Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec dušená, pečená v mléce a cibuli

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 341 kJ /
1 277 kcal
Bílkoviny159,16 g
Tuky57,04 g
Vláknina8,70 g
Cholesterol 500 mg
Sodík 466 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy29,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso osolíme, opepříme a na oleji zprudka ze všech stran orestujeme. Poté podlijeme mlékem, zasypeme kolečky cibule a dusíme na sporáku přikryté cca 1 hodinu na min. plameni, pozor, aby mléko nepřekypělo, mělo by se jen tak "táhnout", ne prudce vařit. Krok 2: Poté přendáme hrnec i s masem do trouby a pečeme další hodinu, z toho ½ hod. přikryté (např. alobalem, pokud (není k dispozici vhodná ohnivzdorná poklička), ½ hod. odkryté. Průběžně podlíváme mléčným výpekem. Krok 3: Upečené maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a udržujeme v teple. Sos lehce zaprášíme moukou, provaříme, rozmixujeme, příp. trochu naředíme.

Zveřejněno 11. 1. 2011

Poznámka autorky isindy

Doporučuji použít hrnec jen o málo větší než je samotné maso, při širokém dně se mléko příliš rychle vypaří.

Barvu dodají připečené okraje, které nakonec seškrábneme zpět do sosu a provaříe s ním před mixováním.

jako přílohu jsem použila výborné knedlíky http://www.toprecepty.cz/recept/16260-hrnkove-kned...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec dušená, pečená v mléce a cibuli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D0Aq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec dušená, pečená v mléce a cibuli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D0Aq

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Myslíte, že k tomu budou dobré bramborové knedlíky? Já na ty kynuté moc nejsem, ale na tohle masenko mám chuť :-)

:yes::yes:

prosím si knedlíček, pěkně v omáčince vymáčet a kousek masínka..asi tak 3/4 kilíčka...děkuji:-8:-p:yes::yes:

Hmm, hodně zajímavé!:yes:

Ivi, já jsem se řepy ve školní jídelně ani nedotkla, vlastně jsem nevěděla, jak chutná, z domova jsem ji neznala. Mívali jsme ji k zapečeným těstovinám a k čevabčiči a připadalo mi, že jediným jejím smyslem je zbarvit část talíře dočervena...;-):-)
V dospělosti jsem jí propadla...čerstvé i sterilované...:-p

Bezvadný recept a krásná fotka...+:yes:

:yes:

určitě ano, dokonce jsem je měla už v ruce...ale pak vyhrála řepa, dostala jsem na ni chuť a tahle je výborná (od školy jsem ji nejedla, až nedávno jsem koupila nějakou zavařenou - sice asi drahou, ale dobrou :-p)

Áá jo...:-8;-), já jsem si pak všimla na další fotce, že je to nějak předimenzované oproti brusinkám...:-D:-8 Dotaz vycházel jen z té esteticky vedené červené šmouhy, ta mě zaujala... Řepu můžu hodně moc, dokonce jsem na ni právě dostala choutky.. Ale brusinky by k tomu také pasovaly, aspoň myslím. :-p

Eli, kdepak brusinky, to jsou kuličky červené řepy ;-)

no,tak je rozhodnuto;-)jak píše i maris,pro PH ideálos:yes:takže já ukladájoš a brzy udělájoš:-D:-D:-D:yes:

Podobný způsob dušení vepřového v mléce znám, jen s česnekem - koukám, že je to přidané do podobných. Je to opravdu lahodné a s tou cibulkou to jistě chytí slaďounce štiplavou chuť...takže se to prostě musí zkusit ;-) Bod letí předem, protože dobré to být musí. Jen se chci zeptat... To červené na fotografii jsou brusinky? Hodily by se tam, myslím...:-p:-p

Famózní, to nemá chybu :yes::-K

Aby toho,ale zase nebylo málo,ve velkém hrnci.;-):-D:-D:yes:

Pajasko, to pak dát zase do širšího hrnce, aby to nebylo celé potopené jako na vaření, ale jen se opravdu dusilo ;-)

Tématické fráze:
vepřové plecko pečené recepty, pečené vepřové plecko, pecene plecko, pečená plec, pečené plecko v celku, vepřové plecko pečené, pomalu pečené vepřové plecko, veprova plec v celku, recept na pečené vepřové plecko, veprove maso dusene v mlece, vepřové plecko pečené recept, recept pomalu pečené plecko, vepřová pečeně po selsku, vepřová pečené v mléce, vepřová pečeně na cibuli, vepřové na mléce, recepty na pečené vepřové plecko, recept na pečenou vepřovou plec, vepřová dušená plec v troubě, pečené vepřové na cibuli

Suroviny:
plec vepřová, mléko, cibule, sůl, pepř, olej, mouka

Přidat fotografie receptu