Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Med z květů černého bezu

Bez černý je velmi zdravý a může nám pomoci od řady neduhů. Navíc je to u nás běžný a rozšířený keř, a tak nic nebrání tomu, abychom jeho voňavé květy využili v kuchyni. Snadno z nich připravíme výborný med.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Olina-preclik Olina-preclik

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby louhování

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby louhování)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 002 kJ /
4 064 kcal
Bílkoviny1,26 g
Tuky0,72 g
Vláknina4,14 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 010,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Citron oloupeme a nakrájíme na kousky. Krok 2: Květy opereme a odstříháme velké stonky. Krok 3: Květy s citronem povaříme 20 minut ve vodě a necháme 24 hodin vyluhovat. Krok 4: Druhý den přecedíme přes plátno, do šťávy přidáme cukr a vaříme, až se začne táhnout. Krok 5: Horké plníme do čistých sklenic, utřeme dočista a zavíčkujeme.

TIP: Domácí sirupy a medy z bylinek

Zveřejněno 15. 5. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Med z květů černého bezu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2Kj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Med z květů černého bezu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2Kj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Ahoj všichni tak hotové a 3 skleničky. Můj první med !! Díky za super recept :-)

Katka:Med se vaří opravdu dlouho. Podle toho, jak ho chcete hustý i několik hodin pomalu provařovat a zkoušet hustotu, až se vám to bude zdát dost husté. olina

Prosím vás, jak dlouho by se měl med vařit? Děkuji za odpověď

Eli: já myslím, že na cukru to nezáleží, klidně to zkuste, Olina

Bylo by možné přidat hroznový cukr místo toho krystalu? :) díky

Koubkova:;-);-)

Štáva a med nemají chybu:-p:-K

Koubkova: je super, co??:-p

Dělala jsem ho poprvé:yes:

Místo citronu jsem přidala kyselinu citronovou, jinak jsem postupovala přesně podle receptu. Vařila jsem asi hodinu a půl. Medík je výborný, vlastně byl, během týdne "zmizel" :-)

Přidávám foto. Tenhle recept mám už asi 15 let v sešitě a letos jsem ho dělala poprvé;-). Ještě pak vyzkouším z té lípy;-)

dala sem sem take fotečky protože me mrzi ze tvuj medik je bily,vařim trojtou davku a vždy tak 4 hod a krasne zhnedne a je tuhy.je opravdu vyborny.:-D:-D:-D:-D:-D

Med z lípy ?
U včelaře
:)

prosim ma niekto z vas recept na med z lipi? Dakujem:-p

Tématické fráze:
černý bez med, med z bezu, černý bez, bezový med, lipový med recept, med z lipového květu, černý bez recepty, recept na med z bezu, bez černý, cerny bez med recept, marmeláda z bezového květu, med z bezových květů, bezinková marmeláda z květů, med černý bez, med z bezového květu, lipový sirup recept, bezový med recept, bez černý med, recepty z bezu, bezová marmeláda z květů

Suroviny:
květy černého bezu, citron, voda, cukr

Přidat fotografie receptu