Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chutná zelňačka

Tuto vydatnou zelňačku uvaříme z kysaného zelí, brambor, rajčatového protlaku a koření. Přidáme orestovanou klobásku, zahustíme a dochutíme zakysanou smetanou. Pokud chceme polévku zjemnit, můžeme ji podávat se šlehačkou.

Hodnocení receptu je 4,7 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mijula

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 35 min

40 min (5 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 721 kJ /
650 kcal
Bílkoviny27,01 g
Tuky32,50 g
Vláknina12,20 g
Cholesterol 54 mg
Sodík 2,51 g
Sůl6,15 g
Sacharidy56,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelí nakrájíme a přendáme do hrnce s celou šťávou, přidáme oloupané brambory nakrájené na kostky, bobkový list, kmín, papriku, protlak, nové koření a vývar, necháme vařit cca 20 minut, než zelí změkne. Krok 2: Mezitím nakrájíme na kolečka klobásu, opražíme na pánvičce a přidáme do polévky. Krok 3: Do sladké smetany přidáme mouku a polévku za stálého míchání zahustíme. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a povaříme alespoň 15 minut.

TIP: Jak použít kysané zelí

Zveřejněno 14. 1. 2011

Poznámka autorky mijula

Podávám v misce, doprostřed ještě ozdobím čerstvou šlehačkou, polévku to zjemní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chutná zelňačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/890L

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chutná zelňačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/890L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Prave dodelana. Chutove je vyborna, jen jsem se mela poucit z jinych receptu a varit brambory zvlast!!!!! Z jinych receptu jsem se dozvedela, ze takhle uvarene brambory zustanou tvrde. A to byl muj pripad. Priste je uvarim zvlast a pak budu pokracovat podle vaseho receptu. Dekuju za recept

Roman Podlesný 12. 8. 2015 10:49
Všechno jsem dělal podle receptu, ale misto klobásky jsem dal 3/4 kg krutích srdci nakrájených na kostičky, je to dietní a dobré :-)

Dneska budu zkoušet;-) Tak uvidíme, už se těším, mám zelí ráda:-p

dnes jsem tuto polívku vařila,je skvělá,jen jsem na začátku osmahla cibuli a pokračovala podle receptu...:yes: super!

Doma mi na túto polievku povedali,že to bola najlepšia kapustnica akú kedy jedli;-):-KJa súhlasím:yes:a pridávam fotku + 8 Výborná:-!:-p

Už voní po celom dome:-*Ešte som nerobila kapustnicu so smotanou,tak sa moc teším:-))

:-p:yes:

:-p:-p:-p:-)):-K

dnes byla na oběd;-)moc dobrá:-p:yes:jen jsem nedávala protlak a protože to tak máme rádi,nahoru jsem posadila ztracené vejce:yes:veliká dobrota:-p
posílám bodík a foto;-):yes::-K

:yes::yes: +

Tématické fráze:
zelňačka s klobásou pohlreich, zelňačka, moravska zelnacka s klobasou, moravska zelnačka, zelňačka polévka, zelňačka se smetanou, vegetariánská zelňačka, zelňačka podle pohlreicha, zelňačka top recepty, zelnacka recept, zelňačka bez smetany, zelňačka pohlreich, zelňačka se šlehačkou, recept zelňačka, hospodska zelnacka, kyselica dle pohlreicha, moravská kyselica, zelnacka s protlakem, top recepty zelnacka, zelňačka recept pohlreich

Suroviny:
zelí kysané, vývar masový, smetana zakysaná, klobása, brambory, smetana, bobkový list, koření nové koření, kmín celý, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, mouka

Přidat fotografie receptu