minut, poté na brambory položíme makrely (nemusíme odstraňovat kůži, protože se sama odloupne během pečení) a dopečeme dalších 15 minut.

Zveřejněno 10. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená uzená makrela s cibulí a koprovými brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nzoW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená uzená makrela s cibulí a koprovými brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nzoW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Tak musím říct, že tento recept mě hodně příjemně překvapil. Nikdy jsem uzenou makrelu nejedla jinak než studenou nebo v pomazánce, ale tohle je luxus 👍

Tahle bašta mi nějak unikla :-8 Ukládám na vyzkoušení :-p

tak to já jsem pro tu petrželku ;-):yes: dík

Libeček schvaluji všemi 20 :-D:-D:-D:-K

Moc děkuju za reakce a plusíky a omlouvám se, že jsem se neozvala. Isu, kopr nahraď jinou čerstvou bylinkou, bude to jiné, ale když by kopr nejedli, nemá smysl se pokoušet...Dej hladkolistou petrželku nebo libeček, tím se nikdy nic nezkazí. :-p
Jani R., ta teplá (vlastně jen ohřátá) uzená makrela je mnohem lahodnější a není to žádný experiment...Ona totiž není tolik mastná jako za studena a k teplým pečeným bramborám si studenou rybu ani nedovedu představit.;-):-)

12. bod je udelen. Bude to dobrota. :yes::-K

moc hezké...+:yes:

Já sice taky miluji kopr, ale makrelu bych nechala uzenou, už bych s ní neexperimentovala;-)

:yes: +10

Eliz, to je nádhera :yes: - ale problém: nemohlo by tam být něco jiného než kopr??? ten mi doma neprojde ;-(;-(

To je nápad jako hrom, kam na to chodíš;-);-);-)

:-p+8:yes:To je paráda,já dělávám jen pomazánku,tak tohle si ukládám:-p;-)

:-p:-p:yes::yes:

určitě udělám, miluju uzenou makrelu:-8, ale jen já, ale to neva;-)+:yes:

Eli, paráda!:yes:+5

Tématické fráze:
recept makrela pečená na zelenině, uzená makrela recepty, uzená makrela v troubě, makrela pečená s bramborem, uzená makrela s bramborem, uzená makrela, pecena makrela, teplá uzená makrela, pecena uzena ryba, makrela pečená v troubě na bramborách, uzená makrela do trouby, uzená makrela recept, zapečená uzená makrela recept, makrela s bramborem, jaká teplota je na pečení makrel v troubě, makrela pečená na bramborách, ohřata uzena makrela, pečená ryba s bramborem, pečená ryba s brambory, pečená makrela v troubě

Suroviny:
makrela uzená, brambory, cibule, mléko, kopr, máslo, sůl bylinková

Přidat fotografie receptu