Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Věnečky

Udělejte na chvíli z vaší kuchyně malou cukrárnu a připravte si výborné věnečky s pudinkovým krémem. Vzdušné pečivo s jemným krémem je ideální pro rodinné oslavy, ale i jen tak ke kávě. Podle tohoto receptu je zvládne připravit každý.

Hodnocení receptu je 4,9 (43×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

LuciLuci

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 65 min Doba tepelné úpravy: 25 min

90 min (65 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

z dávky vyjde přibližně 35 kusů

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 693 kJ /
4 946 kcal
Bílkoviny107,96 g
Tuky298,72 g
Vláknina7,20 g
Cholesterol 2,12 g
Sodík 1,16 g
Sůl2,62 g
Sacharidy452,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto: Ve vodě rozpustíme tuk, mírně osolíme. Jakmile začne voda vařit, přisypeme mouku a za stálého míchání provaříme. Necháme vychladit a poté postupně, po jednom, zašleháváme vejce. Krok 2: Plech vyložíme papírem na pečení a na něj stříkáme pomocí cukrářského sáčku věnečky. Krok 3: Pečeme na 250 °C zhruba 25 minut. Krok 4: Na krém rozmícháme v mléce pudinky, oba cukry a dáme spolu vařit. Jakmile začne pudink vařit, vmícháme vejce a necháme spolu povařit. Hotový pudink necháme vychladit. Krok 5: Jakmile je pudink vychlazen, zašleháme máslo.
Krém naplníme do cukrářského sáčku se zdobičkou a plníme věnečky.

TIP: Jednoduchý návod jak naplnit cukrářský sáček krémem

Zveřejněno 12. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Věnečky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZWRR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Věnečky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZWRR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (48)

Pěkný recept, povedly se a krásně vyběhly. Do těsta jsem dala máslo.

satelit: do vychladlé pudinku zaslehat vejce

Dobrý den, recept mne zaujal a chtěla bych ho vyzkoušet. Nemám ale Ivu, můžu dát stejné množství másla? Děkuji Vám, pěkný den.:-D

Do vařícího pudingu zamíchat (celé) vejce? To jsem ještě neslyšela, nesrazí se bílek?

Na kolik stupňů a jak dlouho se pecou, aby nespadly?

Byly výborné, jiné už dělat nebudu, děkuji

Na kolik se pečou? Děkuji :)

JIRINA RYCHLA 14. 4. 2016 13:33
oprava ;latkovym

JIRINA RYCHLA 14. 4. 2016 13:32
Ahojky,tyhle jsem jeste nezkousela,ale chtela bych vedet zda je to testo tuhe,delala jsem pred tydnem a nedaly se protlacit,igelitovy pytlik se protrhl a latovym to byla drina;-(

někdo řekne,že se musí rozkrojit hned z trouby ještě horké,aby vyšla pára,jiný řekne za studena,tak co je dobře ?

eva: Zkuste krájet studené a uvidíte sama. ;-)

Jen mi tu chybí ta fajfka na odškrtnutí , že jsem recept vyzkoušela ;-(

Dělala jsem je , krém by snesl i víc cukru , ,zmizely všechny

:yes:

úžasný recept, věnečky jako malované. Přikládám i foto :-) Moc děkuji :-K

jak dlouho a na kolik se věnečky pečou? :-//

Tématické fráze:
věnečky, vanilkový krém do věnečků, věnečky recept, nejlepší krém do věnečků, recepty na věnečky, recept na věnečky, venečky se šlehačkou, pečení věnečků, šlehačkový krém do věnečků, venecky videorecept, věnečky z ivy, minivěnečky, recept věnečky, věnečky s pudinkem, jak dlouho se pecou venecky, vanilkové věnečky, jak se pecou venecky, venecky recepty, věneček z obilí, vanilkovy krem na venecky

Suroviny:
tuk ztužený, mouka polohrubá, voda, vejce, sůl, mléko, vejce, cukr vanilkový, pudink vanilkový, cukr, máslo

Přidat fotografie receptu