Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vařená brokolice s česnekovo-bylinkovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 039 kJ /
1 204 kcal
Bílkoviny56,16 g
Tuky75,88 g
Vláknina24,04 g
Cholesterol 612 mg
Sodík 500 mg
Sůl1,12 g
Sacharidy63,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme ve slané vodě al dente, tedy asi 4 minuty. Krok 2: V kastrolku rozehřejeme máslo a orestujeme na něm jeden nasekaný stroužek česneku. Krok 3: Přisypeme mouku, prosmahneme a zalijeme šlehačkou a mlékem. Přidáme zbylý, utřený česnek, osolíme a vaříme a prošleháváme asi 15-20 minut. Krok 4: V hotovém bešamelu necháme rozpustit parmazán a přisypeme bylinky. Krok 5: Na závěr přidáme žloutky, prošleháme a už nevaříme.

Zveřejněno 11. 1. 2011

Poznámka autorky Eliza

Podáváme s vařenými bramborami. Komu by chybělo maso, může přidat orestovanou slaninu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vařená brokolice s česnekovo-bylinkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ymnP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vařená brokolice s česnekovo-bylinkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ymnP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

:-) jdu na to:yes:

Vzdyt proto autorka pise(4.radek,4.veta):varime a PROSLEHAVAME 15-20 MINUT.

nechápu, jak se tohle může vařit 15-20minut. to se musí zákonitě odspoda začít připalovat..

:-p:yes::yes: mňam:-K

nádherné...+:yes:

Tohle dráždí chutě :-p:yes::yes:

Co dodat, asi nic - je to prostě krásné a foto je luxusní - zelená je zelená;-);-);-)

Tak tento recept ukládám a co nejdřívě udělám:yes:+7

Super a ta barva brokoldy je výstavní.Jak píše Žížalka,jen mít to vidění.No já ho mám ,ale ne výtvarné.:-D:-D:-D

žížalko, to jsi na tom ještě dobře...., já jsem se nedostala ani k dvojčlence, jestli vůbec existuje :-D:-D:-D.
:-p:yes: recept

Ale vždyť já mám tohle všechno v lednici :yes: tak jo, Elizo, dostala jsi mě ;-) uvařím co nejdřív, brokolici miluji :-p

Mimochodem tip - trochu sody bicarbony do vody na brokolici, drží barvu, i kdyby to člověk nechytil a uvařil více ;-)

Eli, buď v klidu, můj muž mi často říká, že moje znalosti matematiky skončily právě u té trojčlenky :-D:-D:-8

Žížalko, každý je na něco jiného, mě si dobírá kolega z digitalizace, že neovládám ani trojčlenku...Protože jsem mu kdysi řekla, že nevím, co to je...;-):-8 Určitě jsme to v té matice brali, ale říkalo se tomu jinak - byla jsem první ročník tzv. "nové koncepce"...:-S:-D
Ale děkuju, ale nepřechval mě...;-)

Děkuju :-), Pajajo je v poznámce...;-)

Ta slaninka tam ale není psaná.

To vypadá pěkně a navíc zdravě. . . :yes: +1 :-)

Krásné:yes::yes::yes:brokolici mám ráda:-p:-))

Eli, chtěla bych mít Tvoje výtvarné vidění :-O:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
brokolice s česnekem, brokolice s omáčkou, brokolice recepty, vařená brokolice s česnekem, pošírovaná brokolice, zapečené filé s bylinkovou omáčkou, recept brokolice s česnekem, brokolice ve vodě, omacka z brokolice, co uvařit z brokolice, vařená bokolice, fařená brokolice, brokolice bylinky recept, brokolice, bylinky k brokolici, brokolie s maslem, menu brokolice příprava, omačka na brokolici, barva brokolice, uvařená brokolie

Suroviny:
brokolice, mléko, smetana, máslo, mouka hladká, žloutek, česnek, sýr parmazán strouhaný, petrželka hladkolistá, pažitka, libeček, majoránka, sůl

Přidat fotografie receptu