Věnečky
Udělejte na chvíli z vaší kuchyně malou cukrárnu a připravte si výborné věnečky s pudinkovým krémem. Vzdušné pečivo s jemným krémem je ideální pro rodinné oslavy, ale i jen tak ke kávě. Podle tohoto receptu je zvládne připravit každý.
Suroviny pro 1 dávka
z dávky vyjde přibližně 35 kusů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 693 kJ / 4 946 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,96 g |
Tuky | 298,72 g |
Vláknina | 7,20 g |
Cholesterol | 2,12 g |
Sodík | 1,16 g |
Sůl | 2,62 g |
Sacharidy | 452,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto: Ve vodě rozpustíme tuk, mírně osolíme. Jakmile začne voda vařit, přisypeme mouku a za stálého míchání provaříme. Necháme vychladit a poté postupně, po jednom, zašleháváme vejce.
Krok 2: Plech vyložíme papírem na pečení a na něj stříkáme pomocí cukrářského sáčku věnečky.
Krok 3: Pečeme na 250 °C zhruba 25 minut.
Krok 4: Na krém rozmícháme v mléce pudinky, oba cukry a dáme spolu vařit. Jakmile začne pudink vařit, vmícháme vejce a necháme spolu povařit. Hotový pudink necháme vychladit.
Krok 5: Jakmile je pudink vychlazen, zašleháme máslo.
Krém naplníme do cukrářského sáčku se zdobičkou a plníme věnečky.
Krém naplníme do cukrářského sáčku se zdobičkou a plníme věnečky.
Zveřejněno 12. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Věnečky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZWRR
Moje poznámka
Věnečky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZWRR
Nejnovější recepty
Kanapky s lososem a kaviárem
Přidáno před 3 hodinami
Celerová omáčka s vepřovým masem
Přidáno před 9 hodinami
Kapiový salát
Přidáno před 9 hodinami
Horké maliny
Přidáno před 11 hodinami
Provensálské minikuřátko pečené s citronovou kůrou a tymiánem z jednoho pekáčku
Přidáno před 12 hodinami
Labužnické řízečky
Přidáno 25. 12. 2024 18:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vepřové koleno pečené na červeném zelí si ihned oblíbíte: Chuť medu a vůně skořice dělají z české klasiky luxusní pokrm
Sedm nejlepších receptů na snadné jednohubky: Osvěžující šťavnaté z manga, výrazné lososové nebo hermelínové s ořechy
Plněná vejce mimóza: Silvestrovská pochoutka, kterou zvládne připravit každý. Skvěle chutná a máte ji za pár minut
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makovky – šneky
Tonja před 13 minutami
Kynuté cibuláčky
Tonja před 15 minutami
Salát ze sterilovaného celeru
Tonja před 19 minutami
Salát z hlívy ústřičné
Tonja před 25 minutami
Chowder s treskou
Tonja před 31 minutami
Polévka z pečené brokolice a brambor
Tonja před 51 minutami
Domácí chleba z říše fantazie
Tonja před 53 minutami
Čočkový salát s kysaným zelím
Tonja před 58 minutami
Bulky se sýrem
Tonja před 1 hodinou
Štafetky pro mlsouny
Matea před 1 hodinou
Tématické fráze:
věnečky,
vanilkový krém do věnečků,
věnečky recept,
nejlepší krém do věnečků,
recepty na věnečky,
recept na věnečky,
venečky se šlehačkou,
pečení věnečků,
šlehačkový krém do věnečků,
venecky videorecept,
věnečky z ivy,
minivěnečky,
recept věnečky,
věnečky s pudinkem,
jak dlouho se pecou venecky,
vanilkové věnečky,
jak se pecou venecky,
venecky recepty,
věneček z obilí,
vanilkovy krem na venecky
Suroviny:
tuk ztužený,
mouka polohrubá,
voda,
vejce,
sůl,
mléko,
vejce,
cukr vanilkový,
pudink vanilkový,
cukr,
máslo
Komentáře (48)