Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladký divočák

Máte v rodině oslavence milujícího les? Hajného, myslivce? Nebo bude myslivecký ples a chcete přispět do tomboly? Co takhle dort ve tvaru hlavy divočáka? Nápad je to krásný, i když trošku složitější. Je výzva takový dort zkusit připravit, zvlášť když máte podrobný recept.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mirule Mirule

Náročný

Doba přípravy 340 min Doba přípravy: 300 min Doba tepelné úpravy: 40 min

340 min (300 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 877 kJ /
4 751 kcal
Bílkoviny156,51 g
Tuky157,16 g
Vláknina28,96 g
Cholesterol 1,94 g
Sodík 1,48 g
Sůl3,32 g
Sacharidy663,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme 5 x korpus (5 plechů). Pečeme den předem před vlastním zdobením dortu. Krok 2: Troubu předehřejeme na 160 °C. Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, pak po lžících pomalu zašleháváme polohrubou mouku. Podle chuti přidáme ořechy, kokos nebo kakao. Krok 3: Vylijeme na plech s pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě 10-15 minut. Krok 4: Po upečení korpus sundáme z plechu i s pečicím papírem a necháme vychladnout.
Stejným způsobem upečeme další 4 korpusy. Krok 5: Připravíme 2 dávky pudinkového krému:
Jednu dávku dle receptu připravíme tak, že 3/4 litru mléka dáme vařit s 2 lžícemi krystalového cukru. Ve zbylém mléce rozmícháme 4 vanilkové pudinky. Když mléko příjde k bodu varu, vlijeme zbytek mléka s pudinky. Chvilku povaříme do zhoustnutí. Pudink necháme vychladnout, nejlépe přikrytý potravinářskou fólií. Krok 6: Do šlehací mísy rozkrájíme máslo na kousky, přidáme moučkový cukr a vyšleháme do hladkého krému. Postupně po lžících přidáváme vychladlý pudink. Zašleháváme pomalu, aby se krém nesrazil. Takto vyšlehaný krém dochutíme dle potřeby cukrem, přidáme zvolené aroma. Pokud chceme hnědý krém, přidáme kakao dle potřeby.
Stejným způsobem připravíme druhou dávku krému. Krok 7: Marcipán:
Smícháme sušené mléko s moučkovým cukrem.
Do směsi přidáváme po kapkách vodu a mandlové aroma. Vyhněteme hmotu. Dle potřeby přidáváme vodu nebo pokud je marcipán tekutý, přidáme mléko i cukr. Krok 8: Marcipán rozdělíme na více dílů, podle toho kolik potřebujeme barev a obarvíme potravinářským barvivem.

TIP: Dorty - nejčastější otázky a odpovědi

Zveřejněno 11. 1. 2011

Poznámka autorky Mirule

Na tento dort jsem měla 5 korpusů a krém ze 2 dávek .

Pláty korpusu někdy potírám i marmeládou, dort má pak výraznější chuť.

A když mi zbyou odřezky z korpusu udělám řezy - třeba s Vánočním zdobením.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladký divočák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vjzX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladký divočák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vjzX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

:-K díky:-8

:-O:-)):yes::yes::yes::yes::yes::yes: Oceňuji popsaný postup, to je zase krása!!:-)

holky díky:-K

:-)):yes::yes::-K

krásný +:yes:

:-Okrásný:yes:+7

Vidím Slavnosti sněženek.:-D:-D Ještě mi chybí kolem knedlík a šípková:-D:-D Parádní a musely to tedy být nervy.:-O Ale povedlo se ,nádhera.:yes::yes:

Ten je :-O;-):yes::yes:

Děkuju za bodíky:-8 čas to vyžaduje,kolikrát je to i víc jak 4h a hlavně ty nervy u toho:-O, to se pak radši všichni klidí z kuchyně:-));-)

To je na myslivecky ples jak delane.:yes::yes::yes: Nadhera...:-O+3

nádhera :-K

Já se zděsila - čtu Divočák a pomalu jedu a vidím Dorty:-O:-D:-D:-D, ale parádní opravdu, jak živý :yes::yes::yes:

Tak taková parádička opravdu musela zabrat spoustu času;-)je to moc hezké:-K+1:yes:

Tématické fráze:
dort divočák, divočák dort, dort divočák postup, divočák z marcipánu, dorty divočák, marcipánový divočák, dort s divočákem, dorty, dort jako divočák, recepty na dorty, dort divocaka, dort divocak, myslivecké dorty, hnědý marcipán, příprava divočáka, divocaci, divočák na dort, ořech z divočáka, dort z divočákem, divocak dort postup

Suroviny:
vejce, cukr krystal, mouka polohrubá, kakao, ořechy mleté, kokos, mléko, pudink vanilkový, cukr krystal, cukr moučkový, máslo, mandlové aroma, kakao, floky kakaové, kokos, cukr moučkový, mléko sušené, mandlové aroma, voda, potravinářské barvivo, marmeláda

Přidat fotografie receptu