Chutná zelňačka
Tuto vydatnou zelňačku uvaříme z kysaného zelí, brambor, rajčatového protlaku a koření. Přidáme orestovanou klobásku, zahustíme a dochutíme zakysanou smetanou. Pokud chceme polévku zjemnit, můžeme ji podávat se šlehačkou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 721 kJ / 650 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,01 g |
Tuky | 32,50 g |
Vláknina | 12,20 g |
Cholesterol | 54 mg |
Sodík | 2,51 g |
Sůl | 6,15 g |
Sacharidy | 56,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelí nakrájíme a přendáme do hrnce s celou šťávou, přidáme oloupané brambory nakrájené na kostky, bobkový list, kmín, papriku, protlak, nové koření a vývar, necháme vařit cca 20 minut, než zelí změkne.
Krok 2: Mezitím nakrájíme na kolečka klobásu, opražíme na pánvičce a přidáme do polévky.
Krok 3: Do sladké smetany přidáme mouku a polévku za stálého míchání zahustíme. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a povaříme alespoň 15 minut.
Zveřejněno 14. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chutná zelňačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/890L
Moje poznámka
Chutná zelňačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/890L
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 12 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 19 hodinami
Tématické fráze:
zelňačka s klobásou pohlreich,
zelňačka,
moravska zelnacka s klobasou,
moravska zelnačka,
zelňačka polévka,
zelňačka se smetanou,
vegetariánská zelňačka,
zelňačka podle pohlreicha,
zelňačka top recepty,
zelnacka recept,
zelňačka bez smetany,
zelňačka pohlreich,
zelňačka se šlehačkou,
recept zelňačka,
hospodska zelnacka,
kyselica dle pohlreicha,
moravská kyselica,
zelnacka s protlakem,
top recepty zelnacka,
zelňačka recept pohlreich
Suroviny:
zelí kysané,
vývar masový,
smetana zakysaná,
klobása,
brambory,
smetana,
bobkový list,
koření nové koření,
kmín celý,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
mouka
Komentáře (11)