Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný závin III.

Nejčastěji se k výrobě jablečného závinu používá kupované listové těsto. Jablečný závin z domácího taženého těsta je ovšem úplně jiná třída. Křehounké tažené těsto a vůně pečených jablek, skořice a másla vás okouzlí tak, že se k němu budete často vracet.

Hodnocení receptu je 4,6 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Swinga Swinga

Snadný

Suroviny pro 1

2 záviny

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 051 kJ /
2 402 kcal
Bílkoviny48,08 g
Tuky72,46 g
Vláknina34,53 g
Cholesterol 386 mg
Sodík 452 mg
Sůl1,03 g
Sacharidy372,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu rozehřejeme na 100 °C a vložíme do ní velký hrnec, který necháme nahřát. Krok 2: Mouku prosejeme na vál. V hrnku rozšleháme vodu, žloutek, ocet a sůl, vlijeme do mouky, přidáme máslo a zpracujeme těsto. Důkladně ho zpracujeme a vyboucháme o vál. Krok 3: Vytvarujeme do bochánku, přikryjeme nahřátým hrncem necháme půl hodiny odpočinout. Krok 4: Mezitím oloupeme jablka, nakrájíme je na plátky, připravíme strouhanku, cukr a skořici, máslo nakrájené na plátky i rozehřátý tuk. Krok 5: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 6: Připravené těsto rozdělíme poloviny. Každou část těsta postupně vyválíme na pomoučeném vále a pak ho rukama vytahujeme, až je tenké jako papír. Pokapeme tukem, posypeme strouhankou, obložíme jablky a posypeme cukrem a skořicí. Nakonec přidáme ještě strouhanku a plátky másla. Závin stočíme a dáme na vymazaný a vysypaný plech. Krok 7: Pečeme v předehřáté troubě asi 20-30 minut dozlatova. Po upečení potřeme zbytkem másla a pocukrujeme.

TIP: Nejlepší recepty na jablečné záviny

Zveřejněno 20. 1. 2011

Poznámka autorky Swinga

Pokud tento recept na jablečný závin znáte můžete přidat vlastní foto.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný závin III.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gkW6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný závin III.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gkW6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Dneska jsem zkoušela poprvé, přidala jsem foto...super povedl se:yes:

:-p:-p:-p:yes::yes:

Tento závin sa objavil na Receptoch cz.

Tak teď dělám štrůdl podle tohodle receptu, ale těsto se mi nějak drolí a nedržíí. :( Sice ho teď mám pod kastrůlkem ale nevim nevim ;-(

Hanko,šmárjájosífku:-D:-Dza co se omlouváš:-O:-?:-?foto máš luxusní:yes::yes::yes::-K a těsto vyválené tak akurát;-)dala bych si hnedle;-):yes::-D

Tenhle závin nám moc chutnal, s těstem se pěkně pracuje. U nás ale všichni vyžadují záviny silnější, ty na tenko vyválené nechtějí.:-(, tak za to se omlouvám a posílám bodík a fotky:yes: +

Tématické fráze:
jablečný závin, jablečný štrůdl, jablečný závin recept, domácí jablečný závin, láda hruška jablečný závin, jablečný závin od hrušky, jablečný závin recept od hrusky, jablečný závin ládi hrušky, recept na štrudl, zavin jablečny, štrůdl recept, luxusní jablečný závin, luxusní závin, jablečný štrůdl recept, recept na závin, recept na jablečný závin, závin recept, recepty jablecny zavin, jablečný zavin z žitné mouky, jablečny-zavin

Suroviny:
mouka hladká, voda, žloutek, sůl, ocet, máslo, tuk, mouka, jablko, cukr krupice, skořice mletá, strouhanka, máslo

Přidat fotografie receptu