Jablečný závin III.
Nejčastěji se k výrobě jablečného závinu používá kupované listové těsto. Jablečný závin z domácího taženého těsta je ovšem úplně jiná třída. Křehounké tažené těsto a vůně pečených jablek, skořice a másla vás okouzlí tak, že se k němu budete často vracet.
Suroviny pro 1
2 záviny
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 051 kJ / 2 402 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,08 g |
Tuky | 72,46 g |
Vláknina | 34,53 g |
Cholesterol | 386 mg |
Sodík | 452 mg |
Sůl | 1,03 g |
Sacharidy | 372,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu rozehřejeme na 100 °C a vložíme do ní velký hrnec, který necháme nahřát.
Krok 2: Mouku prosejeme na vál. V hrnku rozšleháme vodu, žloutek, ocet a sůl, vlijeme do mouky, přidáme máslo a zpracujeme těsto. Důkladně ho zpracujeme a vyboucháme o vál.
Krok 3: Vytvarujeme do bochánku, přikryjeme nahřátým hrncem necháme půl hodiny odpočinout.
Krok 4: Mezitím oloupeme jablka, nakrájíme je na plátky, připravíme strouhanku, cukr a skořici, máslo nakrájené na plátky i rozehřátý tuk.
Krok 5: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 6: Připravené těsto rozdělíme poloviny. Každou část těsta postupně vyválíme na pomoučeném vále a pak ho rukama vytahujeme, až je tenké jako papír. Pokapeme tukem, posypeme strouhankou, obložíme jablky a posypeme cukrem a skořicí. Nakonec přidáme ještě strouhanku a plátky másla. Závin stočíme a dáme na vymazaný a vysypaný plech.
Krok 7: Pečeme v předehřáté troubě asi 20-30 minut dozlatova. Po upečení potřeme zbytkem másla a pocukrujeme.
Zveřejněno 20. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečný závin III.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gkW6
Moje poznámka
Jablečný závin III.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gkW6
Nejnovější recepty
Vánoční stromečky
Přidáno před 19 minutami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 1 hodinou
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 3 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 4 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 12 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 29 sekundami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 1 hodinou
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 14 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 15 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 15 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 16 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 16 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 17 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 17 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 17 hodinami
Tématické fráze:
jablečný závin,
jablečný štrůdl,
jablečný závin recept,
domácí jablečný závin,
láda hruška jablečný závin,
jablečný závin od hrušky,
jablečný závin recept od hrusky,
jablečný závin ládi hrušky,
recept na štrudl,
zavin jablečny,
štrůdl recept,
luxusní jablečný závin,
luxusní závin,
jablečný štrůdl recept,
recept na závin,
recept na jablečný závin,
závin recept,
recepty jablecny zavin,
jablečný zavin z žitné mouky,
jablečny-zavin
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
žloutek,
sůl,
ocet,
máslo,
tuk,
mouka,
jablko,
cukr krupice,
skořice mletá,
strouhanka,
máslo
Komentáře (6)