Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maso pečené v zelí

Hodnocení receptu je 4,2 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Swinga Swinga

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 975 kJ /
711 kcal
Bílkoviny126,98 g
Tuky19,37 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 318 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté a osušené maso nakrájíme na větší kostky. Krok 2: Zelí nakrouháme najemno a rozprostřeme do pekáčku. Krok 3: Lehce osolíme a okmínujeme. Krok 4: V pánvi na rozehřátém oleji necháme zpěnit pokrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a opékáme za stálého míchání do zezlátnutí cibule i masa. P Krok 5: ak obsah pánve vysypeme do pekáčku na zelí, trochu podlijeme vodou (málo, zelí pustí šťávu) a ve vyhřáté troubě upečeme do změknutí masa (asi 30 minut). Příloha brambor.

Zveřejněno 20. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maso pečené v zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mEW0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maso pečené v zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mEW0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Dnes došlo na realizaci tohoto receptu :-O a musím moc pochválit :yes:, jídlo je vynikající :-p:-p Jako přílohu jsem dělala malé chlupaté knedlíky;-):-D Při pečení v troubě jsem pekáč přikryla ;-):-)

Lenka:zakrýt není potřeba, ale dej pozor aby se ti nespálilo, kdyžtak peč na míň a před dopečením troubu zesil aby maso získalo vypečenou barvu:-)

prosím zakrýváte ještě maso v troubě nebo ho jen dáte odklopené do trouby, děkuju

posílám třetí bodík :yes: a děkuji za skvělý recept, je to luxusní pochoutka, moc jsme si všichni pochutnali a dovoluji si přidat fotečky, dělala jsem z hlávkového zelí a s houskovým knedlíkem, zdálo se mi to k masu se zelím chutnější než brambor:-K:-K

misza, díky,a děkuji za foto:-8:-D:-K

Jídlo bylo skvělé, jen místo hlávkového zelí jsem použila kysané a jako přílohu houskový knedlík.:-) Přidávám fotečku a bodíka č.2;-)

:-p:yes:

Tématické fráze:
pecene maso na zeli, maso pečené na zelí, vepřové maso pečené na zelí, maso na zelí, pečené maso se zelím, maso pečené na kysaném zelí, veprove maso pecene v zeli, vepřové maso pečené v kysaném zelí, veprové maso pecene se zelim, maso pečené v zelí, vepřové maso pečené se zelím v v troubě, maso se zelím, pečené vepřové maso se zelím, pečené maso, maso v zelí, pečené maso k zelí, pečené maso a zelí, zelí pečené v troubě, vepřové maso pečené na kysaném zelí, vepřové pečené na zelí

Suroviny:
maso vepřové, cibule, zelí hlávkové, sůl, pepř, kmín celý, olej

Přidat fotografie receptu